Rolhor

Het ventileren van iedere ruimte in je woning draagt bij aan een gezond leefklimaat in huis. Vooral op een warme zomerdag is het heerlijk om in de avond de ramen en deuren lekker op te kunnen zetten. Uiteraard wil je dan ook dat insecten buiten blijven. Daarnaast wil je optimaal van daglicht kunnen genieten als je binnen zit. Een raam rolhor is goed voor al deze aspecten. Bovendien is het gaas ook nog eens bijna onzichtbaar. De ideale oplossing voor jouw raam!

Rolhor raam

Rolhorren zijn geschikt voor vrijwel elk raam, maar is bij uitstek geschikt voor een draaikiepraam of dakraam. De rolhor heeft een eigentijds design waardoor de hor past bij elke woonstijl. De rolhor zit vast aan je raamkozijn waardoor je deze naar wens kunt bedienen. . Bovendien maakt het bedienen van de rolhor vrijwel geen geluid. Wel zo prettig! Daarnaast kun je een rolhor in iedere gewenste stand zetten in een horizontale of verticale lijst. Elke hor wordt op maat gemaakt zodat deze perfect aansluit bij jouw raam en wensen. Benieuwd wat de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolhorren zijn?

Plissé rolhor

De plissé rolhor is een strakvormgegeven hor met het bekende gevouwen gaas. De rolhor is ideaal voor hoge ramen. Een plissé rolhor op maat is namelijk eenvoudig te bedienen bij hoge ramen door de verticale bedieningslijst. De hor stopt in iedere positie en heeft een diepte van amper twintig millimeter. Hierdoor neemt de hor weinig ruimte in. In combinatie met de plissé hordeur zorgt de plissé rolhor voor een eenheid in huis. Het gevouwen gaas sluit de opening goed af en blijft netjes op zijn plaats. Het gaas is zwart en reflecteert niet waardoor jouw uitzicht optimaal blijft. Zo kun je jouw ruimte ventileren zonder dat er vervelende insecten binnen komen!

Inzet- of voorzetrolhor

De inzet- of voorzetrolhor combineert de gemakken van een inzethor en een rolhor. Ook deze hor wordt in jouw kozijn geklemd zonder dat er geboord of geschroefd hoeft te worden. De inzetrolhor is speciaal voor draaikiepramen met een kozijn van kunststof, hout of aluminium ontwikkeld. De hor wordt standaard met zwart gaas geleverd maar er zijn ook andere praktische en stijlvolle opties. Bekijk hieronder welke soorten gaas er mogelijk zijn.

Soorten gaas

Meestal wordt jouw rolhor met standaard zwart gaas geleverd. Echter zijn er ook andere soorten gaas mogelijk die wellicht nóg meer aansluiten bij jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld hooikoorts? Dan is Poll-tex® gaas perfect voor jouw horren! Dit gaas filtert 90% van de pollen uit de lucht waardoor jij een stuk minder kans hebt op hooikoortsverschijnselen wanneer je lekker in huis zit! Een ander soort gaas is ClearView. Dit is een hor waarvan de draden dunner zijn. Hierdoor verbetert dus het zicht naar buiten en heb je 25% meer ventilatie. Zo houd jij je uitzicht en weer je tegelijkertijd alle insecten! Wanneer zwart gaas niet helemaal bij jouw raamdecoratie past, kun je bovendien ook voor grijs gaas kiezen. Vind je horren niet zo stijlvol maar wel praktisch? Je kunt kiezen voor stripe gaas; een decoratief horrengaas waarmee jouw hor een stuk stijlvoller wordt. Op deze manier kun jij jouw raam rolhor helemaal personaliseren!

Horren en raambekleding

Door jouw horren meteen met stijlvolle raambekleding te matchen, creëer je een mooie eenheid in jouw woning. Zo zijn raamhorren perfect te matchen met bijvoorbeeld rolgordijnen, plissé gordijnen of jaloezieën. Onze adviseurs staan klaar om jou te helpen met het maken van de perfecte combi!

Bekijk onze raamdecoratie

Heb je nog geen idee of een raam rolhor iets voor jou is? In onze winkel kun je terecht voor een persoonlijk advies en zoeken wij samen met jou de perfecte hor uit die past bij jouw wensen en interieur!

filter en sorteer