Kapschuur

Op zoek naar een overkapping met een landelijke & karakteristieke uitstraling? Dan is een kapschuur de beste keuze voor jou! Te herkennen aan een punt dak waarbij de ene zijde langer en lager doorloopt dan de andere zijde. Met dit type dak heb je meer hoogte aan de voorkant en minder aan de achterkant. Ben je zelf een handige klusser en bouw je jouw overkapping zelf op? Of kies je er liever voor dat wij alles van A tot Z voor jou regelen? Ontdek de mogelijkheden!

Voorbeelden van kapschuren bij onze klanten

Door de jaren heen hebben we meerdere kapschuren bij onze klanten mogen plaatsen. Hieronder vind je een selectie van enkele kapschuren welke wij hebben geplaatst.

Contact opnemen met onze adviseurs

Kapschuur kopen?

Zoals gezegd is een kapschuur een karakteristieke toevoeging aan welke tuin dan ook. Je bepaalt helemaal zelf de uitstraling door de behandeling van het hout en de mogelijkheden die je eraan toevoegt. Ben je op zoek naar een meer luxe uitstraling, denk dan eens aan zwarte wanden voor een mooi contrast. Of kies voor dakpannen als dakbedekking met een dakgoot voor nog meer karakter van de kapschuur. Bovendien is dat ook nog eens heel erg duurzaam.

Met een kapschuur kun je alle kanten op. Het kan fungeren als een ideaal overdekt terras waarbij je in de zomer geniet van de schaduw en in de winter van de warmte. Je kunt zelf bepalen aan welke zijdes je de wanden wenst te hebben. Met het plaatsen van wanden voorkom je tocht en zorg je voor privacy. Maar je kunt ook kiezen voor een open variant, wat juist een ruimtelijke uitstraling geeft aan jouw tuin.

Misschien ben je naast een overdekt terras ook op zoek naar (extra) opbergruimte? Je kunt er dan voor kiezen om een deel van de kapschuur af te sluiten. Je kunt hierin opbergen wat je maar wilt, van je tuingereedschap tot fiets en van barbecue tot heuse carport voor jouw auto. Op deze manier hoef je geen extra tuinhuis aan te schaffen en heb je alles compact bij elkaar.

Wat kost een kapschuur?

Op het gebied van een kapschuur is een heleboel mogelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je de kapschuur compleet naar eigen wens kunt samenstellen. Door de kapschuur te voorzien van glazen schuifwanden en –ramen creëer je een volledige buitenkamer. Dit betekent dat de prijs van een kapschuur ook enorm kan variëren en dit te maken heeft met de keuzes die jij maakt. Een kapschuur begint bij ons vanaf 3000,- euro. Kies je ervoor om jouw kapschuur flink uit te breiden met bepaalde functionaliteiten, dan moet je ook aan een hoger bedrag denken. Laat je hierin adviseren door de adviseurs.

Kapschuur bouwpakket

Ben je zelf een handige klusser en zie jij het helemaal zitten om jouw eigen kapschuur in de tuin op te bouwen? Dat is zeker mogelijk! Je kunt ervoor kiezen om de kapschuur als bouwpakket te laten leveren. Vervolgens kun je eigenlijk direct beginnen met het opbouwen in de tuin. Het is van tevoren belangrijk dat je voor een goede ondergrond zorgt. Dus dit betekent dat de ondergrond hard, egaal en waterpas moet zijn om er goed op te kunnen bouwen. Ga je bouwen op een goede ondergrond, dan zorgt dit voor stevigheid en duurzaamheid. Daarnaast zorgt dit er ook nog eens voor dat je sneller te werk kunt gaan en eerder kunt genieten van jouw kapschuur in de tuin.

Kapschuur van Douglas

Een boom is altijd de basis van een kapschuur. De Trendhout kapschuren zijn allen gemaakt van Douglas hout. Met een Douglas kapschuur ben je altijd gegarandeerd van een sterke constructie en goede weersbestendigheid. Zo heb je jarenlang plezier van jouw kapschuur. Douglas is één van de meest duurzame naaldhoutsoorten. Daarbij is het ook nog één van de hardste houtsoorten welke beschikbaar zijn in Europa. Het Douglas hout heeft een mooie kleur en structuur en geeft jouw kapschuur een warme uitstraling.

Doordat Douglas hout een duurzame houtsoort is, krijgen in dit hout schimmels minder kans om het hout aan te tasten. Dit is dan ook één van de redenen dat het hout langer meegaat en minder snel gaat rotten. Daarbij hoeft deze houtsoort niet geïmpregneerd te worden en zorgt het ervoor dat het hout milieuvriendelijk is. Onbehandeld gaat een kapschuur van Douglas hout gemiddeld zo’n tien tot vijftien jaar mee. Is het hout gelakt of gebeitst, dan kan dit zelfs de levensduur verlengen. Maar persoonlijk vinden we Douglas hout onbehandeld laten, wel het mooiste wat er is.

Onze adviseurs helpen je graag!

Dus ben je op zoek naar een karakteristieke overkapping voor in de tuin, dan is een kapschuur zeker een goed idee! Ben je er alleen nog niet helemaal uit welk type en/of formaat het beste in jouw tuin past? Onze adviseurs zitten voor je klaar en helpen je graag verder bij het samenstellen van de meest geschikte kapschuur in jouw tuin. Een vraag of wil je een afspraak inplannen? Klik dan op onderstaande button.

Neem contact op met de adviseurs

filter en sorteer