Tapijt

Op zoek naar een behaaglijk gevoel gecombineerd met warmte en een tikkeltje luxe? Dan kies je voor tapijt op de vloer. Het is zacht, enorm sfeervol en tegelijkertijd decoratief. Wat wil je nog meer in jouw interieur? Hieronder lees je meer over de voordelen van tapijt, waarom je dit in huis wilt en nog veel meer.

Contact opnemen met de adviseurs

Waarom kiezen voor tapijt?

Tapijt heeft vaak het imago ‘stoffig’ te zijn, maar wij vinden dat compleet onterecht. Want vloeren van tapijt voelen juist warm, behaaglijk en sfeervol aan. Eén van de grootste voordelen van tapijt is toch wel het comfort wat het heeft. Het voelt lekker zacht aan op de vloer en heeft een ‘warme’ uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor een hoogpolig tapijt. Dit maakt ook dat de meeste tapijten geschikt zijn voor de slaap- of speelkamer van de kinderen. Zij kunnen veilig spelen op een zachte ondergrond met warme voeten en een kleine kans op uitglijden.

Daarnaast werkt een vloer met tapijt geluiddempend. Dit is dan ook de reden dat tapijt veel wordt gebruikt in kantoorpanden. Over het algemeen wordt er dan gekozen voor laagpolig tapijt, zodat je er makkelijk met de bureaustoel over heen kunt rollen. Daarnaast is tapijt warmte isolerend, wat jou energie kan besparen. Daarbij is het een groot misverstand dat tapijt slecht is voor mensen met een (stof)allergie. Het tegendeel is waar. Het is namelijk zo dat op harde vloeren zoals laminaat en PVC stof gaat dwarrelen. Tapijt houdt het stof juist vast waardoor de lucht in jouw huis ‘schoner’ wordt. Daarbij is het wel nodig om het tapijt regelmatig te stofzuigen.

Bij het onderhoud van jouw tapijt is het sowieso van belang dat je regelmatig de stofzuiger erdoorheen haalt. Regelmatig stofzuigen zorgt namelijk voor een lange levensduur en een fris uiterlijk aan jouw tapijt vloer. Zit er een vlek in het tapijt? Leg een vochtige doek op de vlek en dep voorzichtig. Ga nooit wrijven of gooi een schoonmaakmiddel over de vlek heen. Onze adviseurs adviseren jou hierin graag.

Het gebruik van vloerverwarming onder tapijt

Tapijt is uitstekend te combineren met vloerverwarming! Hierbij is het echter wel belangrijk om goed te letten op het type tapijt en op de ondervloer, deze moet goed in staat zijn om de warmte door te laten. Laagpolig tapijt is een hele goede combinatie met vloerverwarming, maar bij hoogpolig tapijt kan je hier beter niet voor kiezen. De warmteweerstand is dan namelijk te hoog, let hier bij de aanschaf van tapijt dus goed op. 

Ook de trap is natuurlijk goed te voorzien van tapijt. Het zorgt voor grip en geeft je trap direct een andere look. Ben je op zoek naar eenheid en rust? Laat dan de stoffering doorlopen op de overloop. Liever de trap compleet renoveren? Via onderstaande link lees je er meer over.

Ontdek meer over traprenovatie

Ontdek de verschillende soorten tapijt

Tapijt is te verkrijgen in verschillende kwaliteiten en materialen. Over het algemeen wordt tapijt gemaakt van kunststof, maar er bestaan ook soorten van wol, katoen, sisal en kokos. Daarnaast zijn er verschillen in laag- of hoogpolig, maar ook in kleur en patronen zijn vele soorten te ontdekken. Wanneer je kiest voor een tapijt met een patroon, dan staat dat niet alleen enorm sfeervol in huis. Het is ook nog eens hartstikke decoratief en geeft jouw kamer net dat tikkeltje extra wat het nodig heeft. Dus van stoer tot chique en van neutraal tot modern, bij ons vind je in de collectie diverse soorten tapijt. Er is voor ieder wat wils! Bedenk gewoon van te voren waar het tapijt wordt gelegd en waar je naar op zoek bent. Qua maat zit je altijd goed, want een vloer met tapijt is altijd een op maat gemaakt product. Of je nu kamerbreed tapijt wilt of juist niet, alles is mogelijk.

Het verschil tussen tapijt en karpet

De vraag die veel mensen altijd hebben is of een karpet hetzelfde is als tapijt. Wij leggen het verschil graag even uit, want er zit toch een klein verschil in. Met tapijt wordt meestal kamerbreed tapijt, welke wordt gelegd van muur tot muur, bedoeld. Een karpet, ook wel een vloerkleed genoemd, is eigenlijk ook tapijt maar dan een ander formaat.

In feite vallen karpetten dus ook onder de noemer tapijt, maar karpetten zijn over het algemeen veel kleurrijker en zachter. Je kunt hiermee prachtige combinaties maken, bijvoorbeeld in de ene kamer een kamerbreed tapijt en in een andere kamer een karpet in dezelfde kleur. Over het algemeen worden karpetten op houten vloeren gelegd. Het kan zijn dat de onderkant van het karpet, genaamd de rug, reageert op de houten ondergrond. Met een speciaal matje onder het kleed kun je dat tegengaan.

Tapijt combineert in het algemeen dus zeer goed met vloerverwarming. Zeker wanneer er sprake is van een speciale ondervloer, dan is het belangrijk om te kijken hoe goed de ondervloer de warmte doorlaat naar boven. Hoe lager de warmteweerstand, hoe beter de ondervloer de warmte doorlaat. Bij een laagpolig tapijt werkt vloerverwarming het beste. Hoogpolig tapijt en vloerverwarming is een minder goede combinatie.

De mogelijkheden van tapijt

Bij het uitkiezen van jouw gewenste tapijt speelt de ruimte waar het komt te liggen een grote rol. Een babykamer wordt bijvoorbeeld minder intensief gebruikt dan een woonkamer en daarbij is niet al het tapijt geschikt voor trapbekleding. Een hoogpolig tapijt is fijn voor in de slaapkamer, maar onhandig voor een trap. Voor de trap is een kokos tapijt geschikt, maar voor een kruipende peuter is een zacht tapijt veel fijner. In een kantoor moet het tapijt vooral sterk zijn omdat daar veel wordt gelopen en moet het bestand zijn tegen het veelvuldig gebruik van rollende bureaustoelen.

Tapijt vind je bij ons in verschillende soorten vezels, texturen, kleuren en stijlen. Voordat je ervoor kiest om het tapijt te leggen, is het belangrijk om et weten in welke ruimte deze gelegd wordt. Kom je er zelf niet helemaal uit welk tapijt het beste bij jou past, dan helpen onze adviseurs jou graag.

Heb je samen met één van onze adviseurs jouw tapijt uitgekozen? Dan kun je ervoor kiezen om het tapijt zelf te leggen. Maar wij ontzorgen jou graag door onze eigen montageservice. Onze stoffeerders komen graag bij jou thuis om dat te realiseren. Van tevoren komen ze de vloer inmeten om vervolgens de vloer vakkundig te leggen. Met hun jarenlange vakkennis zorgen zij uiteindelijk voor een perfect eindresultaat waar jij blij van wordt.

De mogelijkheden in het assortiment van onze tapijt vloeren zijn zeer ruim. Wil jij graag tapijt in jouw woning leggen? Kom langs in onze winkel en laat jezelf adviseren door onze adviseurs. Zo vind je samen een passende oplossing voor jouw woonsituatie.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer