Waterontharders

3 Resultaten

per pagina

3 Resultaten

per pagina
filter en sorteer

Met een waterontharder geniet je van kalkvrije badkamer. Want uiteindelijk wilt niemand kalk in de badkamer hebben. Een waterontharder is een stof of een apparaat waarmee de hardheid van water minder kan worden. Dit wordt ook wel waterontharding genoemd.

Hoe werkt het precies?

Hardheid van water wordt bepaald door calcium- en magnesiumionen die in het water zitten. Een waterontharder is een ionenuitwisselaar, de ontharder bezit een harstank die gevuld is met kleine kunsthardbolletjes waar het leidingwater uit de kraan langs stroomt. De harsbolletjes hebben de eigenschap om de kalk van het water aan zich te binden en gelijktijdig natrium los te laten. Op deze manier manier wordt de kalk in het water vervangen door natrium wat geen kwaad kan. 

Zijn de harsbolletjes verzadigd, dan gaat het toestel regeneren. Dit betekent dat de waterontharder zout water door de harskolom laat stromen waarbij de bolletjes de kalk loslaten en natrium aan zich binden. Het water met kalk wordt direct naar het riool afgevoerd. Wat maakt dat de ontharder daarna wederom in staat is om een bepaalde hoeveelheid water te ontharden.

De voordelen

Een waterontharder verhoogt jouw comfort en bespaart tijd en kosten. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Een waterontharder haalt dus de kalk uit het leidingwater. Dit verlengt de levensduur van alle huishoudelijke apparaten waar water in moet. Ook voorkomt dit storingen. Bij onthard water is kalk uit het water gehaald. Zeep en schoonmaakmiddelen kunnen daardoor hetgeen doen wat ze moeten doen, namelijk reinigen. Zacht water leidt tot aan lager verbruik van deze middelen.

Daarmee samenhangend verbetert onthard water de kwaliteit van jouw wasmachine. Hierdoor gaat kleding, bedlinnen, handdoeken etc. zachter aanvoelen. Ook bij het schoonmaken van de ramen levert het voordelen op. Alles droogt namelijk streeploos op, het wassen gaat echt een stuk sneller. Niet geheel onbelangrijk is dat je ook bespaart op de energiekosten. Hoe dat mogelijk is? Door het leidingwater te ontkalken, ontstaat er geen kalk op de verwarmingselementen van de apparaten. Hierdoor verbruiken deze apparaten ook minder energie.

Kies de juiste waterontharder

Er zijn verschillende soorten ontharder. De kleinste ontkalker is geschikt voor een huishouden van een tot twee personen. Bestaat het gezin uit meerdere personen? Dan raden wij aan om een grotere ontharder aan het schaffen. Want hoe groter het huishouden, hoe meer water er wordt verbruikt. Daarom heeft een groter gezin baat bij een grotere waterontharder. Deze ontharders bevatten namelijke hogere volumes van zout en hard, waardoor ze het vele water beter kunnen ontkalken zonder telkens te hoeven spoelen. Dit scheelt aanzienlijk in de verbruikskosten.

Met een waterontharder heb je geen last meer van kalkaanslag in de badkamer en geniet je van 'zacht' water. Wil je meer informatie over een waterontharder? Onze specialisten helpen je graag verder met meer informatie over dit product.