Laminaat vloer

Met laminaat haal je het natuurlijke effect van hout of steen in huis. Een laminaat vloer is een veel voorkomende vloer voor in huis. Het heeft een authentieke uitstraling en vele praktische eigenschappen. Daarom past deze vloer heel goed bij de levensstijl van nu. Laminaat bestaat uit meerdere lagen van verschillende diktes die op elkaar zijn gelijmd. Je vindt bij ons verschillende varianten in een laminaat vloer.

De eigenschappen van laminaat

Laminaat bestaat over het algemeen uit verschillende ‘gelamineerde’ lagen. Doorgaans bestaat een vloer van laminaat uit vier lagen, namelijk een toplaag (melamine), decor (fotoprint), HDF (High Density Fibreboard) en een onderlaag. Over het algemeen bevat laminaat een houtmotief waarbij de bovenste laag een slijtvaste laag van kunststof is. Daaronder zit het dessin en meestal is deze dan met een houtstructuur. Vervolgens zit er een laag hout(snippers) waarop de eerste twee lagen zijn vastgelijmd en onderaan zit een kruislings gelijmde laag van hout. Vooral deze twee laatste lagen zorgen ervoor dat laminaat stabiel blijft.

Voordelen van een laminaat vloer

Laminaat biedt meerdere voordelen. Ten eerste is het slijtvast, makkelijk te installeren en eenvoudig in het onderhoud. Maar beschik je over vloerverwarming? Laminaat kan hier dan gewoon overheen gelegd worden. Daarnaast is het ook nog eens praktisch en kun je het eventueel ook zelf eenvoudig leggen met kliklaminaat. Door deze goede eigenschappen is laminaat een van de meeste gevraagde vloeren. In de loop der jaren is extra breed en extra lang laminaat enorm in populariteit gestegen. Het toepassen van een V-groeven voegt extra uitstraling toe aan jouw laminaatvloer.

Het gebruik van een ondervloer

Wanneer je gebruikt maakt van laminaat, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een ondervloer. Bepaal welke ondervloer het beste past in jouw ruimte. Voor een laminaatvloer in een appartement wordt er over het algemeen gekozen voor een geluiddempende ondervloer zodat het aan de geluidseisen voldoet en jouw onderburen geen last van je hebben. Heb jij vloerverwarming? Kies dan voor een speciale ondervloer voor vloerverwarming. Maar kom je er zelf niet helemaal uit? Dan helpen onze vloerspecialisten jou ook graag met het vinden van de juiste ondervloer.

Wij beschikken namelijk over laminaat met vele mogelijkheden, structuren en dessins. Zo is er altijd genoeg keuze om jouw ruimte aan jouw wensen te laten doen en het er fantastisch uit laten zien.

Soorten laminaat

Er zijn vele verschillende soorten laminaat, voor ieder wat wils! We hebben we ze allemaal even op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je de goede keuze maakt!

Vind jouw vloerinspiratie

Eigen montageservice

Een laminaat kun je soms heel gemakkelijk zelf leggen. Bijvoorbeeld met kliklaminaat kan het heel gemakkelijk gaan. Maar wil je het leggen van jouw laminaat liever overlaten aan een specialist? Ook dat is bij ons mogelijk! Onze stoffeerders komen graag van tevoren bij jou thuis inmeten en vervolgens de laminaat vloer monteren. Met hun vakkennis zorgen zij dan voor een perfect eindresultaat.

Heb jij al de keuze gemaakt voor een laminaat vloer? Maar wil je van tevoren graag nog iets weten van onze vloerenspecialist? Kom dan langs in onze winkel of stel jouw vraag hieronder.

filter en sorteer