Kasten op maat

Ben je op zoek naar een geschikte kast voor jouw ruimte, maar lukt het niet om de juiste kast met de juiste afmetingen te vinden? Kies er dan voor om een kast op maat te laten maken. Want het op maat laten maken van een kast heeft meerdere voordelen en zorgt ervoor dat jij de ideale kast hebt. Met jouw eigen wensen en behoeften ontwerpen we samen jouw unieke kast.

Contact opnemen met onze adviseurs

Een kast op maat laten maken

Kasten zijn een essentieel onderdeel van een ruimte. Ze zijn niet alleen handig om je spullen in op te bergen, ze bepalen ook voor een groot deel de uitstraling van een ruimte. In iedere woning zit wel een hoek die je het liefst wil gebruiken om de ruimte op te vullen. Of we het nu hebben over een slaapkamer, woonkamer of zolderkamer, overal kan een kast op maat dé oplossing zijn om de ruimte zo goed mogelijk te benutten en op te vullen.

Met een kast op maat, ook wel maatwerk kast genoemd, wordt ervoor gezorgd dat de kast perfect in elke hoek past. Maar ook onder elk soort plafond, zelfs wanneer deze schuin is. Een ander groot voordeel van een kast op maat is dat je deze precies zo kunt inrichten zoals jij het voor ogen hebt. Van hangroedes tot schoenenplanken en van verlichting tot extra lades voor jouw spullen.

Overige mogelijkheden kast op maat

Voor alle ruimtes in huis zijn er verschillende soorten kasten. Het is belangrijk dat de ruimte zo praktisch mogelijk wordt benut. Want elke situatie is weer verschillend. Bedenk dus van tevoren goed wat je wilt, zodat jij van het beste advies wordt voorzien.

Kledingkast op maat

Met een kledingkast op maat bespaar je een hoop ruimte in jouw slaapkamer. Want wanneer een kledingkast niet efficiënt wordt gepositioneerd in de ruimte dan ontstaat er ruimtegebrek, terwijl je in de slaapkamer juist alle ruimte goed kan gebruiken. Daarbij is ook het geval dat een kledingkast op maat direct veel mooier staat in de kamer.

Het fijne aan een kledingkast op maat is dat je deze volledig kunt aanpassen aan en op jouw spullen. Heb je bijvoorbeeld veel accessoires en daardoor veel kleine opbergvakken nodig? Het is mogelijk! Of wellicht ben je een schoenenfreak en wil je deze allemaal kwijt in de kast. Ook dat is met een kledingkast op maat te realiseren. Een ander bijkomend voordeel is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe de rest van de kast eruit moet komen te zien. De afmetingen, de kleur en/of het materiaal, de keuze is aan jou! Op deze manier zorg je ervoor dat jouw kledingkast perfect past bij jouw interieur.

Inbouwkast op maat

Je kunt soms nooit genoeg opbergruimte hebben. Met een inbouwkast op maat is het gebrek aan opbergruimte definitief verleden tijd en laat je geen enkele ruimte onbenut. Met inbouwkasten zijn al jouw spullen netjes weggewerkt en creëer je tegelijkertijd rust en ruimte in de woning.

Wanneer je kiest voor een inbouwkast op maat krijg je te maken met meerdere voordelen. Naast de beschikbare ruimte die het creëert, stel je deze kast ook helemaal zelf samen. Denk na over de indeling van de kast, welke ruimte wil je waar voor benutten? Wil je wel of geen deuren voor de inbouwkasten? Welke mogelijkheid je ook kiest, ze hebben allemaal voordelen. Dus uiteindelijk is het aan jou om te kiezen welke optie het beste bij jouw wensen past.

Schuifdeuren op maat

De meeste schuifdeuren op maat kennen we ook wel als kledingkasten. Want gezien slaapkamers soms niet al te groot zijn, kun je om ruimte te besparen het beste gaan voor schuifdeuren. Op deze manier heb je geen last van openslaande deuren en zorg je ervoor dat jouw spullen niet in het zicht liggen.

Het interieur van deze schuifdeurenkast op maat kun je helemaal zelf bepalen. Ga je de schuifdeurkast gebruiken voor jouw kleding dan is een hanggedeelte handig terwijl planken functioneel zijn wanneer je de kast als opbergruimte dient. Met de vele opties die je hebt voor het interieur en exterieur kun je de schuifdeuren in vele ruimtes gebruiken. In een werkkamer is een schuifdeurkast ook onwijs handig voor bijvoorbeeld jouw administratie of andere voorraad. Je kunt er dan kiezen voor een schuifdeurkast zonder interieur zodat je er van alles in kwijt kunt in bijvoorbeeld de hal of bijkeuken.

Ensuite kasten op maat

Deze kasten dienen als een functionele en mooie afscheiding van twee verschillende ruimtes. Heb je op dat moment al een deur tussen de twee ruimtes zitten? Geen enkel probleem! Het is namelijk mogelijk om de ensuite kasten op maat te laten maken zodat deze om de bestaande deur heengebouwd kunnen worden. In de kast heb je de ruimte om je spullen in op te bergen achter de deuren of juist te showen in de planken in het midden.

Alles is mogelijk, onze adviseurs helpen je graag!

Zoals je inmiddels misschien al door hebt, is er op het gebied van kasten op maat heel erg veel mogelijk. Zowel qua interieur als exterieur kun je bepaalde keuzes tegen elkaar afwegen. Maar met een kast op maat heb je ook te maken met maatwerk tijdens het monteren. Door middel van onze eigen montageservice wordt ervoor gezorgd dat alles van A tot Z wordt geregeld, wat betekent dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de montage van de kast.

Ben je er alleen nog niet helemaal uit welke kast het moet worden voor welke ruimte dan ook? Onze adviseurs helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw kast op maat. Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen?

Neem contact op met de adviseurs

filter en sorteer