PVC vloer

De laatste jaren zijn deze vloeren mateloos populair geworden, we hebben het natuurlijk over PVC vloeren. De reden? Dat komt eigenlijk door de vele voordelen van deze vloeren. Een PVC vloer heeft weinig onderhoud nodig, gaan lang mee en zijn geluiddempend. De vloeren zijn verkrijgbaar in meerdere varianten, van dessins met een tegelstructuur tot verschillende kleuren en gedurfde dessins.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer bestaat uit meerdere lagen, namelijk de rug, de filmlaag en de toplaag. Daarbij is de bovenste laag een toplaag van harde kunststof welke dient als bescherming. Daaronder zit een laag met het dessin van de vloer en weer daaronder zit de derde, dikke laag welke dient om het geheel stabiliteit te geven. Deze derde laag is uiteindelijk de basislaag om het geheel goed te kunnen bevestigen op de ondergrond.

In feite verschilt een PVC vloer qua look and feel niet veel van een vinyl vloer. Het verschil in deze vloeren zit echter in de onderkant. Bij een PVC vloer is de onderkant namelijk hard, bij een vinyl vloer is dit veel zachter. Een vloer van PVC bestaat uit verschillende stroken en/of tegels, waarbij een vinyl vloer op een rol wordt geleverd. Eigenlijk net zoals een kamerbreed tapijt. Bij PVC wordt er een onderscheid gemaakt tussen de tegels en de stroken, waarbij de vorm anders is.

Maar wat is dan het verschil met laminaat? Het verschil tussen PVC en laminaat zit in het materiaal en de manier van leggen. Een vloer van PVC is gemaakt van kunststof, terwijl een houten vloer logischerwijs gemaakt is van hout. Met een PVC vloer kies je voor een duurzamere keuze in vergelijking met een laminaat vloer. Het leggen van deze vloeren is ook verschillend aan elkaar. PVC vloeren lijm je op de ondervloer en laminaat leg je lok en ‘klik’ je aan elkaar vast. Bij PVC kun je de vloer ook direct op beton leggen, terwijl je bij laminaat altijd een ondervloer nodig hebt.

Meer over een PVC vloer met betonlook

De voordelen van een PVC vloer

In meerdere opzichten is een PVC vloer een verstandige keuze, maar wat zijn dan de voordelen van deze vloeren? Eén van de grootste voordelen is dat het vloeren zijn van sterk materiaal. Dit betekent dat de vloeren wel tegen een stootje kunnen. Heb jij kinderen thuis of heb je een ruimte waarin veel gelopen wordt? Geen enkel probleem! Doordat deze vloeren tegen een stootje kunnen, zijn deze uitermate geschikt voor deze ruimtes. Je hoeft je geen zorgen te maken over slijtage.

PVC vloeren zijn geschikt voor vele soorten gebruik binnenshuis, doordat de vloeren goed bestand zijn tegen water en andere soorten vloeistoffen. Dit is dan ook de reden waarom je een PVC vloer met gemak in de badkamer kan leggen. Tegenwoordig hebben steeds meer huizen, vooral nieuwbouwhuizen, vloerverwarming. De beste vloer in combinatie met vloerverwarming is een PVC vloer, omdat deze vloer perfect de warmte geleidt. Nog een groot voordeel van PVC vloeren is dat ze volledig geluiddempend zijn, wel zo fijn voor de buren. Tot slot hebben deze vloeren weinig onderhoud nodig.

Welke soorten PVC vloeren zijn er?

De grootte van PVC stroken is variabel. Je kunt zowel grote als kleine stroken met elkaar combineren voor een apart effect. Want tegenwoordig zie je steeds vaker dat een PVC vloer niet alleen maar rechttoe-rechtaan wordt neergelegd, maar ook wordt gelegd in een visgraatvloer. Met een PVC visgraat haal je het beste van twee werelden in huis. Je combineert de authentieke en klassieke uitstraling van een visgraatvloer, met de praktische voordelen van PVC.

Ontdek meer over PVC visgraat

Het vloerenmerk Moduleo heeft zelfs drie- en zeshoeken als speciale tegels waarbij je eindeloos kunt variëren en op deze manier ervoor zorgt dat jij een unieke vloer in huis hebt liggen. Hierbij geldt wel: hoe ingewikkelder het patroon, hoe lastiger het te leggen is. Wat betreft dessin is er een heleboel mogelijk. Voor PVC is er een ruime keuze aan kleuren, dessins en patronen. De meest gebruikte vorm van deze vloer is toch wel de ‘gewone’ houtlook, maar je kunt ook kiezen voor een betonlook PVC vloer en ga zo maar door.

Het monteren van een PVC vloer

Kan ik een PVC vloer zelf leggen of laat ik dat een vakman doen? Zelf een PVC vloer leggen is mogelijk wanneer je kiest voor een klik- of plaksysteem. Maar wij adviseren om de vloer rechtstreeks op de ondervloer te verlijmen, wat je het beste door een vakman kan laten doen. Het leggen op die manier is vakwerk en niet aan te raden om zelf te doen. De vakman gaat als volgt te werk. Als eerste brengt hij egaline op de vloer aan, op die manier wordt de vloer geëgaliseerd. Vervolgens schuurt hij deze laag en legt daarna de PVC vloer op het egale oppervlak.

Je kunt dit laten doen door onze eigen montageservice. Onze stoffeerders komen graag bij jou thuis voor het inmeten en monteren van de vloer. Met hun jarenlange vakkennis zorgen zij voor een perfect eindresultaat.

Wil jij profiteren van de voordelen van een PVC vloer? Kom dan langs in onze winkel en laat je informeren door onze vloerenspecialist. Op het gebied van PVC vloeren is namelijk een heleboel mogelijk en de specialist bekijkt samen met jou wat het beste bij jouw situatie past.

Bekijk onze openingstijden en kom langs

filter en sorteer