Douglas overkapping

De populariteit van een Douglas overkapping is de laatste jaren fors gestegen. Dat is natuurlijk niet voor niets, want Douglas is een houtsoort met karakter welke gemakkelijk te combineren is met elke tuin. De mogelijkheden op het gebied van een Douglas overkapping zijn divers. Kies je voor een Douglas overkapping aan huis of ga je toch liever voor een in de tuin? Wil je een Douglas overkapping op maat en wil je deze laten monteren? Of ga je liever zelf aan de slag met een bouwpakket? Vragen waar wij je bij kunnen helpen om de juiste overkapping te kiezen die bij jou past.

Contact opnemen met de adviseurs

Douglas overkapping met schuur

Hoe fijn is het wanneer je een overkapping van Douglas hebt die je ook nog eens als schuur kunt gebruiken om alle spullen in op te bergen. De overkapping in de tuin heeft dan meerdere functies. Je kunt ervoor kiezen om de overkapping in tweeën te delen voor meerdere doeleinden. Aan de ene kant gebruik je de overkapping als plek om heerlijk te genieten van het buitenleven. Beschut onder de overkapping geniet je van de ondergaande zon en beleef je gezellige (zomer)avonden met familie en/of vrienden. Het andere gedeelte gebruik je bijvoorbeeld voor het opbergen van jouw tuingereedschap, fiets(en) en andere spullen.

Je kunt deze twee gedeeltes van elkaar afzonderen door muren te plaatsen in de overkapping zodat je een aparte schuur creëert. Door een aparte deur kun je de schuur bereiken en scheid je de ruimtes van elkaar af. De optie om ramen in het gedeelte van de schuur te doen is mogelijk, zo krijg je natuurlijk daglicht binnen. Op deze manier kun je jouw Douglas overkapping met schuur geheel naar wens samenstellen.

Douglas overkapping op maat

Met een Douglas overkapping op maat in de tuin zorg je voor extra leefruimte, buiten wordt een verlengstuk gecreëerd van jouw woonkamer. Je wilt natuurlijk dat jouw overkapping opgaat in de tuin en jouw leefsituatie. Om die reden kun je jouw Douglas overkapping op maat laten maken, zodat deze perfect in jouw tuin past.

Met maatwerk vind je jouw droomoverkapping waarbij alles mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld graag een zolder in de overkapping waar je al jouw spullen kwijt kan? Geen probleem! Met een Douglas overkapping op maat kan dit werkelijkheid worden. Creëer jij een heerlijk zitgedeelte, maar wil je hier niet alle balken in het zicht hebben? Dan komt hier ook maatwerk bij kijken. Wil je graag zonnepanelen kwijt op het dak van de overkapping? Ook dat is mogelijk, maar dit betekent wel dat de constructie aangepast dient worden. Tijdens het verkoopgesprek wordt de constructie zorgvuldig voor je uitgetekend.

Douglas overkapping inclusief montage

Bij een Douglas overkapping kun je kiezen voor een standaard formaat, maar je kunt dus ook kiezen voor een overkapping op maat. Zowel de standaard formaten als een op maat overkapping kunnen geplaatst worden. Het laten plaatsen van een overkapping neemt veel zorg uit handen. Door de samenwerking met Hovenier Dons wordt ervoor gezorgd dat jouw overkapping perfect in de tuin wordt geplaatst. Wellicht ben je zelf handig, dan ga je zelf aan de slag met het plaatsen van jouw nieuwe Douglas overkapping.

Overige mogelijkheden overkapping

Met een overkapping ben je altijd op zoek naar het perfecte plaatje voor in jouw tuin. Daarom heb je diverse mogelijkheden met een Douglas overkapping. Dit varieert van glazen schuifdeuren tot nog meer daglicht in de overkapping.

Douglas overkapping met glas

Heb je meer behoefte aan daglicht in de Douglas overkapping met plat dak? Met een lichtstraat creëer je een smalle en lange lichtbron welke op het dak gemonteerd wordt net zoals een lichtkoepel. De ruimte lijkt hierdoor optisch groter doordat er meer daglicht in de overkapping komt. Met een lichtstraat heb je 30 tot 50% meer daglicht dan een raam met exact hetzelfde formaat. Ook de lichtstraat is gemaakt van Douglas hout, welke te verkrijgen is in diverse afmetingen.

Douglas overkapping met glazen schuifdeuren

Het gevoel van in de tuin zitten en genieten van het buitenleven maar dan met het comfort van binnen. Glazen schuifdeuren creëren dat gevoel. Je creëert met glazen schuifwanden een afgesloten ruimte waar je iedere dag kunt genieten. Van een vroeg ontbijt tot een zwoele zomeravond tot in de late uurtjes, met glazen schuifdeuren in jouw Douglas overkapping wordt dat nog comfortabeler.

Ideaal om jouw leefruimte te vergroten. Je zit achter het glas vrij van de wind en regen. Op deze manier kun je ook buiten zitten wanneer het frisser is en verleng je de periode om buiten te zijn. Een glazen schuifdeur kan over de gehele hoogte en breedte geplaatst worden voor een ongehinderd uitzicht. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de glazen schuifwanden links schuivend te verplaatsen, maar rechts schuivend is ook mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om maatwerk toe te passen, onze adviseurs helpen je daar graag bij.

Douglas overkappingen bouwpakket

Het merk Trendhout heeft van diverse Douglas overkappingen standaard afmetingen/pakketten. Je kunt ervoor kiezen om de overkapping te laten plaatsen. Alleen wanneer je zelf handig bent of een handig iemand kent, dan is het ook mogelijk om de overkapping als bouwpakket te laten leveren. Je kunt dan zelf aan de slag gaan met de opbouw van jouw nieuwe overkapping. Er zijn heel veel verschillende formaten, welk type bij jou past ligt aan jouw tuin. Daarom is er niet een veelvoorkomend formaat, maar ligt dit puur aan jouw situatie.

Met hulp van de adviseur

Op het gebied van overkappingen is een heleboel mogelijk. Wanneer jij de keuze hebt gemaakt voor een Douglas overkapping, dan kan het zijn dat je nog met enkele vragen zit. Lieuwe, onze adviseur van de afdeling, helpt je graag verder bij het samenstellen van jouw Douglas overkapping. Dus heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen?

Neem contact op met Lieuwe

filter en sorteer