Hordeur

Wil jij graag de deur open kunnen zetten in de zomer? Maar heb je geen zin aan irritante insecten zoals muggen en wespen? Denk dan eens aan een hordeur. Met een hordeur houd je insecten buiten, maar laat je tegelijkertijd wel frisse lucht binnen. Bij ons kun je terecht voor allerlei soorten hordeuren. Welk type deurhor je ook kiest, allemaal zijn ze ideaal voor het weren van insecten en kun je zorgeloos genieten van frisse lucht.

Type hordeur

Elk type hordeur heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Afhankelijk van de wensen kun je kiezen voor een plissé hordeur, een rolhordeur, een vaste hordeur of een schuivende hordeur. Voor elke deur en interieur is er dus een bijpassende hor mogelijk.

Plissé hordeur

De meest populaire hordeuren zijn de plissé hordeuren. Deze deur is sterk, strak vormgegeven en passend voor elke deuropening. Deze hordeur is eenvoudig in- of op het kozijn te plaatsen. Het gaas van deze deurhor is gevouwen in plaats van gerold. Het voordeel hiervan is dat deze niet terug klapt naar de zijkant van het kozijn, wat vaak bij een roldeur wel het geval is. Plissé hordeuren hebben een luxe uitstraling, zijn makkelijk te bedienen en blijven op de gewenste plaats staan. Een voordeel van plissé hordeuren is dat ze weersbestendig zijn en kunnen aan de buitenkant gemonteerd worden. Het enige wat opvalt is de cassette, maar als je deze kiest in de kleur van het kozijn dan valt deze niet op.

Rolhordeur

Naast een plissé hordeur is een rolhordeur ook bekend. Zoals de naam het al zegt, wordt het gaas opgerold. Het type is erg populair doordat de hordeur bijna onzichtbaar is wanneer deze niet gebruikt wordt. Een rolhordeur is ook praktisch voor kinderen, doordat de treklijst uit het midden bediend kan worden zonder dat deze schuin trekt. Mocht er dan onverhoopt iemand tegen het gaas lopen, dan is openen en sluiten vaak voldoende om het gaas weer in de geleiders te krijgen.

Vaste hordeur

Een oude bekende, de vaste hordeur. Het is in feite een extra deur voor je achterdeur. Daarom is dit type deur ook alleen geschikt voor openslaande deuren. Het is een betrouwbare en duurzame oplossing. Want dankzij het brede profiel is deze deur erg stevig en solide. Elke deur is haaks, daardoor zal de hordeur nooit klemmen of over de grond slepen. Deze deurhor is handig voor kinderen en huisdieren. De schopplaat, onderdaan de hordeur, zit er in plaats van gaas. Zo kan de huisdier er niet met zijn snuit doorheen en een kind niet per ongeluk met een handje. Overigens is de deur ook nog eens magnetisch.

Schuivende hordeur

Een schuifhordeur is echt dé ideale oplossing voor grote deuropeningen en schuifpuien. De vaste hordeur vormt hierbij de basis. Door de plaatsing van de rails zijn de deuren als schuifhordeuren toe te passen. Een lange levensduur is bij deze deur absoluut gegarandeerd. Dit komt door de strakke rails boven en onder en door het gebruik van glijblokken. Het is mogelijk om meerdere hordeuren op de rails te plaatsen, hierdoor ontstaat een dubbele schuifdeur.

Een hordeur op maat

Het is mogelijk om de deur op maat te laten maken. Onze specialist komt bij jou thuis de maten opnemen, zo ben je er zeker van dat je altijd een perfect passende hordeur krijgt. Ontdek het complete assortiment hordeuren in onze winkel. Onze specialisten staan graag voor jou klaar met een passende oplossing!

Bekijk onze openingstijden

Maak vrijblijvend een afspraak of stel jouw vraag

filter en sorteer