Screens overkapping

Wil je graag het vakantiegevoel naar eigen tuin halen? Met een overkapping wordt jouw tuin echt de plek om te vertoeven. Om langer te genieten van het buitenleven behoren screens ook tot de mogelijkheid. Met screens voor jouw overkapping of veranda wordt het nog beter vertoeven. Wij laten je hieronder graag zien waarom.

Welke screen is geschikt?

Screens zijn bedoeld om de zon tegen te houden. De verticale zonwering houdt het felle licht van de zon tegen. Een screen wordt aan de buitenkant van een raam geplaatst, zodat het glas geen kans krijgt om op te warmen. Naast licht houdt een screen dus ook de warmte tegen. Over het algemeen wordt een screen tegen de ramen aan geplaatst, maar dit is niet enige toepassing. Jouw overkapping of veranda dichtmaken met screens is namelijk ook mogelijk! Of je nu een aluminium overkapping hebt, een houten overkapping of een veranda, het is allemaal mogelijk.

Kies je ervoor om jouw overkapping dicht te maken met screens, dan worden aan de palen van de overkapping tweedelige geleiders op pootjes gemaakt met een extra verzwaarde onderlat. Deze combinatie biedt extra stevigheid,  wat ervoor zorgt dat bij veel wind het doek niet los kan schieten. Wanneer het doek los langs de geleiders loopt, dan vangt deze meer wind en daarom minder geschikt als screens voor een overkapping.

Een screen met vele voordelen

Een veranda screen of screens voor overkapping kennen vele voordelen. Wij zetten de voordelen graag voor jou op een rij. Een screen filter het (zon)licht, dit betekent dat je in de overkapping heel gemakkelijk jouw boek kunt uitlezen of rustig op jouw laptop kunt werken. Een overkapping met screens is ook perfect voor jou wanneer je graag buiten bent maar niet in de volle zon wilt zitten. De screens houden zowel het zonlicht als de hitte tegen. Met een screen creëer je meer schaduw en daarmee ook verkoeling in de tuin en onder de overkapping.

Met het Nederlandse weer weet je het soms maar nooit, niets zo veranderlijk als het Nederlandse weer. Maar screens zijn hiervoor ook de perfecte uitkomst. Begint het te regen? Geen probleem! Screens zijn gemaakt van sterk glasvezeldoek, wat ze enigszins weerbestendig maakt en jij heerlijk droog kunt zitten onder jouw overkapping. Bij hagel, sneeuw en/of vorst is het niet verstandig om de screens te gebruiken, zorg er dan voor dat ze opgetrokken zijn. Ook wind krijgt geen kans met veranda screens, door de geleiders blijft de screen op zijn plek hangen.

Een veranda screen is dus multifunctioneel. Het weert zonlicht, regen en wind. Ook biedt het privacy voor onder de overkapping. Maar we hebben nog een voordeel met een screens voor de overkapping. Het houdt namelijk ook ongewenste gasten tegen. Denk bijvoorbeeld aan muggen of andere insecten. Dus wil je ’s avonds nog even een drankje doen in de tuin? Ga dan lekker zitten onder de overkapping en laat de screens zakken. Je zult merken dat je veel minder geprikt wordt, hoe fijn is dat?!

Inmeten en monteren

Screens voor de overkapping zijn echt de perfecte oplossing om meer van het buitenleven te genieten. Echter omvat dit wel maatwerk. Om jou hierin te ontzorgen, komen onze monteurs graag persoonlijk bij jou langs om de screens in te meten en monteren. Zo ben jij er zeker van dat jouw de screens de juiste afmetingen hebben en op een deskundige wijze gemonteerd worden door onze monteurs. Gegarandeerd een goed eindresultaat, als dat geen genieten wordt?!

Bekijk meer over het inmeten en monteren

Wil jij graag meer schaduw onder jouw overkapping? Dan zijn screens perfect voor jou. Kom dan eens langs in onze winkel en laat je adviseren door één van onze adviseurs op de zonweringafdeling. Zij laten je graag alle mogelijkheden zien en een passende oplossing.

filter en sorteer