Recept: Anne’s Bali balletjes

Recept: Anne’s Bali balletjes

Tijdens onze Inspiratiedag op zaterdag 28 mei jl. heeft onze showroomkok Anne overheerlijke sappige Bali balletjes gemaakt en dit recept deelt ze graag met jou. Binnenkort een verjaardag, familiedag of gewoon een gezellige borrelavond met vrienden? Dan kun je met deze hapjes zeker aankomen!


HOEVEEL ± 40 balletjes 
BEREIDING 30 minuten
MOEILIJKHEIDSGRAAD makkelijk


Ingrediënten

500 gr rundergehakt | 1 tl chilipoeder of sambal | 100 gr. bruine basterdsuiker | 1 pakje mix voor Franse uiensoep van Honing | 100 ml azijn | 200 ml tomatenketchup | 1 ei | 4 el paneermeel | 2 uien, grof gesneden

Aan de slag!

Je begint met het gehakt. Hier meng je de mix voor Franse uiensoep, het paneermeel en het ei doorheen. Vervolgens kun je de balletjes gaan draaien. Zorg ervoor dat ze ongeveer twee centimeter doorsnee worden. Heb je alle balletjes gerold? Dan is het tijd om de boter in een grote koekenpan te smelten en de balletjes lekker bruin te bakken tot ze gaar zijn.

Schep vervolgens de balletjes met een schuimspaan uit de pan op een bord of plank en bak de uien in hetzelfde vet tot ze glazig zijn. Hier voeg je vervolgens de azijn, tomatenketchup, bruine basterdsuiker en chilipoeder aan toe. Blijf roeren tot je een gladde saus hebt en laat de saus ongeveer twee minuten inkoken.

Nu is het tijd om de balletjes erbij in de pan te doen zodat ze de smaak van de saus opnemen. Laat het geheel nog even doorkoken tot de saus is ingedikt en je Bali balletjes zijn ready to serve!

Serveertip: ook lekker als avondmaaltijd met witte rijst, knapperige roerbakgroenten en kroepoek…

Wil jij deze overheerlijke Bali balletjes maken voor een gezellige borrelavond maar mis je de juiste keuken attributen? Maak je geen zorgen, die kun je gewoon bij ons shoppen! Van handige pannen tot praktische snijplanken en nog veel meer. Oh, en heb je het recept van de gevulde wraps, Anne’s favoriet, al gezien? Ook een lekker hapje voor een gezellige avond. Geniet ervan!

Recept: gevulde wraps met feta

Delen