PVC vloer

De laatste jaren zijn deze vloeren mateloos populair geworden, we hebben het natuurlijk over PVC vloeren. Dus ben je op zoek naar een nieuwe PVC vloer? En zie je daarbij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben vakkundige adviseurs die je graag willen helpen in deze zoektocht.

Contact opnemen met de adviseurs

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer bestaat uit meerdere lagen, namelijk de rug, de filmlaag en de toplaag. Deze lagen samen zorgen ervoor dat jouw vloer is beschermd tegen alle mogelijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer er een glas drinken over de vloer gaat en er niks met de vloer aan de hand is. Daarnaast zorgen de lagen voor stabiliteit, maar ook om ervoor te zorgen dat de vloer goed bevestigd kan worden op de ondergrond. 

Verschil PVC en vinyl

In feite verschilt een PVC vloer qua look and feel niet veel van een vinyl vloer. Het verschil tussen deze vloeren zit echter in de onderkant. Bij een PVC vloer is de onderkant namelijk hard, bij een vinyl vloer is dit veel zachter. Een vloer van PVC bestaat uit verschillende stroken en/of tegels, waarbij een vinyl vloer op een rol wordt geleverd. Eigenlijk net zoals een kamerbreed tapijt. Bij PVC wordt er een onderscheid gemaakt tussen de tegels en de stroken, waarbij de vorm anders is.

Verschil PVC en laminaat

Maar wat is dan het verschil met laminaat? Het verschil tussen PVC en laminaat zit in het materiaal en de manier van leggen. Een vloer van PVC is gemaakt van kunststof, terwijl een houten vloer logischerwijs gemaakt is van hout. Met een PVC vloer kies je voor een duurzamere keuze in vergelijking met een laminaat vloer. Het leggen van deze vloeren is ook verschillend aan elkaar. PVC vloeren lijm je op de ondervloer, laminaat leg je los en ‘klik’ je aan elkaar vast. Bij PVC kun je de vloer ook direct op beton leggen, terwijl je bij laminaat altijd een ondervloer nodig hebt.

Verschil PVC en marmoleum

Het is gewoon een feit dat marmoleum een duurzaam product is. Het wordt namelijk gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, kurk, hars en/of jute. Een milieubewuste keuze en super goed voor de natuur. Daarentegen bestaat PVC voornamelijk uit kunststof. Alleen steeds vaker zie je 'groene' PVC vloeren en zijn ze dus net zo duurzaam als marmoleum. Wat is dan het verschil? Marmoleum is nog niet zo hip als PVC. De reden? Je kent deze vloeren vast wel van vroeger uit de oude gymzaal maar gelukkig wordt dat imago steeds minder. 

Voordelen PVC vloer

In meerdere opzichten is een PVC vloer een verstandige keuze, dat komt door de vele voordelen van deze vloeren. Maar wat zijn de voordelen van deze vloeren?

  • Vloeren van sterk materiaal, kunnen tegen een stootje
  • Geen zorgen maken over slijtage
  • Bestand tegen water en andere soorten vloeistoffen
  • Te leggen in de badkamer
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Volledig geluiddempend, fijn voor de buren
  • Weinig onderhoud nodig

Soorten PVC vloer

De grootte van PVC stroken is variabel. Je kunt zowel grote als kleine stroken met elkaar combineren voor een apart effect. Want tegenwoordig zie je steeds vaker dat een PVC vloer niet alleen maar rechttoe-rechtaan wordt neergelegd. Er zijn dus vele soorten PVC vloeren die je in huis kunt leggen. 

PVC tegels

Wanneer je op zoek bent naar een strakke vloer met warmte en een vloer die geschikt is voor vloerverwarming en onderhoudsvrij is, dan kies je voor een PVC vloer in tegels. Met deze vloer lijkt het net alsof je een echte stenen vloer hebt, alleen voelt deze veel warmer aan. 

