Badkamerplafonds

Door al het baden en douchen is de badkamer de vochtigste ruimte in het huis. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een vochtbestendig plafond. Want vaak zijn de plafonds niet alleen vatbaar voor vocht, maar ook voor schimmel! De bacteriën en schimmels die hierbij ontstaan, kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.

Over het algemeen is een badkamerplafond een onafgebroken vlak. Hierdoor speelt deze een grote rol in de sfeer en het interieur van je badkamer. Gelukkig heeft u een ruime keuze in plafondsystemen voor de badkamer. Er zijn talloze vormen, kleuren en materialen waar u uit kunt kiezen. Wat u ook kiest, bij alle systemen is het mogelijk om ventilatiesystemen en verlichting toe te voegen.

Spanplafond

De ideale manier op het plafond op een degelijke en tevens betaalbare manier af te werken, is door middel van een spanplafond. Zo zal het plafond glad en strak afgewerkt zijn. De keuze is spanplafonds is ruim, u kunt kiezen tussen verschillende kleuren, prints, patronen en motieven. De perfecte keuze voor de badkamer, zowel bij renovatie als nieuwbouw. Bovendien is een spanplafond gemakkelijk te onderhouden, aangezien deze bestand is tegen vocht en schimmel. Daarnaast kan de plaatsing kan zonder breekwerk. De kostprijs bedraagt zo’n 70 à 100 euro per vierkante meter.

Ontdek de mooiste badkamers

Aluminium plafond

Een uniek plafond is het de aluminium variant, die voor een speciale sfeer in de badkamer zorgt. Hierbij heeft u de keuze om de lamellen horizontaal of diagonaal te plaatsen. Een plafond in aluminium is vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Hierbij heeft u ook de keuze uit kleuren plafond. Een groot voordeel van het aluminium plafond is dat zowel leidingen als verlichting zonder al te veel moeite ingebouwd kunnen worden. Het is afhankelijk van de uitvoering wat de prijs zal zijn. Reken bij een aluminium badkamerplafond op een gemiddelde prijs van 200 euro per vierkante meter. Dit is exclusief de draagconstructie en plaatsing.

MDF plafond

Een MDF plafond wordt op dezelfde manier als een aluminium badkamerplafond aangebracht. Hierbij zijn de plinten gemaakt van MDF en vervolgens afgewerkt met een vochtwerende kunststoffolie, waardoor de plafonds ontzettend geschikt zijn voor ruimtes! Bij dit materiaal kunt u wederom kiezen uit een ruim assortiment aan kleuren. De prijs kan ontzettend variëren, afhankelijk van de gekozen materialen en motieven.

Plafond uit gipskarton

Een laatste optie om het badkamerplafond af te werken, is gipskarton. Hiervoor is echter wel alleen groene, afwerend gipskarton geschikt voor. Wanneer het plafond geplaatst is kunt u het zelf schilderen, als afwerking. Doe dit met vochtwerende verf, om zo schimmelvorming te voorkomen. Geef het plafond dezelfde kleur als de muren, zo krijg je een heerlijk ruimtelijk gevoel in de badkamer!

Wilt u graag meer advies over een geschikt badkamerplafond bij u thuis? Kom eens langs, onze badkamerspecialisten helpen u graag!

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer