Rolhordeur

Heerlijk en ongestoord genieten van frisse lucht; daar zorgt een rolhordeur voor! De rolhordeuren worden op maat gemaakt zodat deze perfect aansluiten bij jouw deuren en matchen met je interieur. Een rolhordeur heeft allerlei voordelen. Nieuwsgierig geworden?

Wat is een rolhordeur?

Bij het openen van een rolhordeur wordt het gaas opgerold in cassette. De rolhordeur rolt op naar de zijkant van de deur. Deze deurhorren kunnen stoppen op iedere gewenste positie of op een vooraf ingesteld stoppunt. Hierdoor schiet het gaas niet heel snel in de cassette wanneer je de deur opent en de grip verliest. Erg fijn wanneer je kinderen hebt! Afhankelijk van jouw wensen, kan de rolhordeur in of op het kozijn worden geplaatst. Bovendien hecht op deze hordeuren minder vuil doordat het gaas vlak blijft. Schoonmaken is dus een appeltje eitje!

Maatwerk

Jouw rolhordeur wordt altijd op maat gemaakt. Zo ben jij altijd verzekerd van de beste oplossing voor jouw deur! Zo is er bijvoorbeeld steeds meer mogelijk voor extra grote deuren die we in steeds meer nieuwbouwwoningen zien. De rolhordeuren zijn bovendien verkrijgbaar in een aantal standaard RAL-kleuren maar je kunt ze ook in iedere andere RAL-kleur bestellen. Zo match jij jouw rolhordeur dus perfect met de deur en het deurkozijn. De hordeuren worden gemaakt van hoogwaardig aluminium waardoor de hor een elegante uitstraling heeft. De perfecte oplossing voor jouw woning!

Soorten gaas

Meestal wordt jouw rolhordeur met standaard zwart gaas geleverd. Echter zijn er ook andere soorten gaas mogelijk die wellicht nóg meer aansluiten bij jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld hooikoorts? Dan is Poll-tex® gaas perfect voor jouw horren! Dit gaas filtert 90% van de pollen uit de lucht waardoor jij een stuk minder kans hebt op hooikoortsverschijnselen wanneer je lekker in huis zit! Een ander soort gaas is ClearView. Dit is een hor waarvan de draden dunner zijn. Hierdoor verbetert dus het zicht naar buiten en heb je 25% meer ventilatie. Zo houd jij je uitzicht en weer je tegelijkertijd alle insecten! Wanneer zwart gaas niet helemaal bij jouw raamdecoratie past, kun je bovendien ook voor grijs gaas kiezen. Vind je horren niet zo stijlvol maar wel praktisch? Je kunt kiezen voor stripe gaas; een decoratief horrengaas waarmee jouw hor een stuk stijlvoller wordt. Op deze manier kun jij jouw rolhordeur helemaal personaliseren!

Het schoonmaken van jouw rolhordeur

Regelmatig blijven er insecten of pollen aan jouw hordeur plakken. Daarom zou je jouw rolhordeur met enige regelmaat schoon moeten maken. Veel werk? Met deze handige tips valt dit heel erg mee en heb je echt eer van je werk! Bij een rolhordeur verwijder je eerst vuil uit de randen waar de hor langs of over schuift. Dit kan met een stofzuiger of een vochtig doekje. Het gaas van de hordeur kun je ook makkelijk schoonmaken met de stofzuiger. Wees wel voorzichtig; je wilt het gaas immers niet beschadigen. Gebruik daarom een opzetborstel en zet de zuigkracht van de stofzuiger wat zachter. Voelt de hor nog steeds vies aan? Gebruik dan een zachte borstel, maak deze een beetje nat en ga voorzichtig over de hor heen en weer. Maak vooral geen gebruik van een schoonmaakmiddel. Dit kan jouw rolhordeur beschadigen of laten verkleuren. Laat de hordeur vervolgens goed drogen voordat je deze weer inrolt. Een kind kan de was doen!

Denk je dat de een rolhordeur dé ideale oplossing is voor jouw woning? Onze adviseurs helpen jou graag om de perfecte rolhordeur samen te stellen. Nog meer inspiratie nodig? In onze winkel kun je de mogelijkheden rustig bekijken. Tot snel?

filter en sorteer