Marmoleum vloer

Tegenwoordig zijn ze mateloos populair, vooral bij binnenhuisarchitecten en interieurstylisten. We hebben het dan over marmoleum vloeren. Dit zijn mega veelzijdige vloeren waar we op deze pagina verder op ingaan. We leggen uit waarom je voor een marmoleum vloer kiest, wat de eigenschappen zijn van deze vloeren en wat alle mogelijkheden zijn.

Wat is marmoleum?

Het materiaal marmoleum wordt gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Dit maakt ook dat marmoleum een duurzaam product is, het kan vrijwel volledig worden hergebruikt zodra het wordt gerecycled. Het strakke design van marmoleum lijkt enorm op de uitstraling van een gietvloer, maar het strakke design zorgt er wel voor dat deze zeer stijlvol is en gemakkelijk in het onderhoud. Een vloer van marmoleum is dus echt een natuurproduct. De vloeren zijn geheel CO2-neutraal en daardoor draagt deze productie niet bij aan de klimaatverandering.

In feite is marmoleum de merknaam van het linoleum wat door Forbo wordt geproduceerd. Marmoleum wordt daarom ook vaak verward met het begrip linoleum. De meeste mensen kiezen voor marmoleum omdat het een mooi product is, lang meegaat en makkelijk te reinigen is. De naam marmoleum verwijst naar het gemarmerde effect dat ontstaat door de wijze van produceren. Dat maakt een marmoleum vloer voor veel mensen interessant, omdat marmer tegenwoordig helemaal in is. Maar daarnaast is marmoleum ook te verkrijgen in betonlook en allerlei andere egale kleuren.

Wat bijzonder is om te vermelden is dat vloeren van marmoleum de eerste CO2-neutrale vloeren ter wereld zijn. Dit komt dus door de grondstoffen die voor de vloer worden gebruikt. De vloer bestaat voor 97% uit hernieuwbare & natuurlijke grondstoffen zoals hars, houtmeel en kalksteen. Daarvan zijn deze grondstoffen voor 43% gerecycled en volledig biologisch afbreekbaar. Tenslotte worden deze vloeren geproduceerd in een fabriek welke volledig draaien op groene energie. Met een vloer van marmoleum kies je dus altijd voor het milieu.

Ontdek de marmoleum collectie van Forbo

Het gebruik van een marmoleum vloer

Een vloer van marmoleum is zeer krachtig, geluiddempend maar bovenal hygiënisch. Dit is dan ook de reden dat deze vloeren goed te gebruiken zijn in uiteenlopende ruimtes, zoals kinderdagverblijven, scholen, ziekenhuizen, winkels en restaurants. De reden dat ze hier goed passen, is omdat de vloeren zijn voorzien van een Topshield 2, een dubbel UV-geharde toplaag. Middels deze laag blijft de vloer zijn hele levensduur in optimale staat. Want de Topshield2 laag zorgt ervoor dat de vloeren geschikt zijn voor zwaar gebruik in ruimtes waar veel mensen overheen wandelen. Het is sterk gewapend tegen intensief gebruik. Vuil, slijtage, krassen en/of vlekken; marmoleum kan heel wat hebben! Maar natuurlijk staan deze vloeren ook prachtig in een interieur.

Hoe onderhoud ik deze vloer?

Voor thuisgebruik vergt marmoleum weinig onderhoud. Met een stofzuiger en een vochtige doek kom je al een heel eind. Voor een optimaal resultaat kun je het schoonmaken met een licht sopje. Let op, het vochtig afnemen is geen probleem maar marmoleum is niet aan te raden voor toiletten en badkamers. Deze vloeren langdurig blootstellen aan vocht kan namelijk een nadelig effect hebben.

Lees meer over marmoleum in gave betonlook

Wordt de marmoleum vloer gebruikt voor zwaar gebruik, zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen en scholen, dan moet de vloer vaker gereinigd worden. Dit kun je het beste doen met een machine. De toplaag slijt dan langzaam, af en toe moet je deze dan bijwerken met een nieuwe beschermlaag. Heb je de vloer thuis, dan is dat niet nodig. De slijtlaag is namelijk zo sterk dat het staat voor jarenlang comfort en weinig onderhoud.

Of je de vloer kan leggen op vloerverwarming? Jazeker! In principe is een marmoleum vloer geschikt voor vloerverwarming. Helemaal wanneer het direct verlijmd wordt op de ondervloer, wat gebeurt wanneer je de vloer laat leggen in banen. Maar ook bij de clickvarianten is vloerverwarming geen enkel probleem.

Het leggen van een marmoleum vloer

Marmoleum kun je op twee manieren kopen, namelijk op een rol en clickvariant. Kies je voor banen marmoleum, dan worden deze standaard geleverd op een rol. Het leggen hiervan vraagt veel vakmanschap. De marmoleum click is verkrijgbaar in tegels en planken. Door de verschillende groottes en afmetingen te combineren, zijn er talloze mogelijkheden om een vloer naar geheel eigen smaak samen te stellen.

Omdat marmoleum super strak moet liggen voor het beste resultaat, raden we jou aan om het leggen van een marmoleum vloer over te laten aan de professional. Met onze eigen Boer. montageservice is dat mogelijk. Onze stoffeerders beschikken over een jarenlange vakkennis en zorgen voor een perfect eindresultaat in jouw interieur. Van tevoren komen ze de vloer inmeten, zodat ze bij het leggen van de vloer precies weten wat ze moeten doen. Zo zorgen we dat de vloer aan jouw wensen voldoet en in jouw woonsituatie past.

De mogelijkheden bij een vloer van marmoleum zijn zeer divers. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en dessins. Heb jij interesse in een marmoleum vloer? Kom langs in onze winkel en vraag informatie op bij onze adviseurs. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je precies wat er allemaal mogelijk is.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer