Kleine badkamer

Meerdere keren per dag maakt u gebruik van de badkamer. Het is dan ook belangrijk dat deze naar uw wensen is ingericht. Veelal is de badkamer een redelijk kleine ruimte. Daarom moet er goed nagedacht worden over de inrichting. Wij willen u graag inspireren, zodat u optimaal kunt genieten van uw kleine badkamer.

Doe inspiratie op

Door een kleine badkamer op de juiste manier in te delen zal deze groter lijken. Het is goed om eerst te bepalen welke elementen een echte must zijn voor in de badkamer. Wilt u alleen een douche, of beide? Moet er een toilet geplaatst worden, of mag die in een aparte ruimte? Er zijn meerdere mogelijkheden, om u een eind op weg te helpen hebben we deze op een rijtje gezet.

Kleine badkamer met bad

Wanneer er in de badkamer een vrije hoek is, de beste optie een hoekbad. Deze is ten zal ruimtebesparend zijn, ten opzichte van een gewoon bad. Hierdoor is het een fijne oplossing, voor in een kleine ruimte. Hierin heeft u de keuze in verschillende vormen, zoals a-symmetrisch, vijfhoekig, zeshoekig en kwartrond.
Een andere optie welke eveneens ruimtebesparende zal zijn, is een zitbad. Een klein bad, waarin u enkel kunt zitten. Een perfect optie wanneer u kinderen heeft, u kunt hen kunnen hier onbezorgd in laten badderen!

Richt een kleine badkamer goed in

Kleine badkamer met inloopdouche

Vaak past een inloopdouche makkelijk in een kleine badkamer. Wanneer deze op de juiste manier geplaatst wordt, zal deze weinig extra ruimte innemen, ten opzichte van een douchecabine. Plaats de inloopdouche met een dunne, glazen zijwand en laat de vloertegel goed aflopen, zo zal de douche weinig ruimte in beslag nemen! Door voldoende afloop in de tegels, zal het water snel wegspoelen en kunnen er andere producten vlak naast de douche geplaatst worden.

Ontdek badkamers met een inloopdouche

Kleine badkamer met wc

Wanneer u een kleine badkamer op de juist manier indeelt, is het zelfs mogelijk om een toilet te plaatsen. Deze hoeft namelijk niet veel ruimte beslag te nemen, wanneer u bijvoorbeeld de douche en het toilet naast elkaar plaatst. Neem een douche met minimaal één vaste zijwand, in plaats van dubbelde douchedeuren. Zo kunt u het toilet dicht tegen de douchewand aan plaatsen en zult u geen last hebben van openslaande deuren wanneer je op het toilet zit.

Kleine badkamer met bad en inloopdouche

Het is ook mogelijk om zowel een bad als douche te plaatsen in een kleine ruimte. Denk bijvoorbeeld eens aan een douchebad. Op deze manier kan je genieten van zowel de voordelen van een bad als van een inloopdouche. Geniet van een korte opfrisbeurt, of ga languit in bad en kom helemaal tot rust.

Een badkamer met bad & douche

Persoonlijk advies van onze badkameradviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte badkamerindelingen voor in een kleine ruimte. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke badkamers tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een kleine badkamer bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze badkameradviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droombadkamer.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer