Kledingkasten

Een belangrijk element in de slaapkamer is toch wel een kledingkast, een meubelstuk waar je graag jaren mee wilt doen. Een kledingkast, ook wel garderobekast genoemd, moet over het algemeen compact zijn, maar je moet er wel genoeg in kunnen opbergen. Vroeger werd kleding in een kist bewaard, maar tegenwoordig zijn kledingkasten een belangrijk onderdeel in de slaapkamer geworden en heeft iedereen er wel eentje in huis. Bij de ene zit hij bomvol en de andere heeft er zelfs meerdere om alles kwijt te kunnen. Bij Boer Staphorst vind je een ruim assortiment aan kledingkasten.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je overgaat tot de aankoop van een kledingkast, moet je met een aantal dingen rekening houden. Een kledingkast is over het algemeen een groot meubelstuk, bedenk dus van tevoren altijd goed waar je hem neer gaat zetten. Vervolgens ga je nadenken over wat voor een soort kledingkast je graag wilt. Bij Boer Staphorst vind je verschillende soorten modellen. Zo vind je bij ons bijvoorbeeld een zweefdeurkast, bij zo’n kast schuif je de deur zijwaarts open. Dit zorgt voor een modern effect en door dit openingsmechanisme zijn dit soort kledingkasten geschikt voor een smallere ruimte.

Je kunt ook kiezen voor een draaideurkast, deze kledingkast open je op de klassieke manier. Je hebt hierdoor meer ruimte vóór de kast nodig. Het voordeel van een draaideurkast is dat je tegelijkertijd de deuren open kunt zetten en in een oogopslag de inhoud kunt zien. Maar zit er een vervelende hoek in jouw slaapkamer? Kies dan voor een hoekkast. Deze kasten met draaideuren maken van de dode hoek in de slaapkamer een uiterst functionele opbergruimte.

De keuze in materialen

Je kunt helemaal zelf de kledingkast van jouw dromen ontwerpen. Bepaal zelf het aantal deuren, de kleur, de indeling en vooral het materiaal. Voor welk materiaal je gaat, hangt meestal af welke stijl bij je past. Want kies je voor een garderobekast die bij de rest van de slaapkamer past, dan kies je voor harmonie en kun je gerust slapen. Over het algemeen hebben landelijke kledingkasten een vriendelijke uitstraling waarbij veel gebruik wordt gemaakt van massief hout. Meestal hebben deze kasten geen spiegels en draaideuren.

Heb je een moderne slaapkamer, dan kies je voor een kledingkast in een hoogglans look of houten kast. Deze kasten hebben vaak grote spiegels in de deuren en vallen op door de strakke lijnen en zweefdeuren. Maar je kunt ook voor een stoere en robuuste kast gaan. Deze kledingkasten hebben over het algemeen donker massief hout gecombineerd met metaal. Over het algemeen hebben deze deuren draai- of zweefdeuren.

Hulp van de specialisten

Zoals gebleken zijn er eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van kledingkasten. Je kunt de kleuren, materialen en extra accessoires zoals verlichting helemaal zelf bepalen. Maar kom je er zelf nog niet helemaal uit? Onze kastspecialisten helpen jou graag bij het uitzoeken van een kledingkast die aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Je maakt eenvoudig een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten onderaan deze pagina.

Eenmaal na aankoop van jouw perfecte kledingkast, wordt het tijd voor het monteren van de kast. Je kunt ervoor kiezen om deze zelf te plaatsen. Maar bij Boer Staphorst hebben we ook een eigen montageservice. Op deze manier heb je geen enkel omkijken naar de montage van jouw kledingkast en wordt alles van A tot Z voor je geregeld.

filter en sorteer