Flexa

Het begon allemaal in 1923 met het introduceren van een sneldrogende verf voor buiten waar in die tijd behoefte aan was. Daarom wordt uiteindelijk jaren later, in 1955, Tjallema Flexa Plastic Enamel op de markt gebracht. Daarmee werd het verfmerk Flexa een feit. 65 jaar later is Flexa onderdeel geworden van het wereldwijd opererende AkzoNobel. 

De oorsprong van het bedrijf

Echter is Flexa nog altijd jong van geest. Het merk is altijd een voorloper geweest in de doe-het-zelf verf, maar tegenwoordig kijken ze ook steeds meer naar de trends op het gebied van kleur. Het merk houdt zich veel bezig met innovatieve producten en duurzame technologieën. Een voorbeeld hiervan is het jaarlijks uitkomende kleurentrendonderzoek van Flexa, de ColourFutures. Ook maken ze ieder jaar in oktober weer dé trendkleur van het komende jaar bekend, daarover straks meer.

Flexa maakt dus onderdeel uit van AkzoNobel, dit is de wereldwijde markleider op het gebied van coatings. AkzoNobel heeft een passie voor verf waarbij ze expert zijn in het ambacht van het creëren van verf en lakken. Het is belangrijk om eenieder zo goed mogelijk te helpen bij de kleur- en productkeuze. Dergelijke initiatieven zoals de Flexa Visualizer app en de hoeveelheid kleurmogelijkheden dragen hieraan bij. Het belang van kleur en hoe gemakkelijk en snel kleur is aan te brengen met verf vindt Flexa heel belangrijk. Zij brengen met Let’s Colour echt kleur in alle huishoudens.

De Flexa Visualizer app

Soms is het heel lastig voor te stellen of een bepaalde kleur in jouw interieur past. Je kiest er dan al snel voor om de klus uit te stellen. Maar Flexa heeft het kiezen van jouw ideale kleur makkelijker en leuker dan ooit gemaakt met de Flexa Visualizer app. De app maakt het spelen met de diverse kleuren mogelijk, je ziet jouw muren en daarop kun je live jouw gewenste kleur projecteren. Je kunt dus experimenteren met de verschillende kleuren en er overtuigd van zijn dat je het perfecte kleurenpalet hebt gevonden.

De app is gratis te downloaden op de telefoon, vervolgens kun je de kamer die je graag wilt schilderen scannen. Met de live modus kun je een ware transformatie zien. Door de verschillende kleuren uit te proberen, krijg je een goed beeld hoe de ruimte er met de kleur uit komt te zien. In de app kun je jouw favoriete kleur vinden en wanneer er een kleurmatch is dan kun je die direct terugzien op de muren. De mogelijkheden hierbij zijn echt oneindig!

Flexa kleurtester

Heb je toch nog een beetje jouw twijfels? En wil je de kleur het liefste in het echt op de muur zien? Dan heeft Flexa nog een andere oplossing voor jou, namelijk de Flexa kleurtester. Met de Flexa kleurtester kun je bijvoorbeeld de kleur op een wit papier rollen. Hang vervolgens het papier aan de muur en je ziet hoe de kleur echt in de ruimte staat. Het werkt dus heel erg simpel. Wanneer je de kleurtester binnen krijgt, dan knijp je zachtjes in de verpakking tot de verf op de roller komt. De verf breng je dan direct aan op de muur of op een stuk papier die je op de muur plakt. Je kunt 1 à 2 lagen aanbrengen, tussendoor wel even laten drogen. Daarna kun je de kleur beoordelen nadat deze droog is, doe dit zowel bij daglicht als bij kunstlicht.

De Kleur van het Jaar

Ieder jaar vertaalt dit merk de nieuwste trends naar een Kleur van het Jaar. Deze kleur brengen ze ieder jaar in september/oktober naar buiten. Dan heb je nog mooi de tijd om jouw interieur om te toveren in deze kleur voordat het nieuwe jaar begint. Met een lancering wordt de kleur altijd bekend gemaakt, waarbij ook altijd bijpassende kleurenpaletten worden getoond.

Dit jaar is Brave Ground verkozen tot de Kleur van het Jaar 2021. Een warme, natuurlijke kleur die andere kleuren laat stralen. Het is een veelzijdige, bruine tint die andere kleuren laat stralen. Met de vier kleurpaletten, samengesteld met Brave Ground als basis, kun je vele kanten op. Je geeft jouw huis een complete make-over met alle kleuren. Benieuwd naar de kleur en de bijpassende kleurpaletten?

Lees dan hier verder

Een kleurrijk huis creëren

De Flexa Easycare bestaat uit een assortiment van matte en duurzaam gekleurde muurverven. Deze verf is zeer geschikt voor muren in ruimtes die veel gebruikt worden. Je kunt hierbij dan denken aan de muren in de gang, de woonkamer, de keuken of de badkamer. Met de Easycare voor muren stoot je vlekken gemakkelijk af, wanneer er wel vlekken op de muur zitten dan kun je deze eenvoudig verwijderen.

Voor de badkamer heeft Flexa een speciale Easycare ontwikkeld. Deze Easycare heeft een schimmelbestendige technologie, waarbij de verflaag schimmelbestendig is. Ook biedt het de wanden weerstand tegen stoom. Daarnaast is het 10 keer beter schrob- en reinigbaar. Dit houdt in dat bij het verwijderen van vlekken, de verf niet beschadigt doordat het 10 keer beter schrobbaar is dan de standaard muurverf. Ook voor de muren in de keuken is er een speciale Easycare. Deze verf heeft een vetbestendige technologie, wat ervoor zorgt dat (vet)vlekken makkelijk te verwijderen zijn. Vlekken en schimmels in de keuken en/of badkamer krijgen dus geen kans.

Flexa heeft een kleurenpalet samengesteld voor de Easycare. Met het kleurpalet kun je geen verkeerde kleurkeuze maken. Het palet bestaat uit functionele witten, RAL kleuren en andere vertrouwde kleuren. Wanneer je de Easycare Voorstrijk gebruikt, dan zorg je voor een betere hechting en dekkracht. Het voorkomt ook aanzetten en kleurverschillen. Tijd om aan de slag te gaan!

Nieuwsgierig geworden naar alle Flexa kleuren? Kom dan langs in onze winkel en ontdek het uitgebreide assortiment. Onze adviseurs laten jou alle mogelijkheden zien en geven advies over alle kleuren.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer