Douchedeuren

Een belangrijk onderdeel van een douche, is de soort douchedeur die u kiest. Tegenwoordig zijn deze er in verschillende stijlen. Om het wat makkelijker te maken hebben de vier belangrijkste varianten voor u op een rijtje gezet! Zo kunt u de verschillende soorten douchedeuren, het gebruik, en de voor- en nadelen eenvoudig met elkaar vergelijken. Om zo de goede keuze te maken!

Draaideuren

Een populair model, is de draaideur. Deze wordt al jaren gebruikt, waardoor u de keuze heeft uit een groot aantal modellen. U kunt alleen al kiezen tussen een deur die naar buiten opendraait, waardoor er in de douche veel ruimte beschikbaar is. Of een deur die beide kanten op kan! Hoe dan ook, u zich heerlijk vrij bewegen tijdens het in- en uitstappen in de douche.

Bij een draaideur is het belangrijk om te kijken of er genoeg ruimte tussen de draaideur en meubels in de badkamer zit. Zo voorkomt u dat de deur daar tegenaan kan draaien, aangezien dit uiteindelijk tot schade zal leiden. Wanneer dit het geval is, zou een draaideur perfect passen in uw badkamer! Bovendien is een draaideur over het algemeen relatief voordelig.

Lees meer over een inloopdouche

Schuifdeuren

Een bekend en goed alternatief is de schuifdeur. Deze heeft als groot voordeel dat er geen loopruimte in beslag genomen wordt. Niet in de doucheruimte, maar ook niet in de rest van de badkamer! Deze deur is dan ook erg geschikt voor in een kleine badkamer. Een tweedelige schuifdeur bestaat uit een vast deel en een deel voor de deur. Deze schuift over de vaste wand, om zo de douche in en uit te gaan.

Houd wel in de gaten dat een schuifdeur redelijk breed is, doordat deze uit twee delen bestaat. Er moet dan ook voldoende ruimte in de breedte zijn. Naast het standaard tweedelige model, kunt u gebruik maken van driedelige en zelfs vierdelige schuifdeuren. Zo heeft u alle keuze, wanneer u bijvoorbeeld opzoek bent naar een specifiek design of wanneer een tweedelig model niet goed bij de beschikbare ruimte past.

Pendeldeuren

Een pendeldeur is dé perfecte uitkomst wanneer u iet voldoende ruimte heeft voor een draaideur en de ruimte ook niet breed genoeg is voor een schuifdeur? De relatief jonge trend maakt gebruik van twee kleinere deuren. Over het algemeen hebben deze de mogelijkheid om zowel naar binnen als naar buiten te openen. Doe bijvoorbeeld de ene deur naar voren en de andere naar achteren of beiden naar voren en naar achteren om er doorheen te stappen. Zo kunt u er op verschillende manieren gebruik van maken!

Bij een pendeldeur is het niet nodig om veel breedte te bieden. De dubbele douchedeuren hebben bovendien minder ruimte nodig tussen de meubels. Dankzij de ontwikkelingen kunt u op een compacte manier gebruik maken van pendeldeuren. Het is goed om te kijken naar het gewicht van de pendeldeuren, hoe lichter, hoe makkelijker ze open gaan!

Tip: Kies voor een model met magneten of een andere strip, zodat de deur gemakkelijk en netjes sluit, maar ook waterdicht is! Zo voorkomt u dat het spatwater in de rest van de badkamer terecht zal komen.

Vouwdeuren

De naam zegt het al, een deur die u kunt opvouwen! Halverwege de deur zit een knik, welke ervoor zorgt dat deze als een harmonica in elkaar gevouwen kan worden. Bovendien voorkomt deze dat de douchedeuren uit zullen zwaaien naar binnen en naar buiten. Een groot voordeel, u heeft niet veel ruimte in de breedte van de douche voor nodig!
Het is goed om te beseffen dat de opening waarin u de douche in en uit gaat krapper zal worden. Het vouwende karakter maakt dat de deur nooit helemaal uit de opening verdwijnt.

Een vouwdeur is een uitkomst wanneer u over een kleine of compacte badkamer  beschikt en toch graag gebruik wilt maken van een relatief ruime deur. Zo zorgt u dat u heerlijk comfortabel onder de douche kunt staan.

Voor iedere situatie is er een geschikte douchedeur beschikbaar! Het is belangrijk om goed naar uw badkamer te kijken en een keuze te maken tussen de deuren. Daarnaast is het goed om na te denken of u wilt kiezen voor helder glas of (gedeeltelijk) mat glas. Ook niet onbelangrijk is de afwerking, gaat u voor chroom, RVS of een van de andere mooie materialen? Kom eens langs en ontdek welke douchedeur bij u past!

Ontdek de openingstijden

filter en sorteer