Schuifhordeur

Het ventileren van iedere ruimte in je woning is erg belangrijk. Vooral op een warme zomerdag is het heerlijk om in de avond de ramen en deuren lekker op te kunnen zetten. Uiteraard wil je dan ook dat insecten buiten blijven. Daarnaast wil je optimaal van daglicht kunnen genieten als je binnen zit. Een schuifhordeur is goed voor al deze aspecten. Bovendien is het gaas ook nog eens bijna onzichtbaar. Is een schuifhordeur ook de ideale oplossing voor jou?

Dé oplossing voor grote oppervlakken

Bij een schuifhordeur vormen vaste hordeuren de basis. Door middel van een railsysteem kunnen deze vaste deuren als schuifhordeuren worden gebruikt. Met strakke rails boven en onder, en het gebruik van glijblokken heeft jouw hordeur gegarandeerd een lange levensduur. Daarnaast is het mogelijk om meerdere hordeuren op een rails te plaatsen waardoor er een dubbele schuifhordeur ontstaat. De delen schuiven dan achter elkaar langs. Borstels zorgen voor een naadloze aansluiting. Bovendien kun je de schuifhordeuren makkelijk weghalen in de winterperiode. Ideaal voor een schuifpui!

Bekijk schuifpui hordeuren

Praktische eigenschappen

Een luxe schuifhordeur heeft meerdere praktische eigenschappen. Zo heeft deze stijlvolle hordeur een robuuste uitstraling en is het niet alleen de ideale oplossing voor een schuifpui maar ook zeker voor een balkon. Doordat je de hordeuren opzij schuift, heeft deze geen draaicirkel nodig. Makkelijk dus wanneer je niet heel veel ruimte hebt. Daarnaast kun je de schuifhordeur ook nog eens perfect laten aansluiten op je interieur. De hordeur is in een aantal standaard RAL-kleuren te krijgen, maar ook beschikbaar in jouw gekozen RAL-kleur. Zo verwerk jij de schuifhordeur perfect in jouw interieur! Heb je een kat? Dan kan een schuifhordeur een goede keuze zijn. Het is namelijk mogelijk om een kattenluik in jouw hordeur te laten zetten. Zo kan jouw kat ongestoord naar binnen of naar buiten lopen tijdens de mooie zomerdagen. Zo is jouw trouwe viervoeter ook blij!

Soorten gaas

Meestal wordt jouw schuifhordeur met standaard zwart gaas geleverd. Echter zijn er ook andere soorten gaas mogelijk die wellicht nóg meer aansluiten bij jouw wensen:

  • Heb je hooikoorts? Dan is Poll-tex® gaas perfect voor jouw horren! Dit gaas filtert 90% van de pollen uit de lucht waardoor jij een stuk minder kans hebt op hooikoortsverschijnselen wanneer je lekker in huis zit!
  • Met ClearView heb jij een hor waarvan de draden dunner zijn. Hierdoor verbetert dus het zicht naar buiten en heb je 25% meer ventilatie. Zo houd jij je uitzicht en weer je tegelijkertijd alle insecten!
  • Wanneer zwart gaas niet helemaal bij jouw raamdecoratie past, kun je ook voor grijs gaas kiezen.
  • Vind je horren niet zo stijlvol maar wel praktisch? Je kunt kiezen voor stripe gaas; een decoratief horrengaas waarmee jouw hor een stuk stijlvoller wordt.

Het schoonmaken van jouw schuifhordeur

Regelmatig blijven er insecten of pollen aan jouw hordeur plakken. Daarom zou je jouw schuifhordeur met enige regelmaat schoon moeten maken. Veel werk? Met deze handige tips valt dit heel erg mee en heb je echt eer van je werk! Bij een schuifhordeur verwijder je eerst vuil uit de randen waar de hor langs of over schuift. Dit kan met een stofzuiger of een vochtig doekje. Het gaas van de hordeur kun je ook makkelijk schoonmaken met de stofzuiger. Wees wel voorzichtig; je wilt het gaas immers niet beschadigen. Gebruik daarom een opzetborstel en zet de zuigkracht van de stofzuiger wat zachter. Voelt de hor nog steeds vies aan? Gebruik dan een zachte borstel, maak deze een beetje nat en ga voorzichtig over de hor heen en weer. Maak vooral geen gebruik van een schoonmaakmiddel. Dit kan jouw schuifhordeur beschadigen of laten verkleuren. Laat de hordeur vervolgens goed drogen en klaar ben je!

Heb je nog geen idee of een schuifhordeur iets voor jou is? In onze winkel kun je terecht voor een persoonlijk advies en zoeken wij samen met jou de perfecte hordeur uit die past bij jouw wensen en interieur!

filter en sorteer