Screens

Houd jij enorm van de zon? Maar wil je tijdens warme, zonnige dagen zo af en toe de zon weren in bijvoorbeeld jouw woonkamer? Dan kies je voor screens voor buiten! Zo kun jij ongestoord televisie kijken zonder dat je last hebt van invallend zonlicht op je televisiescherm of laptop. Je houdt ook een groot deel van de warmte buiten de deur. Bekijk hieronder waarom je vandaag nog screens wilt kopen.

Wat zijn nu eigenlijk screens?

Een screen is vlakhangende zonwering aan de buitenkant van een raam. Doordat het doek van een screen strak tegen het raam aanzit, krijgt zonlicht absoluut geen kans. Je hebt zelfs geen last van zijdelingse lichtinval. Wanneer je screens voor de ramen hebt, dan blijft de warmte buiten, blijft jouw interieur beschermd tegen verkleuring en heb je bovendien veel privacy. Daarom is een screen voor je raam uitermate effectief, want zonlicht en warmte krijgen geen kans om jouw woning binnen te dringen.
Screens zijn extra windvast en zorgen voor extra privacy in huis. Ook zorgt de zonwerende stof ervoor dat zowel zonlicht als warmte optimaal worden gefilterd. Deze vorm van zonwering is niet alleen een functionele oplossing voor het raam, maar kan ook prima worden toegepast in een overkapping. Ook zijn screens brandvertragend en in meer dan 90 kleuren verkrijgbaar. Kortom, screens kun je zien als effectieve zonwering met heel veel mogelijkheden.

Ontdek ons assortiment

Screens hebben dus vele mogelijkheden, dit betekent dat ze ook verschillende modellen en afmetingen hebben. Ons assortiment is daarom onderverdeeld in drie typen.

Standaard screens

De standaard variant is een effectief en prijsvriendelijk basismodel op het gebied van screens. Deze zijn in verschillende mogelijkheden beschikbaar tegen een aantrekkelijke prijs. Een standaard screen glijdt heel gemakkelijk en langzaam tussen twee geleiders naar beneden. De screen biedt optimale bescherming tegen de zon en hinderlijke weerkaatsingen. Dankzij de windvaste constructie profiteer je ook nog eens van topkwaliteit!
Je bedient hem met een fluisterstille motor. Ook kun je ervoor kiezen om een afstandsbediening als extra optie te kiezen, zodat je jouw screen op afstand kunt bedienen. Standaard screens zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en in meer dan 90 verschillende doekkleuren. Zo zit er altijd een passende screen voor jou tussen!

Ritsscreens

Naast standaard screens zijn er ook ritsscreens (officieel eigenlijk ritzscreens genoemd). De naam doet al een beetje vermoeden waarom deze screens zo heten, maar het zonwerende doek wordt over de gehele lengte en zijkanten vast geritst in de geleiders. Dit zorgt ervoor dat het model volledig windvast is en het zonwerende doek mooi en strak gespannen staat. En doordat er hierdoor geen kieren tussen het doek en de geleider kunnen ontstaan, krijgen zowel zonlicht als insecten geen kans om binnen te dringen.
Net als de standaard screens bestaan er van de ritzscreens ook verschillende modellen zodat er voor ieder raam een passende oplossing is. Type V540 is bijvoorbeeld een mooi instapmodel en ideaal voor kleine en middelgrote ramen. Voor de grotere ramen kom je in het type V599, een XL-variant die kan worden gebruikt bij ramen van wel 6 meter hoog. Dit model heeft een speciale bovenbak die stijlvol is vormgegeven. Standaard bedien je ritzscreens door middel van een elektrische motor. Zo geniet je van optimaal comfort en is een ritzscreen de meeste betrouwbare oplossing.

Verduisterende screens

Het is ook mogelijk om te kiezen voor verduisterende screens. Deze screens worden over het algemeen aan de binnenzijde van een raam bevestigd voor een optimale lichtinval. Maar ook omdat de verduisterende coating niet tegen alle weersomstandigheden bestand is. Wil je dergelijke zonwering toch liever aan de buitenkant? Dan kun je voor de optie van rolluiken kiezen, deze passen dan beter bij je. Ze zijn vergelijkbaar met screens maar het belangrijke verschil is dat rolluiken echt volledig verduisterend zijn.

Bekijk onze rolluiken

Twijfel je over jouw zonwering? Onze zonweringsspecialist helpt je graag aan de hand van een persoonlijk advies. Het is bij ons mogelijk om alles op maat te laten maken afgestemd op jouw situatie. Stel hieronder jouw vraag aan onze specialist of maak direct een afspraak.

filter en sorteer