Vitrage

Wil jij jouw ramen voorzien van meer sfeer, maar wil je tegelijkertijd naar buiten kunnen kijken zonder dat er al teveel mensen bij jou naar binnen kijken? Kies dan voor vitrage! Vitrage is een  gordijnstof die lichtdoorlatend is, maar tegelijkertijd ook privacy geeft. Dit maakt het een sfeervolle manier van raamdecoratie.

Verminder de inkijk

Wanneer je vitrage voor de ramen hangt, dan voorkom je heel gemakkelijk dat er veel licht naar binnen valt en dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Het grote voordeel van vitrage is dat je juist wel van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom. Dit maakt de vitrage ideaal en stijlvol. De vitrage is een dunne, meestal soepele stof waar goed doorheen gekeken kan worden. Vanaf buiten zijn vitrages alleen doorzichtig als er binnen licht aan is.

Vitrages staan ook wel bekend onder de naam glasgordijn. Het zijn dus zeer dunne gordijnen gemaakt van transparante stoffen. De functie is om de inkijk te verminderen, zonder dat het ten koste gaat van het daglicht. Vroeger waren vitrages voornamelijk in het wit met een structuur erin geweven. Maar tegenwoordig zijn vitrages er in meer kleuren en worden ze voor veel meer doeleinden gebruikt.

Speel met de lichtinval

Vitrages creëren minder inkijk naar binnen. Wanneer je nog minder lichtinval in huis wilt hebben en net wat meer privacy wilt hebben, dan raden we aan om vitrages te combineren met gordijnen. Door gebruik te maken van beide type gordijnen kun je zelf bepalen hoe je jouw ruimte wilt belichten en kun je heel gemakkelijk spelen met lichtinval.

Meestal worden vitrages gecombineerd met overgordijnen. Je kunt dan voor volledige privacy kiezen door de gordijnen helemaal dicht te doen. Maar je kunt er dan ook voor kiezen om alleen de vitrages dicht te houden om net even wat extra licht naar binnen te laten komen zonder dat je het gevoel hebt dat iedereen bij jou naar binnen kijkt. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor in de slaapkamer. Wanneer je vitrages combineert met gordijnen, dan creëer je echt een dag- en nachtfunctie.

Verschil met inbetweens

Wellicht komt de term inbetweens jou ook bekend voor. Voor veel mensen staat dit gelijk aan vitrages, maar het tegendeel is waar. Inbetweens zitten eigenlijk net tussen vitrages en overgordijnen in. Deze gordijnen zijn een tikkeltje doorzichtig, maar net iets dikker dan vitrage. Toch worden deze namen wel eens door elkaar gebruikt, omdat beide soorten raamdecoratie onder de groep ‘transparante raamdecoratie’ valt.

Lees meer over inbetween gordijnen

Hoe kies ik de juiste vitrage?

Vitrages zijn dus elegant, duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. De meeste vitrages uit ons assortiment zijn gemaakt van kamerhoge stof, waardoor er in het eindresultaat zo min mogelijk tot geen naden zichtbaar zijn. Bij de vitrages van A House of Happiness worden deze aan de onderzijde voorzien van een verzwaringskoord, dit zorgt ervoor dat de stof prachtig valt en een zoom is daardoor overbodig.

Zoals net ook al duidelijk is verteld, zijn tegenwoordig vitrages niet alleen maar wit. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken, maar vitrages zijn in allerlei mogelijke kleuren te verkrijgen. Bijvoorbeeld van traditioneel wit tot sophisticated blauw en verfijnde details.

Ben jij op zoek naar vitrage voor de ramen? Bij ons ben je dan aan het goede adres. Wij verkopen vitrages van diverse gerenommeerde merken, dit varieert onder andere van Eijffinger tot Inside Blinds en van Loft79 tot Artelux. Onze gordijnspecialisten helpen je graag welke vitrages het beste bij jou passen. Dus maak een afspraak met één van onze specialisten en wie weet heb jij dan binnenkort mooie vitrages voor de ramen hangen.

Plan jouw afspraak

filter en sorteer