Dakramen

Behoefte aan daglicht en ventilatie op de bovenverdieping? Met een dakraam krijg je op een natuurlijke manier daglicht binnen. Ook biedt een dakraam de mogelijkheid om te ventileren voor frisse lucht in de ruimte. Dakramen zijn met name ideaal voor op zolder, maar ook bij een uitbouw kan een dakraam ook zeker in de vorm van een lichtkoepel geplaatst worden.

Een comfortabel leefklimaat

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom je een dakraam kan plaatsen. Plaats je een dakraam, dan zorg je voor een goede lichtinval en dit zorgt voor een bruikbare ruimte en een comfortabel leefklimaat. Want goede ventilatie is essentieel voor een woning. Want men is zich er vaak niet van bewust dat de lucht binnen tot wel vijf keer meer vervuild kan zijn dan de lucht buiten. Ventileren is daarom erg belangrijk. Tegenwoordig zijn huizen heel goed geïsoleerd, wat energie bespaart maar de schaadt ook de kwaliteit van de lucht binnen. Dakramen kunnen hiervoor een uitkomst zijn en een positief effect hebben voor de gezondheid.
Ook wanneer je het dakraam opent, dan bevordert dit de luchtcirculatie in huis. En het is bewezen dat dit veel beter is voor de gezondheid. Plaats je een dakraam, dan creëer je een ruime lichtinval. Die ene donkere zolder wordt ineens een overzichtelijke en ruime kamer waarvan je perfect een slaapkamer kunt maken. In feite heeft het plaatsen van een dakraam alleen maar voordelen.

Soorten dakramen

Elke situatie is weer anders en vraagt om een andere oplossing. Daarom bestaan er verschillende soorten dakramen voor het huis. Zo is er altijd een passende oplossing voor al jouw wensen.
Met een tuimeldakraam heb je in een handomdraai frisse lucht in de kamer. Een tuimeldakraam is eenvoudig te bedienen, de handgreep aan de bovenkant van het raam zorgt ervoor dat het raam lager geplaatst kan worden dan een vergelijkbaar raam met de handgreep aan de onderkant. Of je kiest voor een uitzettuimeldakraam, deze scharniert aan de bovenzijde en open je boven jouw hoofd. Je hebt hierdoor ongehinderd uitzicht. En kan ook nog eens 180° om zijn as draaien, wil je het raam schoonmaken.

Bekijk ook onze dakkapellen

Met een elektrisch dakraam ervaar je pas echt het meest optimale bedieningsgemak. Je gebruikt deze elektrische dakramen vooral wanneer de ramen hoog geplaatst moeten worden. Fabrieksmatig wordt dit dakraam voorzien van een kettingmotor, voeding, regensensor en zender voor de afstandsbediening. Met de afstandsbediening open en sluit je heel gemakkelijk het raam. De regensensor zorgt ervoor dat het raam automatisch sluit bij regenval. Zo voorkom je dat het water naar binnen loopt.

Ervaar zelf onze dakramen

Voordat je kunt genieten van bijvoorbeeld jouw VELUX dakraam, heb je al meerdere keuzes moeten maken. Je denkt na over de grootte van het raam, maar niet geheel onbelangrijk ook de functie. In onze winkel is het mogelijk om de verschillende dakramen te testen in het VELUX huis. Ervaar hier zelf welk dakraam voldoet aan jouw wensen en maak gegarandeerd de juiste keuze.

Een dakraam plaatsen lijkt eenvoudig maar toch dien je met een aantal zaken rekening te houden zoals de grootte van het raam en de ruimte die je hiervoor moet hebben. Onze eigen monteurs bieden je de mogelijkheid om het dakraam voor jou te monteren. Zo heb je gegarandeerd een strak eindresultaat. Kom langs in de winkel en ontdek de mogelijkheden! 

Ontdek onze openingstijden

filter en sorteer