Veranda

Ben je meer op zoek naar een multifunctionele overkapping? Kies dan voor het plaatsen van een veranda. Een veranda is een praktische en fraaie aanbouw, bijvoorbeeld aan je huis of aan een bijgebouw. Bekijk hieronder de voordelen van een veranda.

Bescherming tegen alle weersinvloeden

De auto, jouw tuinmeubelen of de barbecue? Onder een veranda staan deze items beter beschermd tegen alle weersinvloeden. Maar wat maakt een veranda nu anders dan een andere overkapping? Het unieke kenmerk van een veranda is de licht doorlatende dakconstructie. Hier zit dan ook direct het verschil met een verblijf aan huis. Want door het licht doorlatende dak wordt ervoor gezorgd dat het eronder niet te donker wordt. Maar waar moet je dan precies op letten bij het kopen van een veranda in de tuin?

De mogelijkheden

Een veranda kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo kun je onder een veranda aan huis heerlijk genieten van een goed glas wijn. Maar kun je het ook perfect gebruiken als opbergruimte. Want jouw eigendommen bestand tegen de verschillende weersinvloeden en gebruik je het dus ook gemakkelijk als opslag. Wanneer je kiest voor een houten variant, dan is deze gemaakt van duurzaam hout. Maar er zijn ook mogelijkheden dat je deze kunt combineren met bijvoorbeeld een glazen wand.

De wijze van het gebruik bepaalt tegelijkertijd ook de keuze van de vloer in de veranda. Kies je meer voor een ruimte waarin je lekker kunt ontspannen? Dan is de kans groot dat je sneller voor natuursteen op de vloer kiest. Maar is het meer een aanbouw voor jouw auto, dan kies je sneller voor stoeptegels.

Stijl & thema

Zoals al duidelijk is geworden, zorgt een veranda voor een toegevoegde waarde in jouw tuin. En het is ook nog eens de perfecte oplossing om extra leefruimte te creëren. Het mooiste is om het compleet te maken in dezelfde stijl als jouw woning. Door gebruik te maken van verschillende kleuren hout, materiaal en extra toevoegingen voeg je een eigen stijl toe. Een veranda kopen in jouw eigen stijl is dus voor iedereen mogelijk! Voor een houten variant wordt er alleen gebruik gemaakt met een FSC- en/of PECF keurmerk. Onze veranda’s zijn verkrijgbaar in zowel Douglas- als vurenhout in verschillende uitvoeringen. Je moet hierbij kijken welke het beste past in jouw situatie. Bekijk welke houtsoorten er zijn en wat de kenmerken precies inhouden.

Persoonlijk advies

De plaats van een veranda is bepalend voor de sfeer en de momenten waar je van het buitenleven kunt genieten. In sommige gevallen staat de plaatsing van de veranda direct vast. Want bij een twee onder een kap woning of een rijtjeshuis komt de veranda over het algemeen tegen de achterkant van de woning aan te staan. Maar in andere gevallen is het ook mogelijk dat deze ergens anders wordt geplaatst. De wind, zon, grondsoorten en specifieke wensen zorgen ervoor dat elke tuin een ander advies krijgt over de plek van de veranda. Onze specialisten helpen je graag bij het kiezen van de juiste veranda.

Vraag jouw persoonlijk advies aan

filter en sorteer