Badkamer inrichten

Badkamer inrichten

Het kopen van een badkamer is een grote aankoop, waarbij u veel vragen heeft. Gaat u met uw gezin verhuizen, voor het eerst op uzelf wonen, samenwonen of is de oude badkamer aan vervanging toe?

Waar moet u op letten bij het inrichten van een badkamer?

Het inrichten van een badkamer begint bij het bepalen van uw favoriete badkamerstijl. Om er achter te komen welke stijl bij u past, kunt u inspiratie opdoen dankzij onze prachtige inspiratie pagina’s. Vervolgens is het van belang om na te denken over de opstelling en indeling van de badkamer. Denk hierbij aan de douche, een eventueel bad, het badkamermeubel en welke materialen bij u passen.

Een nieuwe badkamer of renovatie?

Soms zijn onderdelen van de bestaande badkamer nog als nieuwe en hoeven deze nog niet vervangen te worden. Belangrijk om over na te denken, laat u een geheel nieuwe badkamer installeren of laat Boer Badkamers uw badkamer renoveren.

Het kan zijn dat er her en der maar een klein aantal onderdelen in de badkamer vervangen hoeven te worden. Bijvoorbeeld wanneer u bent uitgekeken op de tegeltjes die u 15 jaar geleden erg mooi vond. Door te kiezen voor renovatie, kunt u de bestaande badkamer gewoon laten staan, maar gewoon een flinke opfrisbeurt geven.
Als het gaat om een grote badkamerrenovatie wordt er vaak aangeraden toch te kiezen voor een compleet nieuwe badkamer.

Het kan zijn dat renovatie veel onverwachte kosten met zich mee brengt. Aangezien het uitbreken van de oude badkamer lang zal duren, de onderdelen die bewaard moeten blijven, mogen niet beschadigen. Daarnaast zal het lastig zijn de juiste nieuwe onderdelen te vinden, die passen bij de huidige elementen. Iets om goed over na te denken!

Lees meer over een badkamerrenovatie

Badkameropstellingen

Bij het inrichten van een badkamer is een van de eerste stappen, het meten van de ruimte en kijken waar de leidingen geplaatst zijn. Wanneer u deze gegevens heeft kunnen onze badkameradviseurs gemakkelijk aan de gang met een ontwerp.
Wanneer u bezig bent met een nieuwe badkamer, is een van de eerste stappen het bepalen van de indeling. Het inrichten van een badkamer is ontzettend lastig. Door dit efficiënt te doen kunt u meer kwijt in de badkamer en zal de ruimte een stuk groter ogen. Waardoor soms zelfs een ruime douche of bad mogelijk is in een kleine badkamer.
Daarnaast kunt u alvast inspiratie opdoen over de kleur, het badkamermeubel, de fronten met daarachter de verschillende soorten kastjes en of u een greeploze of juist badkamer met handgrepen wilt.

Bekijk de mooiste badkameropstellingen

Badkamer samenstellen

Een badkamer beschikt over verschillende elementen. Het is belangrijk om te bedenken welke onderdelen onmisbaar zijn in uw leefgedrag. Ligt u meerdere keren per week in bad? Of eigen helemaal nooit? Kies dan voor een ruime inloopdouche! Bovendien moet u de badkamermeubel en het toilet niet vergeten. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden.

Budget

Bovendien is het belangrijk om vooraf een budget vast te stellen, de portemonnee moet natuurlijk wel uw wensen kunnen vervullen. Het is handig om de noodzakelijke onderdelen van uw badkamer op een rijtje te zetten. Kijk vervolgens naar wat u maximaal per onderdeel wilt uitgeven. Zo kunt u op een gemakkelijke manier alvast een inschatting maken voor de kosten van uw badkamer.

Er bestaan vele soorten badkamer, kies voor een stoere industriële badkamer, of juist een landelijke badkamer met moderne accenten. Bij ons kunt u uw badkamer helemaal samenstellen zoals u dat wilt en de mogelijkheden zijn eindeloos! Heeft u over alle punten nagedacht? Dan bent u goed voorbereid op het kopen van uw nieuwe badkamer en stelt u de perfecte badkamer samen!

Maak een afspraak

filter en sorteer