Badkamer verbouwen

Een badkamer verbouwen is een hele klus. Het is dan ook belangrijk om goed voor te bereiden, aangezien de verbouwing niet goedkoop zal zijn. Om u een beetje op weg te helpen geven we informatie over het verbouwen van de badkamer en een aantal tips om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Dit is allemaal afhankelijk van de verbouwing, wilt u alleen het sanitair of het bad vervangen? Of gaat u voor een complete renovatie?

Gedeelte of helemaal verbouwen

De badkamer kan vaak al in een dag gestript worden, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de hoeveelheid werk. U kunt tijdens het badkamer verbouwen bijvoorbeeld de ventilatie verbeteren en leidingen controleren en vervangen, mocht dit nodig zijn. Daarnaast kunt u de badkamer logischer indelen en mooier maken, bijvoorbeeld met nieuw sanitair. Het kan ook zijn dat u enkel de spotjes wilt vervangen, of de douchecabine wilt vervangen voor een inloopdouche.

Hoe dan ook, het is belangrijk om te bedenken of u dit zelf wilt uitvoeren, of dat dit precisie werk is, wat u liever door een professional laat doen. Wanneer u het zelf doet zal dit kostenbesparend zijn, echter kunt u voor een onvoorziene problemen komen te staan, aangezien een badkamer verbouwen niet gemakkelijk is.

Ontdek de voordelen van een inloopdouche

Wat kost een badkamer verbouwen?

Het geven van een indicatie voor de verbouwing van een badkamer is ontzettend lastig. Dit is namelijk afhankelijk van wat er precies moet gebeuren, hoe groot is de badkamer, voor welke materialen kiest u en moeten er wel of geen leidingen verlegd worden. Een grote kostenpost waar veel mensen voor kiezen is bijvoorbeeld ook de aanleg van vloerverwarming.

Daarnaast is het goed om rekening te houden met de arbeidskosten die er bij komen wanneer u de verbouwing laat doen door een aannemer. Bij Boer Staphorst kunt u altijd navraag doen naar de prijzen van de verschillende badkameronderdelen!

Kosten besparen

Om de kosten zo laag mogelijk te houden geven we een aantal tips!

  • Bespaar op materiaal – De kostprijs van de verbouwing hangt zwaar af van de keuze in materialen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de tegels. Kiest u bijvoorbeeld voor echte beton tegels, of tegels met een betonlook?
  • Laat het tegelwerk zitten – Wanneer de bestaande tegels in uw badkamer toe zijn aan vervanging, kunt u deze er af halen. Maar u kunt er ook voor kiezen om deze over te tegelen. Op deze manier bespaart u veel werk en tijd en zal het kosten besparen! Let er wel op dat de vloeren en wanden in dat geval wat dikker worden.
  • Vergelijk sanitair – Wanneer veel onderdelen in uw badkamer vervangen moeten worden is het goed om sanitair met elkaar te vergelijken. Aan welke eisen moeten de elementen voldoen, en welke kwaliteit wilt u. Op deze manier kunt u veel geld besparen!

Badkamer renoveren

Het renoveren van een badkamer is niet zomaar wat. Soms is zelfs een renovatie aan de hele woning nodig, aangezien leidingen en afvoeren verborgen zitten achter wanden en plafonds, waardoor een boel gesloopt en vernieuwd moet worden. Om het u wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips voor een badkamerrenovatie voor u op een rijtje gezet!

Lees meer over een badkamerrenovatie

Bent u geïnteresseerd wat Boer Badkamers voor u kan betekenen bij het verbouwen van een badkamer? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze badkameradviseurs. Zij voorzien u graag van de mogelijkheden en kosten.

Momenteel is het gezellig druk op onze sanitairafdeling en zijn de agenda’s van onze adviseurs goedgevuld. Uw droombadkamer samenstellen is geen dagelijkse bezigheid en iets waar tijd voor nodig is. Wij plannen de afspraken om die reden ruim in, waardoor het helaas kan voorkomen dat uw afspraak pas later dan uw voorkeursdatum ingepland kan worden. Wij vragen hiervoor uw begrip en hopen u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer