Tegels

Bij het inrichten van uw badkamer zijn tegels sfeerbepalend. De kleur heeft veel invloed maar ook de vorm, materiaal, grootte en het legpatroon. Bij Boer Staphorst vindt u de leukste handgevormde tegels, mozaïekjes, kiezels en de tofste printjes voor een mooi accent in uw badkamer.

Badkamertegels uitzoeken

Door de vele formaten, stijlen en kleuren tegels is het ontzettend moeilijk om de juiste badkamertegels te kiezen voor uw badkamer. Tijdens het maken van deze keuze is het belangrijk om rekening te houden met de rest van het interieur. Neem bijvoorbeeld een deurtje van het badkamermeubel mee, zodat u er zeker van bent dat de kleur van de tegels matchen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte. Wanneer u over een kleine ruimte beschikt, zijn grote tegels of tegels met een onopvallende voeg perfect, deze zorgen namelijk voor een ruimtelijke uitstraling in de badkamer.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tegels, voor ieder wat wils. Om voor u een beetje een overzicht te maken hebben we de meest populaire keuzes op een rijtje gezet.

Mozaïek tegels

Wanneer u voor een bijzonder uitstraling wilt gaan, zijn mozaïek tegels de perfect! Deze kunnen zowel op de vloer als aan de wand geplaatst worden. Ze zijn in verschillende vormen en formaten verkrijgbaar. Bekijk bijvoorbeeld de toffe serie Neo van vtwonen, een prachtige tegel met een matte uitstraling.

Bekijk de mooiste vtwonen tegels

Betonlook tegels

Een echte trend in de badkamer zijn betonlook tegels. Welke een industriële sfeer creëren en gemakkelijk te combineren zijn met vrij wel iedere kleur. Ze passen dan ook werkelijk in iedere badkamer. De tegels hebben een uitstraling van echt beton, maar hebben de praktische voordelen van keramische tegels. Een goed voorbeeld van prachtige betontegels zijn die van ConcreetDesign: lichtgewicht panelen die zowel op de vloer als tegen de wand toepasbaar zijn. Zo creëer je de mooiste robuuste wanden en design vloeren, maar anders dan een traditionele gietvloer.

Ontdek de betontegels van ConcreetDesign

 

Kleine tegels

Wanneer u liever een speels effect in de badkamer wilt creëren kunt u kiezen voor kleine tegels. Aangezien de grootte van de gekozen tegels ontzettend veel doet met de uitstraling. Kleine tegeltjes zullen zorgen voor een sfeervol effect, ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zo zit er voor iedereen de perfecte tegel tussen!

De tegels netjes plaatsen

Het plaatsen van badkamertegels is echt precisie werk. Daarom is het ook verstandig dit te laten doen door een tegelleger. Bij ons kunt u bij het bestellen van een gehele badkamer, maar ook bij het bestellen van enkel badkamer tegels, kiezen voor een monteur. Welke ervoor zorgt dat zowel de tegels als de hele badkamer netjes en vakkundig gemonteerd wordt. Onze monteurs zullen het werk uit handen nemen en zo bent u verzekerd van precies maatwerk.

Legpatronen

Badkamertegels kunnen op vele verschillende manieren geplaatst worden. Zo speelt de grootte en de voegen van de tegels een grote rol wat betreft de uitstraling, evenals het legpatroon. Ze kunnen recht naast elkaar, voor een strakke look. Door de tegels horizontaal te leggen, zal de badkamer breder lijken. Wanneer u de tegels verticaal plaatst, zal de badkamer een stuk langer doen ogen. Of plaats de tegels op een bijzondere manier, om zo een speels effect te creëren. Geef de ruimte een unieke uitstraling door de tegels in een diagonaalverband te leggen, in een hoek van 45 graden. Bovendien zal hierdoor de ruimte optisch breder ogen.

Tegeltrends

De volgende tegeltrends zijn te zien in de badkamer:

  • Beton-look tegels
  • Klassieke en tijdloze tegels
  • Accentmuur: bijvoorbeeld in visgraatpatroon
  • Doortrekken van vloertegels op de wanden
  • Handgemaakte tegels

Kom langs in onze badkamershowroom voor nog meer inspiratie. Vraag één van onze badkamerspecialisten naar de mogelijkheden. Wilt u meteen geholpen worden tijdens het bezoek aan de winkel?

Maak een afspraak

filter en sorteer