Horren

Horren

In de zomer zitten we graag buiten en zetten we in de avond het liefst alle ramen en deuren open voor frisse lucht. Helaas is dit wel hét moment dat insecten naar binnen willen vliegen of kruipen. Tijd om een hor te plaatsen om dit tegen te gaan! 

Op het gebied van horren is een heleboel mogelijk. Je kunt deze plaatsen voor een deur maar ook voor een raam. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

Hordeuren

Een hordeur is een geweldige, praktische aanwinst voor jouw deuren! Een hordeur laat frisse lucht binnen en tegelijkertijd worden insecten buiten gehouden zonder je uitzicht te verliezen. Onze hordeuren worden op maat gemaakt waardoor deze altijd perfect bij jouw deur passen en aan jouw wensen voldoen. Maar welke soorten hordeuren op maat zijn er eigenlijk?

Plissé hordeur

Een plissé hordeur herken je door het vouwsysteem van het horgaas. Een plissé hordeur opent zich als een schuifdeur. Het gaas vouwt zich vervolgens naar links en/of naar rechts. Deze hordeur neemt dus weinig ruimte in en heeft geen grote draaicirkel.

Gebruiksvriendelijkheid ten top! Bovendien veert het gaas mee wanneer je er tegenaan komt. Superveilig dus voor kinderen én voor huisdieren. Het gaas neemt vervolgens weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Daarnaast is de ondergeleider slechts 3 mm hoog waardoor de plisséhordeur ook uitermate rolstoelvriendelijk is. Handig toch?

Rolhordeur

Bij het openen van een rolhordeur wordt het gaas opgerold in cassette. De rolhordeur rolt op naar de zijkant van de deur. Deze deurhorren kunnen stoppen op iedere gewenste positie of op een vooraf ingesteld stoppunt. Hierdoor schiet het gaas niet heel snel in de cassette wanneer je de deur opent en de grip verliest. Erg fijn wanneer je kinderen hebt! Afhankelijk van jouw wensen, kan de rolhordeur in of op het kozijn worden geplaatst. Bovendien hecht op deze hordeuren minder vuil doordat het gaas vlak blijft. Schoonmaken is dus een appeltje eitje!

Schuifhordeur

Bij een schuifhordeur vormen vaste hordeuren de basis. Door middel van een railsysteem kunnen deze vaste deuren als schuifhordeuren worden gebruikt. Met strakke rails boven en onder, en het gebruik van glijblokken heeft jouw hordeur gegarandeerd een lange levensduur.

Daarnaast is het mogelijk om meerdere hordeuren op een rails te plaatsen waardoor er een dubbele schuifhordeur ontstaat. De delen schuiven dan achter elkaar langs. Borstels zorgen voor een naadloze aansluiting. Bovendien kun je de schuifhordeuren makkelijk weghalen in de winterperiode. Ideaal voor een schuifpui!

Raamhorren

Een raamhor is een geweldige, praktische aanwinst voor jouw ramen! Een hor voor jouw ramen laat frisse lucht binnen en tegelijkertijd worden insecten buiten gehouden zonder je uitzicht te verliezen. Onze raamhorren worden op maat gemaakt waardoor deze altijd perfect bij jouw raam en kozijn passen. Maar welke soorten raamhorren op maat zijn er nu eigenlijk?

Hor voor het dakraam

We slapen of werken steeds vaker op zolder. Slapen of werken onder een schuin dak kan benauwd zijn. Heb je een dakraam op zolder? Dan is het erg fijn als je een raam open kunt zetten. Om de ruimte te ventileren en tegelijkertijd insecten buiten te houden, is het plaatsen van een hor voor jouw dakraam ideaal!

Horren voor een draaikiepraam

Goede ventilatie draagt bij aan een gezond leefklimaat in huis. Bovendien is het heerlijk om op een zonnige dag of in een zwoele nacht je raam open te hebben. Met een draaikiepraam gaat dat extra makkelijk. Het enige wat we dan niet zo prettig vinden, zijn insecten die naar binnen willen kruipen of vliegen. Een hor voor jouw draaikiepraam is hier de perfecte oplossing voor.

Rolhor

Rolhorren zijn geschikt voor vrijwel elk raam, maar is bij uitstek geschikt voor een draaikiepraam of dakraam. De rolhor heeft een eigentijds design waardoor de hor past bij elke woonstijl. De rolhor zit vast aan je raamkozijn waardoor je deze naar wens kunt bedienen.

Bovendien maakt het bedienen van de rolhor vrijwel geen geluid. Wel zo prettig! Daarnaast kun je een rolhor in iedere gewenste stand zetten in een horizontale of verticale lijst. Elke hor wordt op maat gemaakt zodat deze perfect aansluit bij jouw raam en wensen. Benieuwd wat de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolhorren zijn?

Soorten gaas

Meestal wordt jouw hor met standaard zwart gaas geleverd. Echter zijn er ook andere soorten gaas mogelijk die wellicht nóg meer aansluiten bij jouw wensen:

  • Heb je hooikoorts? Dan is Poll-tex® gaas perfect voor jouw horren! Dit gaas filtert 90% van de pollen uit de lucht waardoor jij een stuk minder kans hebt op hooikoortsverschijnselen wanneer je lekker in huis zit!
  • Met ClearView heb jij een hor waarvan de draden dunner zijn. Hierdoor verbetert dus het zicht naar buiten en heb je 25% meer ventilatie. Zo houd jij je uitzicht en weer je tegelijkertijd alle insecten!
  • Wanneer zwart gaas niet helemaal bij jouw raamdecoratie past, kun je ook voor grijs gaas kiezen.
  • Vind je horren niet zo stijlvol maar wel praktisch? Je kunt kiezen voor stripe gaas; een decoratief horrengaas waarmee jouw hor een stuk stijlvoller wordt.

Bijna al onze horren worden op maat gemaakt. Wil jij weten of een hor geschikt is voor jouw situatie? Kom dan naar onze winkel om de mogelijkheden te bekijken. 

Kom naar onze winkel

filter en sorteer