Kleurinspiratie

Kleurinspiratie

Kleur is met recht een essentieel onderdeel van je interieur te noemen. De keuze in kleur is zeer divers en zeer bepalend voor de uitstraling van het interieur. De ene houdt juist meer van rustige kleuren en de andere toont lef en gaat voor multicolor. Wij zijn fan van kleur! Maar wat zijn nu de kleurentrends op het gebied van verf? Wij geven jou graag volop kleurinspiratie.

Niets zo persoonlijk als kleur. Van persoon tot persoon verschilt het wat kleur met iemand doet. Dat maakt het gebruik van kleur in jouw interieur juist zo leuk, jouw interieur wordt er sfeervol en eigen van. Met kleur druk je een stempel op jouw interieur. Een verfkleur verandert de sfeer in de ruimte. Laat je inspireren door alle verftrends en creëer de sfeer die het beste bij jou past.

Maak kennis met onze verfsoorten

Ga voor neutraal

We zien om ons heen dat de wereld volop aan het veranderen is, een tijd waarin we meer thuis zijn en daardoor ook een sterkere behoefte hebben naar meer warmte in huis. Er vindt een verschuiving plaats van de koele grijstinten naar de warme bruine kleuren. Een absolute kleurtrend voor in jouw interieur is neutrale kleuren. Neutrale tinten passen eigenlijk in elk interieur. De kleuren brengen ons tot rust, die gemakkelijk te combineren zijn en andere kleuren in huis naar voren laat komen.

Omdat we neutrale, bruine kleuren steeds vaker zien, heeft Flexa de kleur Brave Ground verkozen tot Kleur van het Jaar 2021. Brave Ground is een neutrale bruintint die heel erg goed te combineren valt. Andere kleuren in huis komen door deze kleur meer tot hun recht en naar voren in het interieur. Brave Ground is een veelzijdige, bruine tint die ervoor zorgt dat de items in huis volop gaan shinen en de trendkleur zorgt daarbij ook voor veel rust in huis. Met de vier kleurpaletten, samengesteld met de Kleur van het Jaar 2021 als basis, kun je vele kanten op. Met de Flexa kleurpaletten Trust, Expressie, Trust en Earth zorgen voor een goede afwisseling in huis. Je geeft jouw huis een complete make-over met deze kleuren. Je drukt jezelf op een aantal verschillende manieren uit en zet de eerste stap naar verandering.

Ontdek meer van Brave Ground

Een elegante & diepgroene kleur

Goed nieuws voor de liefhebbers van een botanisch interieur. De groentrend is namelijk een blijvertje, niet alleen met de groene planten in huis. Wanneer je kleur in je voordeel wilt laten werken, dan kies je voor groen op de muur. De kleur groen geeft namelijk energie, maar zorgt tegelijkertijd ook voor rust. Iets wat we allemaal goed kunnen gebruiken! Met groen haal je de ontspanning van de natuur in huis. Dit varieert van grijsgroen tot flessengroen. Wanneer je de verschillende groentinten met elkaar combineert, dan krijg je een mooi effect.

Neem de trendkleur Quiet Clearing van Histor, een elegante & diepgroene kleur die zorgt voor een levendig en groots gevoel. De kleur Quiet Clearing brengt evenwicht in huis door de kracht van de natuur terug te brengen in je interieur. Deze kleur combineer je heel gemakkelijk met andere kleuren zoals okergeel & roze. Ga voor meer gedurfd, pak verschillende groentinten bij elkaar en je verft alles ton-sur-ton.

Meer over de kleur Quiet Clearing

Maak je interieur stoer met grijs

Grijs een saaie kleur? Wij vinden van niet! Vooral door de opkomst van de Scandinavische interieurs is grijs een gave kleur in het interieur geworden. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is grijs een warme en veelzijdige kleur. Het geeft jouw interieur telkens weer een nieuwe look & feel. Dit is dan ook één van de redenen dat grijs terug te vinden is in deze kleurinspiratie. Dan hebben we het niet over een simpele grijze muur in het interieur, maar meer over een muur met een speciale grijze verftechniek zoals betonlook.

Wij zijn bijvoorbeeld helemaal fan van de Marrakech Walls van het verfmerk Pure & Original. Door middel van deze verf breng je eenvoudig een stoere en industriële betonverf aan op de muren. In een handomdraai maak je jouw interieur een tikkeltje spannender.

Ontdek de Marrakech Walls

Voel de zachtheid van pastel

Op de catwalk en in de mode zien we deze kleurtrend al veelvuldig terugkomen, maar nu wordt het ook steeds meer door vertaald naar het interieur. We hebben het dan over pastelkleuren, maar niet zomaar pastelkleuren. Al sinds de jaren ’50 is de pastelkleur een graag geziene kleur in het interieur. Je kunt het heel erg romantisch en zoet combineren, maar het kunnen ook zeker mooie kleurtoevoegingen zijn.

De zachte kleuren worden gecombineerd met felle tegenhangers. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een lila muur? Kies dan voor paarse meubelen en woonaccessoires voor een gewaagde look. In deze kleurentrend kan en mag alles, dus wees zeker niet bang om meerdere kleuren met elkaar te combineren waarvan je in eerste instantie deze niet bij elkaar vindt passen.

Een blijvende trend in het interieur

Er is een trend die je al veel langer ziet in het interieur, dat is de kleur zwart. En deze kleurentrend blijven we eigenlijk veel langer zien, want met de kleur zwart kun je meerdere kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een zwart-wit interieur. Je kiest voor witte muren en meubelen in combinatie met zwarte woonaccessoires. Een zwart-wit interieur ziet er over het algemeen strak en clean uit, één van de redenen waarom de trend zeer geliefd is bij velen.

Wil je toch voor een gewaagdere look? Dan is de zwart en goud één van de weinige matches die zo goed met elkaar passen. De kleuren gecombineerd met elkaar stralen één en al luxe uit. Daarom mag deze kleurentrend hier ook niet ontbreken. Zwarte meubelen doen het heel goed in combinatie met gouden details. Denk bijvoorbeeld aan een stoere zwarte keuken of badkamer met gouden kranen.

Jouw persoonlijke kleurinspiratie

Met deze kleurinspiratie heb je waarschijnlijk genoeg handvaten om aan de slag te gaan. Maar kom je er zelf toch nog niet helemaal uit? Dan kan één van onze interieuradviseurs jou helpen om de juiste kleuren en kleurcombinaties bij elkaar te kiezen. Zij weten als geen ander welke kleuren goed bij elkaar passen en helemaal de trend van nu zijn. Onze adviseurs stellen een passend kleurpalet samen met originele kleurstalen die perfect aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden.

Vraag jouw interieuradvies aan

Van tevoren even rondsnuffelen? Je kunt op onze verfafdeling natuurlijk ook genoeg kleur(advies) krijgen. Onze verfadviseurs staan voor je klaar om jou te voorzien van de juiste informatie. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden van de verschillende verfmerken op deze afdeling. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw favoriete kleur!

filter en sorteer