Tapijt

Ben je op zoek naar het echte ‘thuis’ gevoel? Kies dan voor tapijt op de vloer. Want tapijt is de meest zachte vorm van vloerbekleding. Een vloer van tapijt geeft je een warm en behaaglijk gevoel. Je leest hieronder meer over de voordelen van tapijt, ook wel vloerbedekking genoemd.

Waarom kiezen voor tapijt?

Zoals gezegd geeft tapijt een warme sfeer in huis. De meeste tapijten zijn zacht en daarom uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Je kunt het ook leggen in de speelkamer van de kinderen, zo kunnen ze veilig spelen op een zachte ondergrond met warme voeten. Met tapijt demp je het geluid op de vloer en heb je minder kans op uitglijden. Dit maakt de vloer ook nog eens extra veilig.

Daarbij zorgt het voor een schonere lucht in huis. De stof van het tapijt werkt namelijk warmte-isolerend en is geschikt voor mensen met een allergie. Want tapijt zorgt voor een schone lucht in vergelijking met hardere vloeren. Omdat het tapijt stofdeeltjes vasthoudt en niet laat rond dwarrelen. Het is daarnaast ook nog eens geluiddempend, echter is dit afhankelijk van de dikte. En heb jij vloerverwarming? Kies dan voor tapijt met een korte pool en gebruik dan geen ondertapijt.

Vele soorten tapijt

Bij ons vind je vele verschillende soorten tapijt. Je hebt niet alleen verschil qua uitvoering zoals hoogpolig, laagpolig of met luspool. Ook in kleur en patroon zijn verschillende soorten tapijt te ontdekken. Want kies je bijvoorbeeld voor tapijt met een patroon, dan staat dat enorm sfeervol, decoratief en geeft dat jouw kamer net dat tikkeltje extra. Van stoer tot chique, wij hebben diverse soorten tapijt in onze collectie zitten.

Tapijt kopen

Heb jij inmiddels de keuze gemaakt? Dan willen we je alvast een aantal onderhoudstips meegeven voor het tapijt. Voor het onderhoud van tapijt raden wij het aan om minimaal twee keer per week goed te stofzuigen. Heb je vlekken in de vloer? Maak het dan direct schoon met alleen water. Gebruik absoluut geen zeep of schuim. Zeep laat altijd zeepresten achter, wat vervolgens weer vuil aantrekt. Ontvang in onze blog meer onderhoudstips voor tapijt en vloerkleden.

Hulp van de specialisten

Tapijt verkopen wij in verschillende soorten vezels, texturen en stijlen. Voordat je ervoor kiest om een bepaalde vloer te gaan leggen, is het belangrijk om te weten in welke ruimte deze gelegd wordt. Maar kom je er zelf niet helemaal uit? Onze vloerspecialisten helpen je dan graag aan de hand van een persoonlijk advies.

Heb je uiteindelijk tapijt gekocht, maar zie je het niet zitten om het tapijt zelf te gaan leggen? Onze stoffeerders komen graag bij jou thuis om dat te realiseren. Eerst komen ze de vloer inmeten en daarna leggen ze de vloer erin. Met hun vakkennis zorgen zij uiteindelijk voor een perfect eindresultaat waar jij blij van wordt.

Ontdek onze montageservice

Zoals dus duidelijk is geworden is de keuze in het assortiment erg ruim. Heb jij een vraag aan onze vloerenspecialist? Stel hem dan hieronder door het formulier in te vullen of kom gewoon langs in onze winkel.

Stel jouw vraag aan onze vloerenspecialist

Heb je een vraag over een vloer om jouw droomvloer te realiseren? Stel gerust jouw vraag!

filter en sorteer