Moderne badkamers

Moderne badkamers

Echte kenmerken van een moderne badkamer zijn de minimalistische elementen en strakke afwerkingen. We zien veel neutrale kleuren, veel glas en strakke lijnen terug in de moderne badkamer. Het draait in deze strakke badkamer om het creëren van een ruimtelijk gevoel, er wordt dan ook vaak gekozen voor een minimalistische opbouw met tijdloos en wit sanitair.  Met een moderne badkamer bent u verzekerd van een tijdloze ruimte waarin u lang kunt genieten. Ontdek hoe u uw badkamer modern kunt inrichten en doe inspiratie op!

Tegels voor een moderne ruimte

Het is belangrijk om bij een moderne badkamer te kiezen voor moderne tegels, aangezien deze vaak erg bepalend zijn voor de stijl. Door voor strakke wanden met bijvoorbeeld decoratieve vloerentegels te combineren, zorgt u ervoor dat u de badkamer strak houdt. Dit zou u eventueel ook kunnen omwisselen, wanneer u voor een neutrale vloer kiest, is een wandtegel met een print een mooie optie. Ga bijvoorbeeld voor mooie tegels met mozaïek elementen!

De opties zijn oneindig, zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een natuurstenen vloer. Hierbij is het van belang dat u enig contrast schept tussen de muur en de vloer, door dus vervolgens de kiezen voor strakke badkamer wanden. Maak daarnaast gebruik van vloerverwarming in de moderne badkamer, zo zullen de tegels lekker warm aanvoelen. U zult altijd opstaan met warme voeten, daar krijgt u pas echt een wellness-gevoel van!

Bekijk de mooiste vtwonen tegels!

Strakke en minimalistische uitstraling

Ga voor een moderne badkamer met een minimalistische design en strakke lijnen, door te kiezen voor een eenvoudig badkamermeubel, om zo uw spullen op te bergen. Veelal hebben de moderne badkamermeubels geen grepen. Dit zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling en past dan ook perfect! De strakke lijnen kunt u terug laten komen door voor een strak badkamermeubel te kiezen, met veel hoogglans en metalen accessoires.

Bekijk al onze badkamerstijlen

Luxe elementen

Iets wat niet kan ontbreken in de moderne badkamer, is luxe. Wat dacht u van een lekker groot bad en een heerlijke ruime douche. Geen douchecabines, geen douchegordijn, maar gewoon een heerlijke inloopdouche. Kies bijvoorbeeld voor een muur die dient als afscheiding voor de douche, of juist een glazen wand van de grond tot het plafond, waardoor de ruimte nog groter lijkt.

Zorg voor optimaal comfort in de badkamer door te kiezen voor moderne badkamergadgets, zoals bijvoorbeeld een geïntegreerde radio of een Sunshower. Begin de dag goed met de geïntegreerde radio en geniet van uw favoriete muziek. De Sunshower zal ervoor zorgen dat u heerlijk kunt ontspannen onder de douche en uw bruine tint wordt behouden.

Ook maak je de badkamer helemaal af met moderne badkamer accessoires. Kies bijvoorbeeld voor accessoires van rvs of in een opvallende kleur. Zelfs kleine dingen als handdoeken kunnen een verschil maken. Zorg ervoor dat de accessoires bij de kleuren van de badkamer passen. Ook een plant is een mooi accessoire in de moderne badkamer.

Doe moderne badkamer inspiratie op

Lichte kleuren

Het is belangrijk om een moderne badkamer ruim te laten ogen, door lichte kleuren te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor witte muren, hierdoor zal de badkamer ruimer ogen dan wanneer u voor een zwarte muur kiest. Grijs is ook een prima optie voor het interieur in een moderne badkamer. Grijs is perfect voor een moderne badkamermeubel, of voor op de wanden. Wanneer u graag wat kleur in de badkamer wilt is het een goede optie om naast alle witte en grijze elementen te kiezen voor een combinatie met mozaïektegels of natuurlijke materialen zoals natuursteen of hout. Bovendien kunt u de badkamer naar wens aankleding met badkameraccessoires in uw favoriete kleur.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede lichtinval in je badkamer, hierdoor zal de badkamer optisch groter lijken. Wanneer u geen grote ramen in de badkamer heeft, is het belangrijk om door middel van lichte kleuren, goede verlichting en veel glas de badkamer het licht wat in de badkamer komt, te verspreiden door de ruimte.

Wilt u advies over een luxe, moderne badkamer bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze badkameradviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droombadkamer.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer