Douches

Douchen is een moment van rust en heerlijk ontspannen, om op te warmen na een flinke regenbui of om ’s ochtends even goed wakker te worden. Bij Boer Staphorst heeft u allerlei keuzes: gaat u voor het comfort van eenvoudige douches, een tropische stortbui van een luxe regendouche of het ultieme wellnessgevoel? Bij ons kan het allemaal! U heeft zelfs de mogelijkheid om uw douche volledig naar wens samen te stellen!

Heerlijk warm in een douchecabine

Met douchecabine voorkomt u dat de badkamervloer helemaal nat wordt. Deze heb je tegenwoordig in heerlijk ruime varianten en met luxe accessoires. Een douchecabine houdt niet alleen al het water binnen, maar ook de meeste warmte.

De cabines zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: transparant glas, kunststof, matglas of transparant glas met een werkje erin. Wanneer u graag voor schoonmaakgemak gaat, neem dan transparant glas. Daarnaast heeft u de keuze in vormen; half rond, rond, vierkant en rechthoekig. Je kunt kiezen voor strak of juist gedecoreerd met matglas of een patroon op de ruitjes. Bij de keuze tussen de douches is de grootte van de ruimte ontzettend bepalend. Echter past een douchecabine vrij wel in ieder formaat badkamer.

Een simpele maar efficiënte douchewand

In de badkamer is een douchewand een belangrijk onderdeel, deze moet dus stijlvol, maar ook functioneel zijn. Zodat u na een opfrisbeurt niet eerst kunt gaan dweilen.

Een douchewand kan vrij in de ruimte geplaatst worden, of juist vast tegen de muur waardoor een nis gecreëerd wordt. U kunt de wand helemaal door laten lopen tot aan het plafond, of juist een stukje open laten, voor een ruimtelijk effect. De douchewand wordt ook wel zijwand genoemd, deze zorgt ervoor dat u een soort van inloopdouche krijgt, welke deels afgesloten wordt. Ook heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een draaibare zijwand, zodat deze ook opgezet kan worden.

De douchewanden zijn beschikbaar in vele verschillende materialen, van transparant glas, kunststof tot glas met een patroon. Wanneer u over een kleine ruimte beschikt is een heldere transparante douchewand een goede keuze, want de badkamer zal er een stuk groter door lijken. Voor meer privacy zou u kunnen kiezen voor matglas, er kan niet doorheen gekeken worden, maar zorgt nog altijd voor een ruimtelijk gevoel.

Bekijk de mooiste JEE-O douches

Ruimtelijk douchen met een inloopdouche

Een heerlijk ruimtelijk gevoel krijgt u in uw badkamer door een inloopdouche, welke al gauw gecreëerd is. Door een enkele douchewand te plaatsen, ontstaat al een inloopdouche. U heeft alle keuze, een transparant glazen wand of een betegelde wand. Door deze twee te combineren zal er een speels effect ontstaan.

Een kenmerkend onderdeel van de douches met inloop, is de vloer. Trek de tegels van de badkamer door in de douche, waardoor de badkamer groter gaat lijken. Echter is een andere douchevloer ook gewilder geworden, bijvoorbeeld een douchetegel, deze heeft geen voegen, waardoor deze gemakkelijk schoon te houden is.
Ga voor een inloopdouche naar uw stijl en kijk wat het beste in uw badkamer past!

Een geschikte kraan voor in uw douche

Wanneer u eenmaal een keuze heeft kunnen maken tussen alle douches, over welke doucheruimte geschikt is voor u, is het niet onbelangrijk om te kijken naar het soort kraan dat in de douche geplaatst moet worden. Zo is bijvoorbeeld een thermostaatkraan is veilig en betrouwbaar en bespaart u er water mee. Bovendien is er een thermostaatkraan voor iedere badkamerstijl. Ook qua bediening en functionaliteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn namelijk vier typen:

  • De glijstangcombinatie is een handdouche aan een glijstang aan de muur, daarbij kunt u kiezen tussen diverse soorten slangen en (waterbesparende) douchekoppen.
  • Een douchesysteem is een compleet systeem dat bestaat één geheel met douchekraan, knoppen en een of meer (kantelbare) douchekoppen op een stang aan de wand. Daarbij kunt u kiezen uit allerlei vormen en formaten douchekoppen, met soms wel zes verschillende waterstralen.
  • Bij een douchepaneel zijn de thermostaatkraan en de bedieningsknoppen fraai weggewerkt. Hier vallen eventuele oude aansluitingen mooi weg achter het brede paneel.
  • Een inbouwdouche is een geïntegreerde constructie waarbij alleen de essentiële delen van de douche zichtbaar zijn: thermostaatkraan en douchekop (en slang).

Geniet van een heerlijke masserende straal

Daarnaast zou u bijvoorbeeld kiezen voor een waterval, om heerlijk van een masserende straal te kunnen genieten. Deze heeft een aantal belangrijke kenmerken en voordelen:

  • De watervalkraan heeft een luxe uitstraling, de stijlvolle designs zorgen voor een strakke look. Zijn zijn er van strak vierkant tot rond en breed. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende kleuren en materialen, zo zal er altijd één zijn die perfect bij in uw badkamer past.
  • De brede en krachtige straal zorgt voor een heerlijk masserend effect. Dankzij de watervalkraan kunt u iedere dag genieten van een ultiem wellness gevoel.
  • De brede uitloop van de kraan geeft de mogelijkheid tot meer watervolume. De waterhoeveelheid kunt u net als bij veel andere kranen, zelf instellen.

Extra genieten met een Sunshower

Doe uw spieren en teint een plezier en kies voor een Sunshower. Deze is gezond voor lichaam en geest. Het Uv-licht dat de Sunshower geeft zal zorgen voor een mooi kleurtje en zal de opname van vitamine D in het lichaam stimuleren. Daarnaast kan de Sunshower infrarood licht uitstralen, wat zorgt dat uw spieren ontspannen. Heerlijk na een dag hard werken. En ook ’s winters, wanneer je minder zon ziet, is een Sunshower een uitkomst.

Ontdek Sunshower

filter en sorteer