Dakbedekking

Wanneer je bezig bent met de bouw of verbouw van een huis, dan is het laatste wat je wilt lekkage in huis. Lekkage wil je het liefste gewoon heel graag voorkomen en dit doe je met dakbedekking. Dakbedekking is voor vele klussen inzetbaar, maar je hebt een aantal verschillende vormen van dakbedekking. Deze lichten we hieronder graag voor je uit zodat je weet welke vorm het meest geschikt is voor jouw project.

Ontdek de vorm van EPDM

EPDM is een synthetisch rubber dat veel wordt gebruikt als dakbedekking. Dit materiaal is van kunststof gemaakt, UV-bestendig en kan tegen grote temperatuurverschillen. Door deze producteigenschappen is EPDM geschikte dakbedekking met een zeer lange levensduur. Het gaat gemiddeld tot wel 40 jaar mee. Het is bij ons mogelijk om de EPDM op maat te snijden. En ook voor de benodigde producten bij het leggen van EPDM, zoals spuitlijm, contactlijn en afdichtingskit, kun je bij ons terecht.

Maak kennis met EPDM Easy Cover

Populaire dakbedekking

Dakpannen zijn in Nederland erg populair als dakbedekking en dat hebben ze te danken aan de vele voordelen. Want naast een goede prijs en lange levensduur hebben dakpannen nog meer voordelen. Ze zijn namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden, makkelijk in onderhoud, brandveilig en kunnen snel geplaatst worden. Op het gebied van dakpannen verkopen wij verschillende soorten.
Allereerst hebben we betonnen dakpannen. Deze zijn populair in Nederland en zien we terug op vele daken. Betonnen dakpannen zijn relatief zwaar. Dat komt goed uit bij de herfststormen die regelmatig over Nederland razen. Daarnaast zijn deze dakpannen maatvast: bij diverse temperaturen zullen ze niet uitzetten of krimpen. Betonnen dakpannen zijn meestal iets goedkoper dan keramische dakpannen.
Want keramische dakpannen is het andere soort wat we verkopen. Keramische pannen worden gemaakt op basis van gebakken klei en dat maakt ze bijzonder duurzaam. Het voordeel van keramische dakpannen is dat ze een levensduur tot wel 100 jaar kunnen bereiken. Daarnaast zijn keramische pannen een uitkomst voor daken met veel onderbrekingen. Met de vele hulpstukken die mogelijk zijn bij de keramische variant is dat geen probleem.

De dakbedekking voor nieuwbouw

Dakpanplaten, ook wel dakpanprofielplaten genoemd, worden steeds vaker gebruikt als dakbedekking voor nieuwbouw en voor de renovatie van woningen en schuren. Ze hebben eenvoudig te bevestigen, hebben bijna geen onderhoud nodig, stormvast en waterdicht. Tegenwoordig worden de dakplanplaten zo mooi geprofileerd, dat het verschil met gewone dakpannen van een kleine afstand bijna niet te zien is. Op de BPG afdeling ontdek je de verschillende mogelijkheden van dakpanplaten.

Het gebruik van golfplaten

Wanneer je bijvoorbeeld een tuinhuis of carport hebt gebouwd, wil je deze graag eenvoudig en mooi afwerken. Hiervoor gebruik je golfplaten. We verkopen golfplaten in verschillende kleuren van topmerken voor een waterdicht en mooi eindresultaat! Van doorzichtige golfplaten om jouw overkapping licht te houden tot fraaie bitumen golfplaten voor een goede afwerking van het dak van het tuinhuis in de achtertuin. Maar wil je liever een vrolijk kleurtje? Ook dan kan, want we hebben golfplaten in de kleuren groen en rood.

Bij Boer Bouwmaterialen hebben we golfplaten van de volgende merken met vele voordelen en bijzondere eigenschappen:

  • Aquaplan golfplaten
    Aquaplan heeft bitumineuze golfplaten voor het eenvoudig afwerken en waterdicht maken van alle schuine daken met een minimum helling van 7 graden. Bijvoorbeeld voor uw carport, stal of tuinhuis. De golfplaten absorberen geen vocht en beschermen tegen regen, wind en uv- straling. Daarnaast spoelt het meeste vuil gewoon weg na een regenbui.
  • Martens
    Martens is al meer dan 125 jaar marktleider op het gebied van kunsstof- en doe-het-zelfproducten. De golfplaten van Martens zijn kwalitatieve PVC golfplaten. Deze zijn hagelvast, nauwelijks brandbaar en weerbestendig. Daarnaast zijn de golfplaten van Martens zeer eenvoudig te bewerken en kunt u er gemakkelijk in boren, frezen of zagen.
  • Eternit
    Eternit is een merk dat alles voor uw dak produceert. Een golfplaat van Eternit heeft als voordeel dat het een mooie kleine golf heeft. Daarnaast is de Eternit golfplaat een duurzame plaat die ook nog eens vormvast is en als laatst biedt het ook nog eens een blijvende bescherming.

Een goedkope variant

Dakleer, ook wel bitumen genoemd, is een vorm van dakbedekking dat veel wordt gebruikt voor een plat dak. Het is een goedkope vorm om het dak waterdicht te krijgen. Het is een ijzersterke variant van dakbedekking, heeft een grote kleefkracht en dakleer is bestendig tegen chemische stoffen.

Wil je meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking? Kom dan langs in onze winkel of stel je vraag via onderstaand formulier.

filter en sorteer