Houten vloer

Op zoek naar een warme uitstraling in jouw interieur? Dan is een houten vloer echt iets voor jou! Een houten vloer straalt een en al warmte uit. Het geeft jouw interieur een authentiek karakter, doordat de vloer doorleefd en getekend is. Met een vloer van hout haal je een echte blikvanger in huis. Laten we eens kijken naar de voordelen en mogelijkheden van deze vloeren.

Contact opnemen met de adviseurs

Een vloer met vele voordelen

Wanneer je kiest voor een houten vloer, dan haal je een vloer met karakter in huis. De vloeren hebben een aantal voordelen die zeker een meerwaarde zijn om te kiezen voor een vloer van hout. Het grootste voordeel is dat houten vloeren duurzaam en tijdloos zijn. We zien ze al jaren terugkomen in vele interieurs, daarnaast kunnen ze jaren meegaan. Hoe ouder en doorleefder een houten vloer is, hoe mooier deze soms wordt. Begint de vloer toch iets te slijten, dan behandel je deze eenvoudig door de vloer in de lak te zetten.

Voorheen dacht men altijd dat een houten vloer niet in combinatie kon met vloerverwarming. Maar hedendaags weten we dat houtsoorten zoals eiken, afzelia, kambala en noten gewoon gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Daarbij is een houten vloer ook zeer gemakkelijk in zijn onderhoud. Regelmatig stofzuigen wanneer er vuil en stof op de vloer ligt is geen enkel probleem. Wil je de vloer grondiger schoonmaken? Onderhoud de vloer dan eenvoudig met een dweil. Met de juiste middelen is het onderhoud van een houten vloer niet persé lastiger dan een laminaat of PVC-vloer.

Naast het feit dat houten vloeren meerdere voordelen heeft, is er ook wel een ‘nadeel’ te noemen. Sommige ervaren het als een probleem, anderen hebben er geen moeite mee. Een houten vloer brengt jouw woning echt letterlijk tot leven. Maar dat betekent wel dat de vloer in de zomer en winter kan gaan krimpen en/of werken. Dit gebeurt bij enkele houtsoorten. Nieuwsgierig welke dit doen? Onze adviseurs vertellen je er graag meer over, aangezien je bij sommige dit niet meer tegenkomt in de praktijk.

Voor welke houten vloer ga jij?

Houten vloeren hebben ieder een eigen karakter en een bepaalde look & feel. Wanneer je kiest voor een eikenhouten vloer, dan heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor lange en brede planken, maar je kunt bij een houten vloer ook kiezen voor een visgraat. Want ja, omdat het zo onwijs populair is vind je tegenwoordig ook vloeren van hout in een visgraatpatroon.

Je kiest voor een houten vloer, omdat je er zo lang mogelijk van wilt genieten. Of je nu graag kiest voor een gerookte, geschuurde of geborstelde vloer. Het is mogelijk! Bij houten vloeren kun je ook kiezen voor de kleur. Je kunt kiezen voor een donkere plank, maar ook voor neutraal of een vloer met een whitewash erover heen.

Ontdek waarom je voor een eikenhouten vloer wilt kiezen

Is het leggen van een houten vloer makkelijk?

Onze eigen stoffeerders zijn absolute toppers in het leggen van vloeren, zo ook in het leggen van houten vloeren. In de voorbereiding houden ze zich bezig met het inmeten van de vloer zodat je de juiste hoeveelheid vloer hebt. Vervolgens kan de vloer gelegd gaan worden. Bij een houten vloer is het altijd belangrijk dat de vloer egaal is. Een vlakke ondervloer geeft namelijk wel het beste resultaat. Daarbij heeft de vloer ook tijd nodig om te acclimatiseren, dit zorgt ervoor dat het hout niet direct gaat werken bij een temperatuurverschil. Bij de montage van jouw houten vloer wordt hier zeker rekening mee gehouden.

Het leggen van een houten vloer kun je dus het beste overlaten aan een ervaren specialist. Onze stoffeerders komen dus graag bij jou de vloer monteren. Met hun jarenlange vakkennis zorgen zij voor een perfect eindresultaat zodat jij er jaren plezier hebt van jouw houten vloer.

Een houten vloer is dus te verkrijgen in verschillende kleuren en dessins. Heb jij interesse in een houten vloer en zie je deze al bij jou in huis liggen? Kom langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden op het gebied van houten vloeren. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! Jouw vragen kun je stellen aan onze adviseurs, zij staan voor jou klaar om jou te voorzien van de beste informatie. Samen komen we tot de juiste keuze!

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer