Common Ground

21 september, zegt deze datum jou iets? Het is de start van de herfst, tijd om weer naar binnen te gaan! We gaan lekker naar binnen om te cocoonen. Met de woontrend Common Ground zit dat wel goed! Nieuwsgierig hoe je van deze stijl kunt genieten? Lees dan snel met ons mee.

Trek een nieuwe jas aan

We benoemden het ook al in de woontrend, Bond of Trust, maar vertrouwen is een belangrijk issue. De wereld verandert om ons heen, maar we willen dat ons bekende ook een plaats krijgt in die wereld. Val dus terug op het oude, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Dit zorgt voor een frisse wind in jouw interieur, maar tegelijkertijd ook voor een herkenning.

Binnen de trend van Common Ground zijn de interieurs vooral als warm, rijk van kleur en herkenning te omschrijven. Met kleine veranderingen krijgen items toch een volledig nieuwe uitstraling. De combi van vintage en nieuw levert zo’n verrassende combi op is onze mening.

Bij Common Ground wordt er gebruik gemaakt van zachte en vriendelijke materialen. Ze stralen die herkenbare en rustige vibe uit. De rijke materialen van ribstof, hoogpolige vloerkleden, velvet, fluweel, donker hout en wol zijn van hoge kwaliteit. Alle materialen zorgen voor een veilig en geborgen gevoel.

Oud wordt nieuw

De vormen van de meubelen en accessoires zijn in de trend Common Ground opnieuw ontworpen, strakker gemaakt en/of uitvergroot. Er is dus een nieuw design ontwikkeld, waarbij meer organische vormen te zien zijn. Daarbij worden ook combinaties gemaakt met een nieuwe vormgeving, waarbij veel oog is voor detail. It’s all in the details! De meeste meubelen uit deze woontrend zijn geïnspireerd op de meubelen uit de jaren ’50. Het gevoel van vroeger brengen we weer terug in de woonkamer.

Maar welke kleuren gebruiken we dan? Eigenlijk is het heel simpel! Maak de keuze voor de warme tinten om dat geborgen gevoel extra te benadrukken. Kleuren zoals oranje, rood, geel, paars en goudtinten horen thuis in de stijl Common Ground. Maar ook de bloemenprint is een lievelingetje in deze stijl. Niets is hier eigenlijk te gek, gooi het gewoon in de mix! Dit kun je toepassen op de muren of in de meubelen maar ook in accessoires zoals sierkussens. De combinatie van deze kleuren zorgen voor een zeer rijk palet wat een knipoog maakt naar het ‘oude bekende’. De dessins in deze trend hebben ook een herkenbaar karakter, maar dan ook in een nieuw jasje gestoken. Dit zorgt ervoor dat de dessins er nog meer uitspringen.

Met de woontrend Common Ground creëer je een harmonieus, zorgeloos en verbindend interieur. En wij zijn van mening dat dat uiteindelijk een thuis moet zijn. Alle elementen samen omarmen jou en de ruimte. Wil je Common Ground ontdekken? Kom dan langs in onze winkel en laat je inspireren! Of ontdek deze trend op onze site. Wedden dat jouw winkelmandje direct vol zit?!

filter en sorteer