Afzuiging

Optimale ventilatie is in bepaalde ruimtes van groot belang. Deze ventilatie moet het afvoeren van warme en/of vochtige lucht kun je heel gemakkelijk reguleren met een wand- of plafondventilator. Wij laten je graag de mogelijkheden zien op het gebied van afzuiging.

Verschillende afzuigingoplossingen

Het plaatsen van afzuiging zorgt ervoor dat warme en vochtige lucht wordt afgevoerd. Je hebt verschillende oplossingen die je hiervoor kunt gebruiken. Het komt namelijk regelmatig voor dat de ventilatie in een ruimte tijdens een verbouwing over het hoofd wordt gezien. In kamers met een laag plafond of geen mogelijkheid om een raam te openen is het over het algemeen nodig om te zorgen voor goede ventilatie. Doe je dit niet? Dan kan dit leiden tot schade aan de kamer door vocht en condens, wat vervolgens om gezet wordt in schimmel en aanslag. En dat is wel het laatste wat je in de ruimte wilt hebben. Deze problemen voorkom je met wand- en plafondventilatie.

Het is ook mogelijk om een ventilatierooster aan te sluiten op een wand- of plafondafzuiging. Wanneer je kiest voor een ventilatierooster, let dan van tevoren goed op het formaat en de specificaties van de afzuiging. Een groot voordeel van een ventilatierooster is dat deze makkelijk schoon te houden zijn en anders kun je hem eenvoudig verwijderen om deze schoon te maken. Ook bouw je een ventilatierooster gemakkelijk in, zo werk je hem netjes weg.

Afzuiging in de badkamer

Over het algemeen produceert een badkamer heel erg veel waterdamp. Wanneer deze ruimte niet goed geventileerd is, dan zal de vochtige lucht condenseren tegen de wanden en het plafond. Op deze manier ontstaan er schimmels die slecht voor de gezondheid zijn en je badkamer wordt er dan ook niet mooier op. De meest eenvoudige manier om de badkamer te luchten is door een badkamerafzuiging te plaatsen. Voor iedere sanitair ruimte is er geschikte afzuiging te vinden.

Om ervoor te zorgen dat de ventilatie zijn werk goed doet, is het verstandig om de afzuiging af te stemmen op de vochtproductie. Je moet rekening houden met een aantal zaken, denk hierbij aan het type, capaciteit, de bedieningswijze en de diameter. De ventilatie moet wel passend zijn voor in de ruimte. In de badkamer zijn opbouwventilatoren vaak populair, omdat ze makkelijk te plaatsen zijn. Ze zijn vaak wel wat luidruchtiger t.o.v. inbouwventilatoren. De inbouwventilatoren worden in het luchtkanaal geplaatst, hierdoor zijn ze niet zichtbaar en kunnen ze stiller hun werk doen. Ze zijn alleen iets lastiger te monteren.

Wat zijn de opties in de keuken?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een open keuken. Een afzuigkap is dan echt een onmisbaar element in de keuken. De geuren en stoom van het eten tijdens het koken wordt door een afzuigkap afgevoerd. Op het gebied van afzuiging in de keuken heb je verschil in een wand- of eilandafzuiging.

filter en sorteer