Stel jouw eigen tafel samen

Stel jouw eigen tafel samen

Niets gezelliger dan met een grote groep of je gezin urenlang aan te tafelen. Maar een tafel is een kwestie van smaak. Ga je bijvoorbeeld voor een lange, kleine, ronde of rechthoekige tafel? Hoe leuk is het dan dat je een tafel helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen? Bij Boer Staphorst heb je een ruime keuze in talloze tafelbladen en tafelpoten. Maar hoe gemakkelijk stel je eigenlijk je eigen tafel samen?

Eigenlijk is het best simpel! Aan de hand van een stappenplan helpen we je om een eigen tafel samen te stellen en van deze tafel een echte blikvanger te maken. Want de mogelijkheden zijn eindeloos. We nemen je stap voor stap mee in het proces om jouw ideale tafel samen te stellen. Zo heb je iets moois om aan te tafelen en past het perfect in jouw persoonlijke interieurstijl.

Het stappenplan

Stap 1 – Kies de juiste maat

Bedenk als eerste waar je de tafel neer wilt zetten en wat de afmetingen moeten zijn. Je kunt namelijk voor het tafelblad kiezen uit verschillende afmetingen. De kleinste maat is 160 cm lang en de grootste tafel is maar liefst 260 cm lang, een tafel waar je met een grote groep aan kunt zitten. Gezellig tijdens bijvoorbeeld de feestdagen! Maar je vindt bij ons ook ovale tafelbladen wanneer je een intiemere setting met je gezelschap wilt creëren.

Stap 2 – Het tafelblad

Nadat je de juiste afmeting hebt gevonden voor de tafel, kies je welke afwerking het tafelblad moet hebben. Wil je juist een tafelblad met een groef of liever zonder groef? Kies je voor een robuuste tafel of eentje van massief eiken hout? Bij Boer Staphorst vind je tafelbladen met verschillende afwerkingen.

Stap 3 – Kies de kleur

De tafelbladen zijn onbehandeld, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om de tafel te beitsen of oliën. Van onder andere lichtgrijze beitsolie tot olijfgroene beitsolie en van witte beitsolie tot naturel olie. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo kun je de kleur tafel kiezen die in je interieur past. Zowel voor een Scandinavische woonstijl als een moderne woonstijl.

Stap 4 – Kies de tafelpoot

Nadat je de vorige drie stappen hebt gekozen, kom je bij de laatste en tevens niet onbelangrijke stap: het kiezen van de tafelpoot. Kies bijvoorbeeld voor een U-vorm, een X-vorm of juist voor een houten klassiek onderstel voor in een landelijk interieur. De poten kunnen op verschillende posities onder het tafelblad worden gemonteerd. Bij een langere tafel kies je twee tafelpoten aan beide kanten, maar bij een ovale tafel kun je ook kiezen voor een tafelpoot in het midden. Je creëert zo eenvoudig jouw eigen tafel naar eigen smaak.

Een tafel zelf samenstellen is dus eigenlijk niet zo moeilijk als je de stappen volgt. Bij Boer Staphorst hebben we verschillende mogelijkheden voor het creëren van jouw ideale tafel. Onze specialisten helpen je graag verder bij het samenstellen.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer