Menutip: drie-gangen Cobb barbecue diner

Menutip: drie-gangen Cobb barbecue diner

De zomervakantie staat op het punt van beginnen; de tijd om even alles los te laten en lekker te ontspannen. En bovendien hét perfecte moment om de Cobb uit te proberen. Daarom hebben we voor jou een drie-gangen barbecue menu met onze favoriete recepten samengesteld, volledig klaar te maken op de Cobb. Heb jij nog geen Cobb? Dan ben jij na het lezen van deze blog vast helemaal om!

Cobb, de leukste en makkelijkste barbecue van dit moment

Als je vakantie hebt, wil je uiteraard elke dag lekker eten en heb je ook de tijd om te experimenteren met leuke recepten. Helemaal mee eens? Denk dan eens na over de Cobb; een compacte barbecue waarmee vakantie koken zowel makkelijk als leuk wordt! Doordat de Cobb een uniek ontwerp heeft, wordt de buitenkant niet heet. Zo kun jij je barbecue makkelijk onder de arm meenemen en overal neerzetten. Ja, ook op tafel! Met de Cobb ben je bovendien altijd indirect aan het barbecueën. Dit houdt in dat het vet van jouw vlees of vis wordt opgevangen in een kom en dus niet in aanraking komt met het vuur. Dit zorgt ervoor dat er geen vlammen of rook ontstaan. Superveilig dus! Daarnaast kun je allerlei leuke accessoires bij de Cobb aanschaffen zoals een grillplaat, pizzasteen of wok. Zo hoef jij niet alleen maar vlees te grillen op de camping maar kun je helemaal losgaan met de lekkerste gerechten. Bovendien hebben alle barbecues van Cobb een stoere uitstraling en zijn ze verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren. Allemaal redenen waarom de Cobb een echte musthave is om mee te nemen naar de camping, naar het park of op de boot. Ga jij in de komende weken naar de camping? Dan hebben wij nog veel meer stijlvolle musthaves voor jou op een rij gezet!

Bekijk alle stijlvolle camping musthaves

De lekkerste recepten

Er zijn zoveel gerechten die je klaar kunt maken op de Cobb en de één is nog lekkerder dan de ander. We konden bijna niet kiezen maar we hebben een heerlijk zomers drie-gangen menu samengesteld. Een heerlijk frisse salade met gerookte forel vooraf, om vervolgens te genieten van verse mosselen als hoofdgerecht en als afsluiter een heel verrassend nagerecht: appeltaart in blik. Jammie!

Voorgerecht | Salade met gerookte forel

De salade met gerookte forel is een heerlijk zomers voorgerecht maar kan ook heel goed door voor de lunch als je de salade wat groter maakt. Het is bovendien een prachtige, kleurrijke salade wat er al feestelijk uitziet als je het op tafel serveert. Dit recept is voor vier personen.

Wat heb je nodig?

  • 2 forellen
  • 1L water
  • 100 gr zoutspecerijen naar keuze (laurierblad, peperkorrels o.i.d.)
  • 1 rode ui
  • 2 stronken witlof
  • 1 rode krop sla
  • 4 takjes verse dille
  • ½ el rode wijnazijn
  • 1 el balsamico azijn
  • Een scheutje olijfolie
  • Zeezout

Voor dit gerecht heb je het Cobb rooster nodig als accessoire voor je barbecue. Daarbij heb je ook rookpellets en vier briketjes nodig.

Bereiding
Rook de forel volgens de bereiding in bovenstaande video. De forel kan eventueel al een dag van tevoren gerookt worden. Ideaal! Indien je de forel al eerder hebt gerookt, haal de vissen dan uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Vervolgens kun je de forellen fileren. Snij de ui in ringen, leg ze in een kom en voeg hier de rode wijnazijn, twee eetlepels olijfolie en een snufje zeezout aan toe. Laat dit tien minuten intrekken voor een optimale smaak. Snij de achterkant van de witlof, haal de bladeren los en snij de rode sla in repen. Ook de dille mag je grof snijden. Maak ten slotte de dressing van drie eetlepels olijfolie, balsamico azijn en zeezout.

Zo, al je ingrediënten staan klaar! Nu begint het opmaken van de borden. Verdeel de rode sla en witlof over vier borden en leg op ieder bord een forelfilet. Maak je gerecht af met de uienringen, dressing en verse dille. Voilà!

Hoofdgerecht | Mosselen van de Cobb

De zomerperiode is dé tijd van de mosselen. Love it! Je kunt mosselen op talloze manieren bereiden maar de klassieke manier blijft (vinden wij) de allerlekkerste. Dit recept is voor twee personen aangezien er niet meer mosselen in de Cobb passen. Ben je met vier personen? Heel simpel; doe de mosselen in een aparte schaal of pan en vul de Cobb weer lekker met mosselen. Ideaal!

Wat heb je nodig?

