Bouwstoffen

Zonder bouwstoffen bestaat er geen bouw of verbouw. Bij Boer Staphorst hebben we een ruim assortiment aan bouwstoffen. Welke bouwstof je ook nodig hebt, het is bij ons verkrijgbaar, van betonmortel tot voegzand.

Een fijn betontype

Een mortel is een fijn betontype dat veelal wordt gebruikt om te metselen, maar bijvoorbeeld ook voor het vullen van staalconstructies. Vroeger bestonden mortels voornamelijk uit zand met kalk. Tegenwoordig bevatten mortels cement, waardoor ze veel sterker zijn. Mortel wordt typisch samengesteld uit 1 deel bindmiddel, 3 delen granulaat en 1 deel water. Als je deze componenten op een goede manier vermengd, heeft het mengsel de optimale sterkte na uitharding als eindresultaat. Mortels zijn er in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de structuur. Welk soort je nodig hebt, dat hangt volledig af van jouw bouwproject.

Bouwstoffen voor in de tuin

Het voegen van bestrating in de tuin heeft een belangrijke functie. Voegzand geeft namelijk een goede stabiliteit aan de bestrating en zorgt ervoor dat de tegels in de tuin niet tegen elkaar stoten waardoor de tegels kapot kunnen gaan. Daarnaast vangen de voegen krimp en uitzetting op. De keuze voor voegzand is daarom zeer belangrijk.

Wil je meer te weten komen over de soorten bouwstoffen die wij beschikbaar hebben? Kom dan langs in onze winkel en vraag naar de mogelijkheden.

Onze openingstijden

filter en sorteer