Hor dakraam

We slapen of werken steeds vaker op zolder. Slapen of werken onder een schuin dak kan benauwd zijn. Heb je een dakraam op zolder? Dan is het erg fijn als je een raam open kunt zetten. Om de ruimte te ventileren en tegelijkertijd insecten buiten te houden, is het plaatsen van een hor ideaal!

Maatwerk voor jouw dakraam

Goede ventilatie draagt bij aan een gezond leefklimaat in huis. Bovendien is het heerlijk om op een zonnige dag of in een zwoele nacht je raam open te hebben. Het enige wat we dan niet zo prettig vinden, zijn insecten die naar binnen willen kruipen of vliegen. Een hor voor jouw dakraam is hier de perfecte oplossing voor. Dit zijn de mogelijkheden voor een dakraam:

  • Plissé voorzethor
  • Vaste voorzethor
  • Voorzetrolhor

Plissé voorzethor

De plissé voorzethor is een strak vormgegeven hor met het bekende gevouwen gaas. Het gevouwen gaas sluit de opening goed af en blijft netjes op zijn plaats. Het gaas is zwart en reflecteert niet waardoor jouw uitzicht optimaal blijft. Het gaas bedien je door van links naar rechts te schuiven. Andersom is uiteraard ook mogelijk! Zo kun je jouw ruimte ventileren zonder dat er vervelende insecten binnen komen!

Vaste voorzethor

Voor de vaste voorzethor wordt steeds minder vaak gekozen maar moet je zeker niet wegdenken uit het rijtje! In één handeling zet je de hor er net zo makkelijk op als dat je de hor eraf haalt. Deze hor heeft glad gaas waardoor je uitzicht optimaal blijft. Nóg een groot voordeel: deze horren zijn makkelijk schoon te maken met de stofzuiger, een vochtige doek of zelfs even onder de douche. Klinkt goed toch?

Voorzetrolhor

De voorzetrolhor combineert de gemakken van een voorzethor en een rolhor. Je opent of sluit de hor gemakkelijk door het gaas naar boven of naar beneden te rollen. Door het gladde gaas is het uitzicht nog steeds optimaal! De hor wordt standaard met zwart gaas geleverd maar er zijn ook andere praktische en stijlvolle opties. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn?

Soorten gaas

Meestal wordt jouw dakraam hor met standaard zwart gaas geleverd. Echter zijn er ook andere soorten gaas mogelijk die wellicht nóg meer aansluiten bij jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld hooikoorts? Dan is Poll-tex® gaas perfect voor jouw horren! Dit gaas filtert 90% van de pollen uit de lucht waardoor jij een stuk minder kans hebt op hooikoortsverschijnselen wanneer je lekker in huis zit! Een ander soort gaas is ClearView. Dit is een hor waarvan de draden dunner zijn. Hierdoor verbetert dus het zicht naar buiten en heb je 25% meer ventilatie. Zo houd jij je uitzicht en weer je tegelijkertijd alle insecten! Wanneer zwart gaas niet helemaal bij jouw raamdecoratie past, kun je bovendien ook voor grijs gaas kiezen. Vind je horren niet zo stijlvol maar wel praktisch? Je kunt kiezen voor stripe gaas; een decoratief horrengaas waarmee jouw hor een stuk stijlvoller wordt. Op deze manier kun jij jouw rolhordeur helemaal personaliseren!

Horren en raambekleding

Door jouw horren meteen met stijlvolle raambekleding te matchen, creëer je een mooie eenheid in jouw woning. Zo zijn raamhorren perfect te matchen met bijvoorbeeld rolgordijnen, plissé gordijnen of jaloezieën. Onze adviseurs staan klaar om jou te helpen met het maken van de perfecte combi!

Bekijk onze raamdecoratie

Bijna al onze horren worden op maat gemaakt. Wil jij weten welke hor geschikt is voor jouw dakraam? Kom dan naar onze winkel om de mogelijkheden te bekijken. Graag een afspraak maken met één van onze adviseurs? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

filter en sorteer