Radiatoren
De radiator in de badkamer is altijd een noodzakelijk stukje sanitair geweest, maar tegelijkertijd een storend element in de badkamer. Aangezien de radiator over het algemeen niet mooi van vorm is, maar het gewoon een dikke plaat is die ver de ruimte in komt en alleen maar te vinden is in een standaard kleur. Tegenwoordig is de badkamerradiator een opvallend designobject, een strak exemplaar voor in de moderne badkamer of een met een nostalgisch accent die past in een klassieke badkamer. Kortom, het is een volwaardig badkamerelement geworden!
De mooiste badkamerradiatoren
De badkamerradiatoren waren tot voor kort onder te verdelen in plaat- of designradiatoren. De standaard plaatradiatoren, kennen we al jaren. Deze zijn in enkel, twee of driebladen variant te krijgen, vaak voorzien van convectorribben. Over het algemeen levert zo’n plaatradiator met convectorrib tot 30% meer op, dan wanneer dit niet het geval is.
Wanneer we kijken naar designradiatoren heeft u de keuze uit drie uitvoeringen leverbaar. U kunt kiezen voor een warmwater gevoed, elektrisch of een radiator met een combinatie van die twee. Door de geringe aderinhoud hebben de designradiatoren over het algemeen een kleinere capaciteit dan de standaard radiator. De afmeting van de designradiator wordt binnen de perken gehouden door te kiezen voor een combinatie met elektrische vloerverwarming. U heeft een grote keuze in designradiatoren, ze zijn stuk voor stuk prachtig! De designelementen variëren in vorm van golvend en zigzaggend tot driehoekig en rondgebogen.
Lees meer over vloerverwarming
Op het gebied van badkamerradiatoren is de nieuwste innovatie de paneelradiator. Dit is een elektrisch verwarmingselement waarbij de warmtebron aan de achterzijde zit. Net als een tegelkachel straalt de paneelradiator geaccumuleerde warmte uit. Ook hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen en vormen.
Tips voor de plaatsing
Als je de badkamerradiator gaat plaatsen, is het tenslotte nog goed om met het volgende rekening te houden:
- Plaats de badkamerradiator altijd op de koudste plek in de badkamer, bijvoorbeeld tegen de buitenmuur of onder het raam.
- Je krijgt de beste luchtcirculatie als je de radiator vijf centimeter vrij van de wand plaatst en zorgt dat er aan de onder- en bovenzijde minimaal 10 cm vrij is.
- Moet de verwarmingspijp door de muur? Maak het gat dan ruimer; dit voorkomt tikken door krimp en uitzetten van de pijp.
Wilt u graag uw nieuwe badkamer voorzien van een stijlvolle radiator? Kom eens langs in de winkel. Onze badkameradviseurs helpen u graag!