Vitrage en inbetweens

Fris, herkenbaar, maar ook zacht en verrassend sierlijk. Vitrage en inbetweens temperen het daglicht en geven de ruimte een zachte uitstraling. Onze specialisten helpen je graag bij het kiezen van de juiste plooi. Een waveplooi voor een strak gordijn of een vlinderplooi voor een royaal effect.

Binnenkijken bij interieurblogger Eveline >

 Vitrage en inbetweens - Boer Staphorst 

Vitrage en/of inbetween gordijn

De gordijnen zijn goed te gebruiken om uzelf af te sluiten van de buitenwereld. Dit kan om inkijk tegen te gaan maar ook als het uitzicht tegenvalt. Met vitrage en inbetweens kunt u nog wel zien wat er buiten gebeurt. Ze kunnen dus de hele dag dicht blijven als u zich daar prettig bij voelt. Het voordeel is dat het licht blijft in de kamer.

Toch zit er verschil tussen vitrage en inbetweens. Een inbetween zit tussen een vitrage en een gewone gordijnstof in. Ze zorgen voor een mooi diffuus licht en contouren worden verzacht. Inbetween gordijnen zijn geschikt om naar buiten te kijken, maar naar binnen kijken gaat bij de meeste stoffen niet. Onderling zit in de stoffen veel verschil in de transparantie.

Vitrage en inbetweens - Boer Staphorst Inbetweens en vitrages Vitrage en inbetweens

Vitrages zijn dunne gordijnen die de zonnestraling en het daglicht zo goed mogelijk temperen en inkijk voorkomen. Ze kunnen een raamopening in het geheel of een deel ervan bedekken. Vitrage heeft een “oubollig” imago van vroeger, maar dat is allang niet meer zo. Tegenwoordig kunnen vitrages zeer decoratief zijn en zijn ze in verschillende stoffen en kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in linnenlook of met echt linnen.

Lees hier alles over linnen en linnenlook gordijnen >

5 redenen om te kiezen voor inbetween of vitrage

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom u kiest voor een inbetween of een vitrage gordijn in plaats van een gewone gordijnstof.

  1. Afschermen voor hele felle zon, maar toch naar buiten kijken of afsluiten van het slechte weer als het regent
  2. Staat decoratief de hele dag door, zowel open als gesloten
  3. Minder inkijk, maar wel het contact houden met buiten
  4. Keuze uit mooie stoffen en kleuren
  5. Prachtig te combineren met andere vormen van raamdecoratie. Bijvoorbeeld als sfeer voor over een vouwgordijn, overgordijn of jaloezie


Kom langs
en ontdek ons complete assortiment aan raamdecoratie! Onze specialisten helpen u graag verder bij het nemen van de juiste beslissing.

Artelux inbetween - Boer Staphorst