PVC tegels voelen aan als een keramische tegel. Het verschil zit hem echter in het comfort, de kwaliteit en de duurzaamheid van de tegel. De tegels zijn ook bestendiger tegen krassen en barsten, wat genoeg zegt over de goede kwaliteit van een PVC tegelvloer. De voordelen van PVC tegels ten opzichte van stenen tegels is dat deze niet kunnen breken. Bij stenen tegels is dat nog wel eens mogelijk. Daarbij kun je jouw eigen voegkleur kiezen en werken de tegels enorm geluidsdempend. 

Een klik PVC vloer, ofwel een click PVC vloer, is te vergelijken met laminaat. De vloer is gemakkelijker te leggen dan een vloer met een plaksysteem. De stroken of planken klik je juist heel eenvoudig in elkaar. Je hebt daarbij geen lijm nodig en je hoeft de vloer niet te egaliseren. Een ander belangrijk bijkomend voodeel is dat je het PVC met kliksysteem gemakkelijk vervangt of meeneemt als je gaat verhuizen. 

PVC visgraat

Met een PVC visgraat haal je het beste van twee werelden in huis. Je combineert de authentieke en klassieke uitstraling van een visgraatvloer met de praktische voordelen van PVC. Bij een visgraatvloer wordt de PVC vloer logischerwijs in een visgraatpatroon gelegd. Dit kan perfect met PVC stroken. Heb je een PVC vloer in dit patroon, dan is deze niet van echt hout te onderscheiden. 

Naast dat een visgraat PVC vloer perfect samengaat met vloerverwarming, heeft deze vloer nog meer voordelen. We zetten de voordelen even op een rijtje:

  • stiller en sterker dan laminaat
  • kan ook gelegd worden over een tegelvloer
  • slijtvast en duurzaam
  • kan in iedere ruimte in je woning gelegd

PVC betonlook

Ben je op zoek naar een strakke vloer die lijkt op een gietvloer? Dan zoek je een betonlook PVC vloer, welke gelegd is in stroken of tegels. Met een PVC betonlook vloer creëer je op eenvoudige manier een stoere en strakke uitstraling voor op de vloer. Het is de perfecte basisvloer voor een modern interieur met enkele voordelen:

  • Lijkt één geheel, nauwelijks te onderscheiden van echt beton of een gietvloer
  • Heeft de look van beton maar de voordelen van pvc; zacht, warm en weinig onderhoud
  • Geluiddempend
  • Geschikt voor vloerverwarming

Moduleo PVC

Het vloerenmerk Moduleo heeft drie- en zeshoeken als speciale tegels waarbij je eindeloos kunt variëren en op deze manier ervoor zorgt dat jij een unieke vloer in huis hebt liggen. Hierbij geldt wel: hoe ingewikkelder het patroon, hoe lastiger het te leggen is. Wat betreft dessin is er een heleboel mogelijk. Voor PVC is er een ruime keuze aan kleuren, dessins en patronen. De meest gebruikte vorm van deze vloer is toch wel de ‘gewone’ houtlook, maar je kunt ook kiezen voor een betonlook PVC vloer en ga zo maar door.

Een PVC vloer laten leggen

Kan ik een PVC vloer zelf leggen of laat ik dat een vakman doen? Zelf een PVC vloer leggen is mogelijk wanneer je kiest voor een klik- of plaksysteem. Maar wij adviseren om de vloer rechtstreeks op de ondervloer te verlijmen, wat je het beste door een vakman kan laten doen. Het leggen op die manier is vakwerk en niet aan te raden om zelf te doen. De vakman gaat als volgt te werk. Als eerste brengt hij egaline op de vloer aan, op die manier wordt de vloer geëgaliseerd. Vervolgens schuurt hij deze laag en legt daarna de PVC vloer op het egale oppervlak.

Je kunt dit laten doen door onze eigen montageservice. Onze stoffeerders komen graag bij jou thuis voor het inmeten en monteren van de vloer. Met hun jarenlange vakkennis zorgen zij voor een perfect eindresultaat.

Wil jij profiteren van de voordelen van een PVC vloer? Kom dan langs in onze winkel en laat je informeren door onze vloerenspecialist. Op het gebied van PVC vloeren is namelijk een heleboel mogelijk en de specialist bekijkt samen met jou wat het beste bij jouw situatie past.

Stel jouw vraag aan onze specialist of maak een afspraak

filter en sorteer