Douglas overkapping

De afgelopen jaren is een Douglas overkapping steeds populairder geworden, ook een Douglas veranda wint steeds meer aan populariteit. Dat is natuurlijk niet voor niets, want Douglas is een houtsoort met karakter die gemakkelijk te combineren is in iedere tuin. Daarnaast heeft Douglas hout vele voordelen, wij vertellen je er graag meer over.

De voordelen van Douglas hout

Eén van de meest duurzame houtsoorten in Europa is Douglas hout. Onze houten overkappingen van Trendhout gebruiken dit hout. Douglas hout heeft een warme uitstraling met een mooie kleur en structuur. De minimale levensduur van Douglas hout is tien tot vijftien jaar en wordt na uitdroging steeds harder. Onbehandeld Douglas hout zal op den duur gaan vergrijzen. Maar wil je dit graag voorkomen? Behandel het hout dan direct na montage met speciale beits en zorg voor regelmatig onderhoud. Komt het hout in contact met hout, dan kun je het hout onder hoge druk laten impregneren. Dan is het hout namelijk beter beschermd tegen schimmels en houtrot om een langere levensduur van jouw overkapping te garanderen.

Hout uit duurzaam beheerde bossen

Voor het hout van de overkappingen is het vanzelfsprekend dat deze uit duurzaam beheerde bossen komen. Dit houdt in dat het hout beschikt over een FSC- en/of PEFC-certificaat beschikt. Maar wat houdt dat precies in? FSC betekent dat de organisatie zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Er wordt gesproken van verantwoord bosbeheer wanneer rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft.

Zelf samenstellen

Jouw ideale Douglas overkapping of Douglas veranda kun je heel gemakkelijk zelf samenstellen. Onze specialisten kunnen de modellen compleet aanpassen aan de hand van jouw wensen. In principe kunnen we heel erg veel voor jou realiseren. Van een open constructie tot juist een constructie met mooie wanden.

Je zult waarschijnlijk niet dagelijks een Douglas overkapping of Douglas veranda aanschaffen. Daarom begrijpen wij het heel erg goed als je vragen hebt, stel dan jouw vraag aan onze specialisten. Wij kijken graag samen met jou mee om dé perfecte Douglas overkapping of Douglas veranda te realiseren.

Vraag jouw persoonlijk advies aan

filter en sorteer