Traprenovatie

Wil jij jouw trap wel eens voorzien van een nieuwe look? Ook dan zit je bij Boer Staphorst goed! Wij helpen je namelijk ook graag met de renovatie van jouw trap. Want een traprenovatie betekent minder geluid en daarbij ook nog eens een prettiger leefklimaat.

Wat is er mogelijk?

Traprenovatie, ook wel regelmatig trapstoffering genoemd, is over het algemeen altijd wel vakwerk. Een vloer leggen op een rechte trap gaat de meeste mensen wel goed af. Maar in de meeste trappen zit wel een bocht of zelfs meerdere en zitten er zo vaak verschillen in de traptrede dat het vaak raadzaam is om een specialist te laten leggen.
Je kunt een trap op verschillende manieren stofferen, namelijk met tapijt, marmoleum, PVC, hout, leer, beton en laminaat. Kies je voor tapijt op de trap, dan is dit erg geluiddempend. Bij marmoleum en PVC is dat iets minder. Je kunt ook kiezen voor een traploper welke over het algemeen een aparte uitstraling geeft.

Hoe gaat het in zijn werk?

De keuze in tapijt is groot, maar niet ieder tapijt is geschikt om op de trap te leggen. Want tapijt op een trap heeft het zwaarder te verduren ten opzichte van tapijt in bijvoorbeeld de woonkamer. Kies daarom voor kwalitatief goed tapijt. En houd ook zeker altijd rekening met de kleur, kies je bijvoorbeeld voor zwart dan is de kans groot dat je veel stof ziet. Kies je voor een lichtere kleur, dan zie je sneller een vlekje. Laat je daarom goed adviseren door onze vloerenspecialisten. Plaats indien mogelijk ondertapijt, dit verhoogt het comfort en verlengt de levensduur van het tapijt op de trap.
Marmoleum en PVC worden altijd direct op de traptrede verlijmd. Wanneer het nodig is, dan wordt de trede van tevoren geschuurd of eventueel voorzien van een egaliserende basis. Gebruik je marmoleum of PVC op de trap, dan is het aan te raden om te kiezen voor een afwerking met stootstrips.
Traprenovatie ofwel trapstoffering is zowel mogelijk voor dichte- als open trappen. En of het nu gaat om een houten trap, een zoldertrap of een wenteltrap. Alles is mogelijk! Kom dus zeker eens langs in onze winkel om de mogelijkheden te bekijken.

Eigen montageservice

Een trap kun je zelf renoveren, maar over het algemeen is het vakwerk. Dus wil je het stofferen/renoveren overlaten aan een specialist? Dat is zeker bij ons mogelijk! Onze stoffeerders komen graag van tevoren bij jou thuis inmeten en vervolgens de trap renoveren. Met hun vakkennis zorgen zij voor een perfect eindresultaat.

Ontdek onze montageservice

Heb jij een vraag voor onze vloerenspecialist? Stel deze dan hieronder door het formulier volledig in te vullen. Of kom gewoon eens langs in onze winkel om de mogelijkheden te bekijken.

Stel jouw vraag aan onze vloerenspecialist

Heb je een vraag over een vloer om jouw droomvloer te realiseren? Stel gerust jouw vraag!

filter en sorteer