Kosten badkamer renovatie

Bij het kopen van een nieuwe badkamer kunnen de kosten soms oplopen. Een goed alternatief, is het renoveren van uw badkamer. Maar de mogelijkheden bij het renoveren van de oude badkamer zijn heel erg divers. Want waar begint u en tot hoever wilt u gaan? Hieronder behandelen we de mogelijkheden van het renoveren, zoals het vervangen van de verschillende elementen, het veranderen van de indeling en het verleggen van leidingen.

Wanneer kiezen voor renoveren?

De belangrijkste vraag, om mee te beginnen is. Wanneer gaat u voor een badkamer renovatie en wanneer kiest u ervoor om een nieuwe badkamer te kopen? Kies voor het kopen van een nieuwe badkamer wanneer u bijvoorbeeld de indeling anders wilt. Is de indeling prima en wilt u enkele een aantal elementen in de badkamer vervangen? Dan is renoveren een goede oplossing. Ook moet u goed nagaan wanneer een nieuwe badkamer het overwegen waard is, tel van tevoren goed alles bij elkaar op en kijk wat er uiteindelijk voordeliger is om te doen. Bedenk wel dat het renoveren van uw badkamer relatief sneller gaat dan wanneer u voor een nieuwe badkamer kiest. Kiest u er dan voor om de badkamer te laten renoveren, dan kunt u bij ons hiervoor een afspraak inplannen met onze badkamerspecialist. Tijdens de afspraak is het handig om foto’s van de huidige situatie mee te nemen, dan wordt er gekeken wat er mogelijk is en wordt u geholpen bij het maken van de beste keuze. Het is lastig in te schatten hoeveel werk een badkamer renovatie is. Dit is volledig afhankelijk van wat er moet gebeuren. Over het algemeen gebeurt het vervangen van een enkel onderdeel gebeurt op nacalculatie. Wanneer er meerdere producten vervangen moeten worden, gebeurt voor een vaste prijs.

Tips voor het renoveren van uw badkamer!

Mogelijkheden renoveren

Bij een badkamer renovatie zijn er vele mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de tegels op de wand of op de vloer te vervangen. Wanneer u dit gaat aanpassen, krijgt uw badkamer direct een andere
uitstraling. Echter is het vervangen van de tegels geen gemakkelijke klus, aangezien de verschillende elementen in de badkamer tijdelijk gedemonteerd zullen moeten worden.

Een badkamerrenovatie is goed te realiseren wanneer de basis van uw badkamer goed is, maar ondertussen wel toe bent aan een nieuwe douche of badkamermeubel. Of het nu gaat om een toilet of meer kastruimte. Met een paar makkelijke aanpassingen krijgt uw badkamer een hele nieuwe uitstraling.

Belangrijke kostenposten

De kosten van een badkamerrenovatie is sterk afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden. Gaat u voor een nieuwe, maar toch simpele look? Of juist een luxe badkamer met de nieuwste innovaties?

De stijl- en materiaalkeuze

Zowel de stijl, als de keuze van materialen heeft grote invloed op de kosten van de badkamer renovatie. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar tegels, zal de keuze voor een duurder merk een hoger kostenplaatje met zich mee brengen. Echter beïnvloed de keuze van de tegel wel ontzettend de look van de badkamer. Het is dan ook van belang om goed te kijken naar het budget, wat wilt u waar aan uitgeven. Een goede optie met een wat kleiner budget, is het kiezen voor keramische tegels. Welke tegels u ook kiest, houdt wel rekening met de arbeidskosten voor het plaatsen van de tegels.

De grootte en ruimtelijke inrichting

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van uw badkamer, hoe groter de badkamer, des te hoger de kosten zullen uitvallen. De inrichting van de badkamer kunt u zelf bepalen, wanneer u ervoor kiest om meer badkamermeubels en sanitair te plaatsen, zullen de kosten hoger oplopen. Daarnaast moet u rekening houden met een hoger kostenplaatje wanneer er sprake is van een schuine wand. Hierbij zal er maatwerk aan te pas moeten komen, wat hoger kosten met zich mee zal brengen.

Eventuele extra opties

Wanneer uw badkamer een make over krijgt, zijn er eventueel ook nog verschillende opties waar u gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming, een whirlpool of een spa douchecabine. Deze zullen ervoor zorgen dat het comfort evenals het luxe gevoel in de badkamer aanzienlijk wordt verbeterd, maar kunnen wel veel invloed hebben op het kostenplaatje.

Bent u geïnteresseerd in het renoveren van uw badkamer? En wilt u een oriënterend gesprek met één van onze badkameradviseurs? Maak dan snel een afspraak.

Plan een afspraak

filter en sorteer