  • 400 gr fijngesneden groenten (prei, wortel, ui, knoflook)
  • 2 kg mosselen
  • 1 bosje peterselie
  • 100 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml witte wijn of sherry
  • 2 tl kerriepoeder

Voor dit gerecht heb je de volgende Cobb accessoires nodig: de Cobblestone en de wok.

Bereiding
Pak een emmer of een grote kom met water en leg hier alle mosselen in. De schelpen die gaan drijven, haal je er tussenuit. Steek vervolgens de Cobb aan met een CobbleStone. Doe de fijngesneden groente in de wok en schik de mosselen eroverheen. Garneer de mosselen met heerlijke verse peterselie. Vervolgens is het tijd om de wok op de Cobb te plaatsen met het deksel er overheen. Stoom de mosselen gaar tot alle schelpen open zijn. De schelpen die nog dicht zitten, haal je er tussenuit. Terwijl jouw mosselen heerlijk staan te stomen, kun je aan de slag met de twee sausjes door de mayonaise met de yoghurt te mengen. Mix de helft van het mengsel met de ketchup en de witte wijn of sherry. Wil je liever geen alcohol in je sausje? Verhit de wijn of sherry dan even van tevoren zodat de alcohol verdampt. Door de andere helft van het mengsel mix je de kerrie voor een heerlijk kerriesausje. Breng beide sauzen op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer jouw mosselen met een frisse salade en vers gebakken stokbrood en jouw hoofdgerecht is ready to eat! Tip: bewaar het kookvocht en de groenten van de mosselen. Dit is namelijk een uitstekende basis voor een vissoep!

Nagerecht | Appeltaart in blik

Zo’n verrassend nagerecht heb je nog nooit gezien! De oude vertrouwde appeltaart maar dan in blik én van de barbecue. Wat het makkelijke is van dit nagerecht: je kunt de appeltaart overdag al maken zodat je er in de avond geen werk meer van hebt en alleen nog maar hoeft te genieten. Superleuk (en lekker) toch?

Wat heb je nodig?

  • 125 gr boter
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 5 gr vanillesuiker
  • Een snufje zout
  • 5 zoetzure appels
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 10 gr paneermeel
  • Boter voor het insmeren van de blikken
  • Bloem voor het uitrollen van het deeg
  • Geklopte slagroom

Voor dit gerecht heb je de volgende Cobb accessoires nodig: de Cobb Premier / Pro losse basisplaats Teflon en het Cobb rooster. Daarnaast heb je een kwast, deegroller en vier lege blikken nodig (pas op voor scherpe randjes) die onder het deksel van de Cobb passen. Dit recept is voor vier personen. Aan de slag!

Bereiding
Je begint met het kloppen van het ei. Als je klaar bent met kloppen dan verdeel je het ei in twee delen; de ene helft is voor het deeg, de andere helft is voor het bestrijken van het deeg. Meng vervolgens de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en zout (zo dat is veel in één keer) in een kom en kneed het tot een stevig deeg. Haal 1/3 van het deeg eraf en bewaar dit apart van de rest van het deeg. Leg het deeg nog even in de koelkast als het erg zacht is.

Ga vervolgens verder met het schillen van de appels en snij deze in kleine stukjes. Voeg hier de kristalsuiker, rozijnen en kaneel aan toe en meng totdat de stukjes appel helemaal rondom in het mengsel zitten. Vet de binnenkant van de blikken in met boter, zo blijft jouw appeltaart straks niet aan de blikken plakken. Rol het 2/3 deel van het deeg uit en steek hier vier rondjes uit ter grootte van het blik. Deze ronde plakjes deeg leg je op de bodem van het blik. Snij de rest van het deeg in repen en bekleed hiermee de binnenkant van het blik. Strooi in de bodem van het blik nog een klein beetje paneermeel. En dan is het tijd om de blikken te vullen met het appelmengsel. Niet stiekem van tevoren er al van snoepen he ;-) Rol het resterende deeg uit en snij hier dunne stroken van. Leg vervolgens de stroken kruislingsgewijs over de blikken heen en bestrijk de stroken met het restant van het ei voor een prachtige, glimmende look.

En dan is het tijd om de Cobb aan te steken! Doe dit met de Cobblestone. Verwarm, als de Cobblestone grijs is, de basisplaat, het rooster en het deksel tien minuten voor. Plaats vervolgens de blikken met de appeltaart op het rooster en leg het deksel op de Cobb. Bak de appeltaart in blik in ongeveer 45 minuten gaar. Serveer ze na je diner met een heerlijke dot slagroom! Oh, en nog een tip: een bolletje vanille roomijs erbij is ook erg lekker!

Ben je trots op het resultaat? Wij zijn in elk geval erg benieuwd dus deel jouw creaties op Instagram met @boerstaphorst of #boerstaphorst. Eet smakelijk!

Ben jij helemaal enthousiast geworden over de Cobb? Dat begrijpen wij wel, het is ook een ideale barbecue om mee te nemen en te gebruiken. Kom langs op onze barbecueafdeling en vind de Cobb die bij jou past. Tot snel!

Bekijk onze openingstijden

Delen