Laminaat vloer

Haal het natuurlijke effect van hout en/of steen in huis met een laminaat vloer, één van de meest voorkomende vloeren in een Nederlandse woning. Een laminaat vloer heeft een unieke uitstraling met vele praktische eigenschappen, waar we zo verder op ingaan. Het past goed bij de levensstijl van nu, doordat het een praktische vloer is. Wij leggen je uit hoe dat toch komt.

Contact opnemen met de adviseurs

Is laminaat hout?

In de jaren ’80 werd laminaat steeds populairder, waarbij deze vloeren vooral dienden als vervanger voor het veel duurdere parket. Dit betekent dat laminaat geen hout is. Laminaat vloeren zijn zo ontwikkeld dat ze er uitzien als hout, compleet met een zichtbaar en voelbaar reliëf. Door het gebruik van een v-groef lijkt het nog meer op echt hout. Het laminaat krijgt door de v-groef een sfeervollere uitstraling.

Laminaat bestaat eigenlijk uit een aantal lagen van verschillende diktes die op elkaar gelijmd zijn. Over het algemeen heeft de vloer altijd een houtmotief, van verfijnd tot robuust. De planken zijn verkrijgbaar in klassieke, eikenhouten tinten maar ook vergrijsde kleuren, welke prachtig staan in elk interieur. In feite bestaat de vloer uit lamellen, welke ook wel planken en/of stroken worden genoemd. Wil je een visgraatmotief in huis, dan zijn kleinere planken handiger om mee te werken. Let er wel op dat je meer verlies hebt, dus heb je meer nodig dan wanneer je de vloer gewoon rechttoe-rechtaan legt. Voor een ruimtelijk effect in de kamer zijn er zelfs extra brede planken waardoor de ruimte groter oogt.

Ontdek het visgraat laminaat

De voordelen van een laminaat vloer

Het leggen van een laminaat vloer heeft meerdere voordelen. Laminaat kan over het algemeen probleemloos op iedere ondergrond worden gelegd, hoe handig is dat?! Maar het is wel belangrijk om vóór het leggen te kijken wat de beste oplossing is. Dus vraag jezelf af wie en hoe de vloer gebruikt gaat worden? Mede daardoor bepaal je wat de kwaliteit van de vloer moet zijn. Bij het leggen van een laminaat vloer raden wij aan om een ondervloer eronder te leggen. Een ondervloer zorgt namelijk voor een vlakke ondergrond en daarmee ook voor meer stabiliteit.

De laminaat vloeren die op onze vloerenafdeling te vinden zijn, werken geluiddempend. Met het gebruik van een ondervloer wordt dit alleen nog maar meer versterkt. Een ondervloer werkt ook isoleren, wat weer ten goede komt van het milieu en een lagere energierekening oplevert. Een ander voordeel is dat vrijwel alle laminaat geschikt is voor vloerverwarming, ook wanneer je gebruik maakt van een ondervloer. Let op, dat het laminaat wel aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Onze adviseurs leggen je graag uit waar je op moet letten.

Het onderhoud van laminaat

Laminaat delen we in, in verschillende klassen en kwaliteitsniveaus. Wanneer je een zolderkamer weinig gebruikt, dan voldoet een laminaat van de lichtste klassen. Voor een veelgebruikte huiskamer of zware meubelen adviseren we een laminaat van een zwaardere klasse. Het kwaliteitsverschil zit hem zowel in de dikte van de toplaag als de diktes van de onderlaag.

Lees meer over eiken laminaat

Een vloer van laminaat heeft weinig onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen en 1 keer per week dweilen is voldoende. Voor het gebruik van laminaat in ruimtes zoals badkamers is speciaal vochtbestendig laminaat. Dit laminaat is waterafstotend en zet niet uit als er water op komt. Wel willen we aangeven dat dit laminaat tegen wat water en een stootje kan, maar het is niet geheel watervast of –dicht.

Hoe leg je een laminaat vloer?

Zoals duidelijk is geworden, heb je een ondervloer nodig om de vloer te verstevigen. De ondervloer geeft ook voordelen zoals geluiddemping en een betere isolatie. Ook krijg je met een ondervloer minder beschadigingen op jouw laminaat en voelt de vloer zachter aan als je erop loopt. Een ondervloer is dus altijd een verstandige keuze!

Wil je de laminaat vloer mooi en gemakkelijk afwerken? Dat doe je eenvoudig met een plint. Plinten zijn bij ons verkrijgbaar in dezelfde of een bijpassende kleur. Daarbij zijn plinten erg praktisch, ze beschermen namelijk de uiteinden van je vloer en muur. Je hebt hierbij de keuze uit plakplinten, een liggende plint die je op de vloer plakt. Een muurplint is een staande plint en wordt tegen de muur aan bevestigd. Zo is er altijd een bijpassende plint voor jouw laminaat vloer en interieurstijl.

Laminaat kun je in principe eenvoudig zelf leggen door middel van een kliksysteem en dat is ook de reden dat het een zeer gewilde vloer voor in huis is. Met de juiste gereedschappen leg je in no-time een prachtige vloer in huis. Zie je jezelf nog geen laminaat vloer leggen? Geen enkel probleem! Met onze eigen montageservice laat je jouw vloer eenvoudig inmeten en monteren, zonder dat jij er werk van hebt.

Ervan overtuigd dat een laminaat vloer dé vloer is die in jouw huis moet komen te liggen? Kom langs in onze winkel en ontdek de beste keuze voor jouw woonsituatie. Onze vloeradviseurs voorzien je graag van het juiste advies voor het maken van de beste keuze.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer