Radiatoren

In een interieur is een radiator onmisbaar geworden. Wanneer de verwarming niet optimaal werkt, dan is de temperatuur ook niet aangenaam. Tegenwoordig hoef je geen gebruik meer te maken van de radiatoren van vroeger, maar zijn er steeds meer mogelijkheden.

Een eyecatcher in huis

Tegenwoordig zijn radiatoren onmisbaar in huis. De warmtebronnen zorgen namelijk voor een fijne temperatuur in de woning. Ze dragen bij aan de verwarming van bijvoorbeeld jouw woonkamer, keuken, hal, toilet of badkamer. Kies je voor een designradiator? Dan haal je een stijlvolle eyecatcher in huis. Deze bestaan er in diverse varianten, je hebt designradiatoren met panelen maar ze bestaan ook in een variant met spijlen. Een radiator in een strakke uitvoering met rechte lijnen past perfect in een moderne interieurstijl, maar ronde vormen passen mooier in een landelijk interieur.

Een designradiator bestaat in zowel een verticale als horizontale uitvoering. Is de radiator horizontaal, dan plaats je deze over het algemeen onder een raam. Maar een verticale designradiator kun je ophangen aan de muur om deze optimaal te benutten. Designradiatoren zijn er in verschillende afmetingen, zodat er altijd een passende oplossing is.

Ontdek een andere manier om een ruimte te verwarmen

De perfecte inbouwoplossing

Je kunt er ook voor kiezen om voor een convector radiator te gaan om jouw woning te verwarmen. Deze ziet er vrijwel hetzelfde uit als een radiator, alleen zit het verschil hem in de werking van de radiator. De verspreiding van de warmte wordt heel anders uitgevoerd. Een convector radiator is gebaseerd op de natuurlijke stroom van koude- en warme lucht in vergelijking met een gewone radiator. In de kamer stijgt de warme lucht wat zorgt voor een aangename stroom van warme lucht in de kamer. De warmte wordt afgegeven aan de lucht die aanwezig is in de ruimte. En vanaf dat punt gaat de warmte zich verspreiden. Een voordeel van deze convector radiator is dat de lucht gelijkmatig wordt verwarmd, waardoor de woning op een langzame manier op de juiste temperatuur komt.

Kies je voor een convector radiator, dan heb je de keuze in verschillende uitvoeren. Je kunt namelijk kiezen voor een ingebouwde radiator, ook wel een putconvector genoemd. Kies je hiervoor, dan win je zowel ruimte als warmte. Een putconvector die geheel is verzonken in de vloer blijft een ideale oplossing als hoofdverwarming van de ruimte. Dit is absoluut een onopvallende, maar toch zeer doeltreffende oplossing voor een aangenaam klimaat in huis. Woon je in een woning met grote glaspartijen en lage vensterbanken, dan zijn vrijstaande radiatoren dé oplossing. Sommige hiervan zijn zo laag, waardoor het uitzicht naar buiten niet wordt verstoord. Met een radiator kun je elke ruimte in huis voorzien van een persoonlijke touch en uitstraling.

Onmisbaar in de badkamer

Een radiator in de badkamer is altijd noodzakelijk geweest. Tegenwoordig is de badkamerradiator een opvallend object geworden, een volwaardig element die je niet kunt missen in de badkamer. Tot voor kort waren de badkamerradiatoren onder te verdelen in plaat- of designradiatoren. Maar op het gebied van badkamerradiatoren is een paneelradiator de nieuwste innovatie. Dit is een elektrisch verwarmingselement waarbij de warmtebron aan de achterzijde zit.

Lees meer over badkamerradiatoren

Kom eens langs in de winkel en laat je goed informeren over radiatoren. Zo weet je altijd of je een goede radiator kiest die bij jou situatie past. 

filter en sorteer