Traprenovatie

Heb je er wel eens op gelet hoe vaak je op een dag de trap op en neer loopt? Dit is vast vaker dan je eigenlijk door hebt. Een trap moet praktisch zijn, de traptredes mogen daarbij niet te glad zijn en je kiest voor wel of geen trapleuning. Is jouw huidige trap versleten en zie je overduidelijk de gebruikssporen? Tijd om de trap te renoveren!

Wat zijn de mogelijkheden?

Is jouw trap ook nodig toe aan renovatie, omdat je in het midden van de tredes de slijtageplekken ziet zitten? Of omdat de verf los laat en de trapleuning niet meer zo goed vast zit aan de muur? Kortom, tijd om de trap op te knappen of in zijn geheel opnieuw te bekleden. Traprenovatie doe je voordat je de trap opnieuw gaat bekleden. Dit kun je op verschillende manieren doen, van marmoleum tot tapijt en van laminaat tot PVC. Wanneer je tapijt op de trap plaatst, dan is dit logischerwijs geluiddempender dan bijvoorbeeld marmoleum of PVC.

Heb jij een houten trap en wil je deze renoveren, dan is het afhankelijk van de staat van de tredes, de moeite waard om de oude lak te verwijderen en de trap opnieuw in de verf te zetten. Over het algemeen wel een tijdrovende klus, maar het eindresultaat mag er dan ook zijn. Wellicht is het juist nodig om jouw trap opnieuw te bekleden. Het is daarbij belangrijk dat de traprenovatie met een slijt- en krasvast product gebeurt. Je kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld PVC, laminaat of tapijt wat past bij jouw trap en woonstijl.

De voordelen van traprenovatie

Wanneer een trap veel gebruikssporen heeft, dan kan deze behoorlijk glad zijn. Het wordt dan echt tijd om jouw trap te renoveren. De bestaande trap kun je bekleden met een vloer die niet slijt. Kies je voor de nieuwe trapbekleding, zorg er dan voor dat de bekleding een goede geluiddemping heeft, waardoor je er ook qua geluid op vooruit gaat. Je hebt dan geen ‘last’ van stampende familieleden, waardoor het heerlijk stil is in huis.

Heb jij een houten trap, dan is het opnieuw lakken van de trap de eerste stap. Het geheel maak je af met trapneus profielen. Zoals de naam al doet vermoeden, zitten deze op de punt van de traptredes en voorkomen deze dat je wegglijdt zodra je de trap op of af loopt. Met een bijpassende trapleuning wordt het een mooi geheel.

Verschillende vloeren voor de trap hebben de juiste anti-slip eigenschappen. En daarbij kijk je ook naar de juiste sfeer voor de trap. Van houtlook tot betonlook, je kunt van jouw trap een waar pronkstuk maken. Of het nu gaat om een wendeltrap, zoldertrap, een dichte of open trap, dat maakt niet uit! Elke trap kan opnieuw worden bekleed.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tapijt heeft het op een trap zwaarder te verduren dan wanneer het in de woonkamer ligt. Regelmatig loop je op een dag heen en weer op de trap. Kies daarom altijd voor kwalitatief, goed tapijt. Houd daarbij ook rekening met de kleur. Kies je voor zwart, dan is de kans groot dat je veel stof ziet. Kies je voor een lichtere kleur, dan zie je hier snel vlekken op. Plaats indien mogelijk ondertapijt, dit verhoogt het comfort en verlengt de levensduur van het tapijt op de trap.

Bij marmoleum en PVC wordt er altijd direct op de traptrede verlijmd. Wanneer het nodig is, dan wordt de traptrede van tevoren geschuurd of eventueel geëgaliseerd. Maak je gebruik van marmoleum of PVC op de trap, dan raden we aan om te kiezen voor een afwerking met stootstrips.

Het echte vakwerk

Een trap bekleden, ofwel een trap stofferen, gaat de meeste mensen met een rechte trap wel goed af. Echter zit in de meeste trappen een bocht, misschien zelfs meerdere bochten en zitten er vaak verschillen in de tredes. Het is daarom verstandig om dit een echte vakman te laten doen. Hoe handig is het dan dat wij een eigen montageservice hebben?!

Doordat je tijdens een traprenovatie de vloer vaak op maat moet zagen en/of snijden, is dit meestal een tijdrovende klus. Onze vakmannen voeren de traprenovaties professioneel uit, aangezien zij jarenlange ervaring hebben. Zo wordt er bij jou tijd bespaard en ben je uiteindelijk verzekerd van een prachtige trap als eindresultaat. Van tevoren komen onze monteurs eerst langs om de traprenovatie in te meten, om vervolgens de trap te komen renoveren. Dus kom langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden bij onze vloeradviseurs.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer