Maak kennis met de ETNA Performance

Maak kennis met de ETNA Performance

Houd jij van wokken? Wij krijgen regelmatig de vraag of je nu eigenlijk wel kan wokken op een inductiekookplaat. En of dat kan, op inductie wokken gaat echt perfect en het is ook nog eens ontzettend lekker! Met de nieuwe innovatie van ETNA is dat helemaal mogelijk, maak in deze blog kennis met de ETNA Performance inductiekookplaat. 

Unieke inductiekookplaat

Wij durven wel te zeggen dat de ETNA Performance inductiekookplaten uniek te noemen zijn! Vooral het gematteerde design van de kookplaat steelt de show in jouw keuken, maar dat is niet het enige. De inductiekookplaat is namelijk ook stiller, sneller en zuiniger dan de andere ETNA inductiekookplaten. 

Zoals je misschien in het bovenstaande filmpje hebt kunnen zien, is ook de maatvoering van de kookplaat uniek te noemen. De ETNA Performance inductiekookplaat van 70 cm is geschikt voor een nis in de keuken van 56 cm. Dit is ideaal te noemen, want zo heb jij meer kookruimte beschikbaar zonder dat je waarschijnlijk iets hoeft aan te passen in het keukenblad. 

Op zoek naar een optimale ruimte om te koken, dan zijn er in deze serie ook 80 cm kookplaten met vijf zones waarbij de grootste zone aan de rechterkant zit. Ben jij een echte chefkok en houd jij ervan om je uit te sloven in de keuken? Dan is er voor jou zelfs speciaal de 90 cm variant beschikbaar, vijf zones met een nog grotere zone aan de rechterkant.

Bekijk meer over onze keukenapparatuur

Drie tips om te wokken als een pro

Wij krijgen dus regelmatig de vraag of je kan wokken op een inductiekookplaat. Met de innovatieve kookplaat van ETNA is dit zeker mogelijk! Wij geven jou drie handige tips waardoor je met de kookplaat gaat wokken als een pro. Let maar op, iedereen staat daarna versteld van jouw kookkunsten.

Zorg als eerste altijd voor een constante, snelle en hoge verhitting van de pan op de kookplaat. Het voordeel van wokken is dat je snel en gemakkelijk een gezonde en heerlijke maaltijd op tafel zet. Wel zo fijn wanneer je thuis komt na een lange werkdag. Gelukkig hebben de nieuwste inductiekookplaten een hoog vermogen en snelle reactietijd waardoor je dit voor elkaar krijgt. De Performance kookplaat heeft zelfs nog een streepje voor op de rest. Deze kunnen namelijk sneller hitte overdragen en daarnaast levere ze een constanter vermogen wat handig is bij hoge temperaturen en een korte kooktijd.

Gebruik altijd een goede wokpan met een platte onderkant. Zo kan de hitte goed verdeeld worden over het eten in de pan. Het beste is eigenlijk een wokpan zonder antiaanbaklaag van gietijzer, staal of meerlaags RVS. Als laatste tip willen we je meegeven dat je niet moet mokken, maar gewoon lekker moet wokken! Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je er olie en ingrediënten in gaat wokken. Dit is heel belangrijk, want groenten, vlees en vis moeten vrijwel meteen dichtschroeien zodat de smaak en vitaminen behouden blijven. Als dat geen smullen wordt?!

Tafelen met de mooiste serviezen

Wanneer je een heerlijk wokgerecht hebt bereid, dan is het tijd om aan tafel te gaan! Eén van de leukste dingen is dan om heerlijk samen te tafelen. Met een mooie tafelsetting maak jij een gezellige avond tafelen helemaal compleet. Een gaaf servies als echte eyecatcher is dan het belangrijkste onderdeel van jouw gedekte tafel. Wij hebben de mooiste serviezen voor jou op een rij gezet!

Ontdek de mooiste serviezen

Ook zo enthousiast geworden over de ETNA Performance inductiekookplaten? Maar wil je nog meer informatie ontvangen van onze keukenadviseurs over deze inductiekookplaten? Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Plan jouw keukenafspraak

Delen