Rolluiken

Wil je in het weekend nog net even dat uurtje langer in bed blijven liggen? Wil je hartje zomer graag de warmte buiten de deur houden? Of wil je ervoor zorgen dat de kinderen langer door blijven slapen, omdat ze niet wakker mogen worden van het binnenvallende zonlicht? Ben je op zoek naar de juiste zonwering voor de ramen. Dan zijn rolluiken echt iets voor jou! Rolluiken zorgen namelijk voor een goed begin van de dag.

Een multifunctioneel product

Rolluiken zijn een multifunctioneel product. Je kunt met rolluiken voor de ramen niet alleen heerlijk uitslapen, ze zorgen er ook nog eens voor dat jouw woning beter geïsoleerd is. Dit houdt in dat in de zomer warme lucht weinig tot geen kans krijgt om jouw woning binnen te dringen wat ervoor zorgt dat het binnen heerlijk koel blijft. Voor de winter geldt juist het omgekeerde en blijft het binnen aangenaam warm. Door de isolerende werking van de rolluiken hoeft de verwarming of airco minder snel en hard te werken. En zo bespaar je weer aanzienlijk op jouw energierekening. Je bespaart op deze manier ook aanzienlijk op de energierekening, want je bespaart met rolluiken in de zomer en winter gemiddeld 3 tot 12% energie.

Daarnaast hebben rolluiken een inbraak vertragende eigenschap. Wanneer de lamellen van aluminium uitgerold zijn, dan wordt het inbrekers een stuk moeilijker gemaakt om via de ramen of deuren de woning te betreden. Rolluiken zijn dus een veilige oplossing, ideaal wanneer je op vakantie gaat! Zoals we eerder al lieten doorschemeren, werken rolluiken zeer verduisterend. Door de perfecte rolvorming vallen de lamellen perfect in elkaar en sluiten ze volledig. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je vroeg wakker wordt van de zonsopkomst of overdag verblind wordt door het felle zonlicht.

Met rolluiken ben je verzekerd van een duurzame oplossing op het gebied van zonwering. De lamellen kunnen namelijk niet vastlopen of van elkaar verschuiven doordat ze onderling verbonden zijn. Daarbij zijn ze ongevoelig voor stof en vocht waardoor ze gemakkelijk jarenlang meegaan. Bovendien helpen de lamellen ook nog eens bij om geluid te reduceren dankzij een nauwe aansluiting van de lamellen. Al met al hebben rolluiken dus enorm veel voordelen.

Gemaakt van duurzaam aluminium

Rolluiken zijn een pantser voor het raam en gemaakt van duurzaam aluminium. Dit materiaal heeft als grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast ook licht in gewicht. De profielen van de rolluiken zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Daarnaast heeft aluminium als eigenschap dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Zo geniet jij langer van jouw rolluiken. Alle elementen samen zorgen ervoor dat aluminium het ideale materiaal is om als basis te dienen voor de ultieme zonwering.

Rolluiken in elke gewenste maat

Onze rolluiken worden altijd volledig op maat gemaakt, zodat deze perfect past bij jouw wensen en woning. Dit betekent dat de rolluiken tot op de millimeter nauwkeurig worden gemaakt. Want wij zijn van mening dat met maatwerk je optimaal gebruik maakt van de functionele eigenschappen van zonwering. Daarbij zijn wij van mening dat ze daardoor niet alleen functioneel zijn, maar ook een lust voor het oog. Naast de afmetingen kun jij ook volledig zelf bepalen wat de profielkleuren, lamelkleuren en bediening moet worden. Zo maak je het rolluik volledig naar jouw wensen.

De kleur van jouw rolluiken is namelijk bepalend voor de uitstraling van jouw woning. Dit komt omdat rolluiken immers altijd zichtbaar zijn aan de gevel. De omkasting van de rolluiken kunnen in iedere gewenste RAL-kleur worden gecoat. Dit varieert van wit tot zwart, maar denk ook aan opvallende kleuren zoals rood, groen en bruin.

Extra gemak met elektrische rolluiken

Nu is de vraag hoe bedien jij jouw rolluiken graag? Hiervoor zijn meerdere oplossingen te bedenken, van handmatig tot volledig elektrisch. Voor een soepele handmatige bediening kan jouw rolluik worden voorzien van een stevige band en bandopwinder. Maar het is ook mogelijk om een slingerstang eraan te bevestigen. Maar wellicht ben jij meer van het gemak en word je wild van alle technische snufjes. Creëer dan voor extra gemak met elektrische rolluiken!

Kies voor elektrische bediening met afstandsbediening of een schakelaar. Of nog comfortabeler, een bediening met jouw smartphone of tablet. Waar je ook bent, thuis of onderweg: je kunt ervoor zorgen dat de rolluiken automatisch omhoog of omlaag gaan. Dit doe je heel eenvoudig met de Somfy Connexoon. Een slimme oplossing die je huis comfortabeler, veiliger en gemakkelijker maakt! Daarbij kun je nog veel meer voorzieningen op deze app aansluiten, zoals een bewegingsmelder, stroomuitvalmelders of andere elektrische apparaten.

Lees meer over de Somfy Connexoon

Inmeten en monteren

Over het algemeen zijn rolluiken maatwerk. Om jou erbij te helpen, komen onze monteurs graag persoonlijk bij jou langs om een passende oplossing te vinden. Zo ben je er zeker van dat jouw nieuwe rolluiken de juiste afmetingen hebben en op een deskundige wijze gemonteerd worden door onze monteurs. Je beschikt gegarandeerd over een goed eindresultaat.

Bekijk meer over het inmeten en monteren

Wil jij graag meer schaduw in jouw woning? En lijkt rolluiken wel wat? Kom dan eens langs in onze winkel en laat je adviseren door één van onze adviseurs op de zonweringafdeling. Zij laten je graag alle mogelijkheden zien en een passende oplossing.

filter en sorteer