Houten overkapping

Wil je maximaal genieten van het buitenleven? Met een houten overkapping creëer je een knusse plek in de tuin om alle seizoenen van het buitenleven te genieten. In een overkapping van hout ben je in de zomer beschermd tegen de felle zon, bij slecht weer zit je droog.

Voorbeelden van houten overkappingen bij onze klanten

Door de jaren heen hebben we al talloze houten overkappingen bij onze klanten mogen plaatsen. Hieronder vind je een selectie van enkele overkappingen van hout welke wij hebben geplaatst.

Contact opnemen met onze adviseurs

Houten overkapping aan huis

Met een houten overkapping aan huis trek je het fijne woonkamergevoel door van binnen naar buiten. Een overkapping aan huis heeft meerdere voordelen. Als eerste kun je direct vanuit jouw woning het terras bereiken, ideaal wanneer het regent of buiten koud is. Een ander bijkomend voordeel is dat je overkapping en interieur één geheel worden. Je maakt van de overkapping van hout jouw tweede woonkamer, alleen dan in de buitenlucht. 

Daarnaast kun je met een houten overkapping aan huis tijdens de warme zomerdagen genieten van een schaduwrijk terras. Maar betekent het dat je alleen in de zomer van de overkapping kunt genieten? Integendeel! Plaats een warmtebron in de vorm van een kachel en/of heater in de overkapping en je kunt tijdens de koude winterdagen ook van je overkapping genieten. Wil je de warmte niet laten ontsnappen, dan kun je kiezen voor glazen wanden om er warmpjes bij te blijven zitten, daarover later meer.

Houten overkapping in de tuin

Een houten overkapping in de tuin geeft het geheel een warme en natuurlijke uitstraling. Daarbij is het materiaal robuust en heeft het een lange levensduur. Hout wordt ook wel een natuurlijk materiaal genoemd met een universele uitstraling welke past bij elke tuininrichting. Zowel landelijke als moderne tuinen passen perfect bij overkappingen van hout.

Hout is een prachtig natuurproduct met hele specifieke eigenschappen. Naast dat hout bijzonder duurzaam is, is het goed te bewerken tot een fraaie overkapping voor in de tuin. Want we staan er niet altijd bij stil, maar voor producten die je koopt is vaak veel energie gebruikt voor productie en vervoer. De bijbehorende CO²-uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen, daarom wordt er tegenwoordig veel gekozen voor het maken van houten overkappingen in Douglas hout.

En wil jij jouw houten overkapping toch liever een andere kleur geven omdat dit beter past bij jouw tuin? Je kunt een houten overkapping makkelijk overschilderen. Je kunt hierdoor jouw houten overkapping gemakkelijk van look veranderen als je dat graag wilt. Daarnaast zijn houten overkappingen ecologisch het meest verantwoord. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden, werkt uitstekend isolerend en milieuvriendelijk.

Houten overkappingen met glazen schuifdeuren

Het plaatsen van een houten overkapping met glazen schuifdeuren wordt door de jaren heen steeds populairder. Naast het feit dat het enorm praktisch is in gebruik, is het ook uitermate geschikt om twee ruimtes in elkaar over te laten lopen. Zoals we eerder ook al aangaven, creëer je met een houten overkapping met glazen schuifdeuren een tweede woonkamer in jouw woning.

Je creëert een extra ruimte om volop van te kunnen genieten. Het regent zonnestralen door de glazen schuifdeuren, maar tegelijkertijd zit je warm en droog wanneer de herfst en winter zich laten zien. De ruimte van de overkapping kun je gebruiken voor een tweede woonkamer, maar heb je er ook wel eens over nagedacht om er een thuiswerkplek of sportruimte van te maken? De mogelijkheden zijn divers, maar één ding is zeker. Je geniet altijd van de zon, van het vroege voorjaar tot aan de magere winter. Zo geniet je dus ook het hele jaar van het buitenleven! 

Ontdek de verschillende houtverbindingen van een overkapping

Alles is mogelijk, onze adviseurs helpen je graag!

Op het gebied van overkappingen zijn er diverse mogelijkheden. Wanneer jij jouw houten overkapping kiest, dan heb je de keuze uit de uitstraling van de overkapping, maar ook het materiaal. Onze Trendhout overkappingen zijn gemaakt van Douglas hout. Dit hout is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld, want het is een houtsoort met karakter die gemakkelijk te combineren is in iedere tuin.

Een houten overkapping in de tuin is dus een goede keuze. Maar ben jij er nog niet helemaal uit welke het beste past in jouw tuin? Onze adviseurs helpen je graag verder bij het samenstellen van de meest geschikte overkapping. Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen?

Neem contact op met de adviseurs

filter en sorteer