Parasols

Wil je deze zomer zeker zijn van een plekje in de schaduw? Want zomers genieten kun je ook prima in de schaduw. Een waardevolle oplossing is dan het gebruik van een parasol. Je vindt bij ons verschillende modellen, kleuren en materialen zodat je altijd de mogelijkheid hebt om een schaduwplek te creëren.

Creëer een schaduwplek

Met het gebruik van een parasol wordt het creëren van schaduw naar behoefte wel heel gemakkelijk. Eenvoudig te verplaatsen en op te zetten als dit nodig is. Primair dient een parasol om optimale bescherming te bieden tegen de zon en daarbij zo goed mogelijk naar de zon gericht te kunnen worden. Wij verkopen parasols van het merk Platinum. Dit zijn niet zomaar parasols, ze worden namelijk met het juiste bedieningsgemak en functionaliteit in gedachten ontworpen. Een parasol is absoluut is echt de finishing touch voor jouw tuinset en geeft jouw tuin een extra fijne sfeer.

De parasols worden volgens strikte richtlijnen ontworpen waarbij de materialen met uiterste zorg geselecteerd worden om ervoor te zorgen dat ze standhouden in alle weersomstandigheden. De parasols van Platinum hebben bijvoorbeeld het unieke dubbel kantelmechanisme. De parasol kan hierdoor met gemak in elke gewenste positie gekanteld en gedraaid worden zonder dat de parasol verplaatst hoeft te worden.

Een zweefparasol of een gewone parasol?

Maar wat is nu de beste keuze? Ga je voor een zweefparasol of een gewone parasol? Een zweefparasol is een ideale oplossing als je bijvoorbeeld een grote tafel in het geheel in de schaduw wilt hebben staan. Want het vervelende van een gewone parasol is dat de parasolvoet zich in het midden van de parasol bevindt. Wil je de hele tafel in de schaduw zetten, dan zit hier de voet in de weg. Maar bij een zweefparasol zit de parasolvoet aan de zijkant van de parasol en heb je er geen last van. Op deze manier kan de gehele tafel worden bedekt met schaduw.

Echter heeft een zweefparasol één klein nadeel, doordat de parasolvoet zich naast de parasol bevindt neemt hij meer ruimte in beslag dan een normale variant. Maar gebruik je een ingraaf parasolvoet, dan is dit probleem opgelost. Je hebt dan geen last meer van de parasolvoet en dit betekent dat de zweefparasol op die manier ook geschikt is voor een kleine tuin.

Welk frame kies je?

Je kunt kiezen uit een parasol met een stalen-, aluminium- of houten frame. Wil je een parasol die gemakkelijk mee te nemen is? Kies er dan eentje met een stalen- of aluminium frame. Een aluminium frame is sowieso een veel gebruikt materiaal. Dit komt omdat het lichtgewicht & duurzaam is en geschikt is om buiten te staan omdat het frame niet kan roesten. Kies je voor een parasol met een houten frame, dan kies je voor een zwaar materiaal maar tegelijkertijd ook voor een natuurlijke uitstraling in de tuin.

Bescherming van jouw parasol

Wist je dat schimmelvorming één van de meest voorkomende klachten bij parasols is? Daarom moet je jouw parasol altijd beschermen tegen schimmel met een beschermhoes wanneer je de parasol niet gebruikt.

Dus heb jij ook behoefte aan schaduw in de tuin? Onze tuinmeubelspecialisten op de 1e etage helpen je graag aan een passende oplossing. Kom een kijkje nemen in onze winkel!

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer